Πλήθος κόσμου στο «τελευταίο αντίο» στον θρύλο της F1, Νίκι Λάουντα, στη Βιέννη

Πλήθος κόσμου έσπευσε μέσα στη βροχή για να αποχαιρετήσει με σεβασμό τον Νίκι Λάουντα, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στη Βιέννη, σύμφωνα με το Reuters.

Ο τρεις φορές τριπλός παγκόσμιος πρωταθλητής, πέθανε στις 20 Μαΐου σε ηλικία 70 ετών.

Η σύζυγός του, Μπριγκίτ και οι δύο από τους γιους του, έβαλαν το κράνος οδήγησης πάνω στο φέρετρό του, που βρίσκεται στο κέντρο του καθεδρικού ναού.

Στις 14:00 είναι προγραμματισμένη

μία ιδιωτική τελετή. Εκεί όπως έκανε γνωστό η αρχιεπισκοπή της Βιέννης, ο Αλέν Προστ θα αναγνώσει αποσπάσματα από την Παλαιά Διαθήκη.

Παρούσα όλη η ομάδα της Mercedes, ο επικεφαλής της, Τότο Βολφ και ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος αγωνίστηκε και νίκησε στο Grand Prix του Μονακό την Κυριακή, με κράνος που έφερε τα χρώματα και το όνομα του Λάουντα.

Ο πρόεδρος της Αυστρίας, Αλέξαντερ Βαν ντερ Μπέλεν και ο πρόσφατα απομακρυνόμενος καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο αυστριακός πιλότος, Γκέρχαρντ Μπέργκερ, ο αυστριακός ηθοποιός του Χόλιγουντ, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, θα κάνουν επίσης σύντομες ομιλίες.

Δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί το μέρος ενταφιασμού του Λάουντα, ενώ η οικογένεια ζήτησε να μην μεταδοθεί η τελετή από την τηλεόραση.

Όπως είπε ο 88χρονος πλέον Ecclestone στην Bild, «δεν θέλω να δω το Νίκι νεκρό. Για μένα είναι ακόμα ζωντανός». Είπε ακόμα ότι επισκέφθηκε με την σύζυγό του το Niki Laouda στην κλινική στην Ελβετία που νοσηλευόταν στα τέλη Απριλίου και κατάλαβαν ότι πλέον δεν υπήρχε γυρισμός. Παρόντες στην τελετή θα είναι ο Πρόεδρος της Αυστρίας, Alexander van der Bellen, ο καγκελάριος Sebastian Kurz και ο επικεφαλής της Mercedes Toto Wolff.

Στο τελευταίο Grand Prix στο Μονακό όλοι οι πιλότοι και οι ομάδες τίμησαν τη μνήμη του θρύλου της Formula 1.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα