Πλήγμα με Λοτζέσκι στον Παναθηναϊκό – Πασκουάλ: Νίκη για τον κόσμο με την Γκραν Κανάρια (εικόνες – video)

Ο Παναθηναϊκός, εκτός από το ματς για την 2η αγωνιστική της Euroleague στην «Audi Dome» κόντρα στην Μπάγερν, έχασε και τον Ματ Λοτζέσκι, καθώς ο αμερικανός φόργουορντ υπέστη θλάση και θα μείνει εκτός μέχρι νεοτέρας. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν μπορούμε να κάνουμε 17 λάθη. Είναι δύσκολο να νικήσεις έτσι», ο Τσάβι Πασκουάλ, στη

media day των «πράσινων», πριν το ματς της 3ης αγωνιστικής της Euroleague, με την Γκραν Κανάρια στο ΟΑΚΑ (18/10, 21:00) και ζήτησε νίκη απέναντι στην Γκραν Κανάρια από τους παίκτες του «για να ανταμείψουμε τους φιλάθλους μας». Ως έναν αντίπαλο που πρέπει να σεβαστούν αντιμετωπίζουν την ισπανική ομάδα, οι Λάσμε και Αντετοκούνμπο.

Ο Ματ Λοτζέσκι υπέστη, λοιπόν, θλάση αριστερής γαστροκνημίας και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ χάνει τον πιο συνεπή σουτέρ του. Ο 33χρονος παίκτης χρησιμοποιήθηκε μόνο για 10’, σε ένα ματς που το «τριφύλλι» είχε τεράστια ανάγκη από περιφερειακό σουτ και μετά το φινάλε της αναμέτρησης έγινε γνωστό το πρόβλημά του στην αριστερή γάμπα. Με την επιστροφή της αποστολής στην Αθήνα ο αμερικανός άσος υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν θλάση αριστερής γαστροκνημίας, με τον ίδιο να ξεκινάει απευθείας τις θεραπείες. Στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ θα επανεκτιμούν την κατάστασή του μέρα με την μέρα, ελπίζοντας πως ο ποιοτικός σουτέρ θα είναι ξανά διαθέσιμος το συντομότερο δυνατό.

Πασκουάλ: «Ανεπίτρεπτα τα… 17 λάθη»

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε την Τετάρτη (17/10) τόσο για το ματς που ακολουθεί, όσο και την ήττα στο Μόναχο.

Για την ήττα από την Μπάγερν, ο καταλανός τεχνικός φάνηκε απογοητευμένος: «Αν δεν αξίζεις να νικήσεις, δεν θα νικήσεις. Έτσι είναι στη Εuroleague. Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Στο τέλος, αμφότερες οι ομάδες μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, αλλά μονάχα η μία τα κατάφερε, η Μπάγερν.

Κάναμε πολλά ανεπίτρεπτα λάθη. Δεχθήκαμε υπερβολικά πολλούς πόντους σε αιφνιδιασμούς. Πρέπει να θυμηθούμε τα βασικά και να αποφύγουμε αντίστοιχα λάθη στη συνέχεια».

Ο Πασκουάλ δεν έχει πιστέψει ακόμη πως οι παίκτες του υπέπεσαν σε 17 λάθη: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν μπορούμε να κάνουμε 17 λάθη. Είναι δύσκολο να νικήσεις έτσι. Γενικότερα παλέψαμε, η ομάδα απέδωσε, αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά για το θετικό αποτέλεσμα».

Αναφορικά με τον τραυματισμό του Ματ Λοτζέσκι στη γάμπα ο προπονητής του Παναθηναϊκού αρκέστηκε να δηλώσει: «Ο Λοτζέσκι κάνει εξετάσεις. Σύντομα θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες».

Για τον αγώνα με την Γκραν Κανάρια τόνισε: «Η προσοχή μας είναι πλέον στην Γκραν Κανάρια. Οι φίλοι της ομάδας γνωρίζουν ότι είναι νέα ομάδα στη διοργάνωση. Δεν είναι εύκολο να παίζεις ένα δεύτερο ματς σε 48 ώρες. Χρειαζόμαστε τους φίλους της ομάδας, για να πάρουμε τη νίκη».

Στο τέλος, ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στους φιλάθλους της ομάδας που βρέθηκαν στο παιχνίδι στο Μόναχο: «Δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα οι φίλαθλοι στο Μόναχο. Είναι απίστευτα αυτά που κάνουν για εμάς. Εμείς πρέπει να τους ανταμείψουμε, να παίξουμε καλά με την Γκραν Κανάρια και να πάρουμε τη νίκη».

Λάσμε: Πρέπει να προστατέψουμε την έδρα μας

Ο έμπειρος σέντερ του Παναθηναϊκού, Στεφάν Λάσμε, δήλωσε στη «NOVA» για το ματς με την Μπάγερν: «Είναι ένα καλό μάθημα, έγιναν αρκετά λάθη, είναι μία ήττα που κοστίζει και θα επιστρέψουμε, όπως δήλωσε και ο Νικ Καλάθης. Δεν πρέπει να έχουμε μικρή μνήμη. Πρέπει να σκεφτούμε και το επόμενο ματς με την Γκραν κανάρια».

Όσο για το παιχνίδι με την Γκραν Κανάρια τόνισε: «Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Είναι μία σκληρή ομάδα της ACB και έχει καλούς ψηλούς και αθλητική περιφέρεια. Θα ξεκουραστούμε σήμερα και θα προπονηθούμε και αύριο θα πρέπει να προστατέψουμε την έδρα μας. Είναι ένα “ must win” παιχνίδι».

Για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, ο Λάσμε είπε: «Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα και να τα καταφέρουμε. Νιώθω καλά, λατρεύω το μπάσκετ και την Αθήνα».

Στο τέλος, σχολίασε και την αναγνώριση στο πρόσωπό του από τους αρχηγούς των ομάδων της Euroleague: «Το εκτιμώ πολύ αυτό. Είμαι αρκετό καιρό εδώ. Εκτιμώ την ψηφοφορία, αλλά το να μην μιλάνε για μένα πολύ σημαίνει πως δεν χρειάζεται να πουν πολλά. Αυτό που θέλουμε είναι να πάμε τον Παναθηναϊκό εκεί που πρέπει. Δεν με νοιάζουν τα προσωπικά βραβεία, αλλά το πώς θα βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό να νικά».

Αντετοκούνμπο: Η άμυνα δεν εξαρτάται από έναν παίκτη

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, μιλώντας στην κάμερα της συνδρομητικής τηλεόρασης, «NOVA», ρωτήθηκε αν οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού πρέπει να ακολουθήσουν το δικό του παράδειγμα στην άμυνα.

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού απάντησε: «Όχι δεν έχει να κάνει με αυτό. Πρέπει να το δούμε συνολικά. Η ομάδα ποια είναι φέτος; Είναι πιο αθλητική και εκρηκτική. Είμαστε η καλύτερη άμυνα στην Euroleague και εντός και ακόμη περισσότερο εκτός έδρας. Δεν έχει να κάνει με έναν παίκτη. Όλοι χάνουμε και κερδίζουμε μαζί. Ο καθένας έχει τη φιλοσοφία του. Και 2-0 να ήμασταν, δεν μπορείς να κρίνεις από τόσο νωρίς. Αυτά είναι στο χθες, πρέπει να νικήσουμε αύριο».

Για τα σχόλια του κόσμου, ο Αντετοκούνμπο είπε: «Σε μια τόσο μεγάλη σεζόν, δεν μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα, ακόμη κι αν είναι θετικά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας στήριξε στη Γερμανία. Περιμένουμε τον κόσμο και στην έδρα μας, στο ΟΑΚΑ».

Στο τέλος, ο διεθνής άσος επισήμανε για την Γκραν Κανάρια: «Καμία ομάδα στη Euroleague δεν είναι μικρό μέγεθος. Αν ήταν μικρό μέγεθος, δεν θα ήταν στη διοργάνωση».


Φωτογραφίες: intime.gr/eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα