Πλάνο για τρία χρόνια στην Αδριατική Λίγκα ο Ολυμπιακός – Το «όχι» του Διαμαντίδη στον Πιτίνο

Το θέμα της συμμετοχής του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα φαίνεται πως προχωρά, εφόσον δεν αλλάξει κάτι στη χώρα μας σχετικά με τα αιτήματα των «ερυθρόλευκων». Την ίδια ώρα Ουίλ Τσέρι έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» το βράδυ της Δευτέρας (15/4) και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις επί ελληνικού εδάφους. Στον Παναθηναϊκός ο Δημήτρης Διαμαντίδης δέχθηκε πρόταση από τον Ρικ

Πιτίνο, για να βρίσκεται στα αποδυτήρια των «πράσινων»στη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα playoffs της Euroleague, αλλά ευγενικά αρνήθηκε. Νέο πλήγμα στον Πανιώνιο, διαγνώστηκε με λοιμώδη μονοπυρήνωση ο Μπλέικ Χάμιλτον.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Live Sport», ο Ολυμπιακός και η Αδριατική Λίγκα έχουν προχωρήσει αρκετά τις μεταξύ τους συζητήσεις για μια συμφωνία με ορίζοντα τριετίας, έχοντας αναλύσει από το ζήτημα των ταξιδιών για όλες τις ομάδες μέχρι και αυτό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, χωρίς βέβαια να έχει τεθεί κάτι σε εφαρμογή. Η ABA League φέρεται να είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, προσθέτοντας άλλες δυο ομάδες και φτάνοντας τις 14 για την επόμενη χρονιά, αν παίξει, τελικά, ο Ολυμπιακός.

Παράλληλα, οι Πειραιώτες δε θα απουσιάσουν από τα εθνικά πρωταθλήματα, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε απώλεια της ιδιότητας του σωματείου, κάτι που συμβαίνει με την αγωνιστική απραξία δύο ετών. Η σκέψη, σε αυτό το κομμάτι, είναι να αγωνίζονται στην Α2 με νεαρούς παίκτες, οι οποίοι μέσω αυτής της ευκαιρίας θα αναδειχθούν, ενώ την ίδια ώρα θα υπάρχει ανοικτή η πόρτα της επιστροφής της ομάδας, αν αποφασίσει να αποχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα από την Αδριατική Λίγκα. Αυτά με βάση και το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Να θυμίσουμε ότι πριν από μερικές ημέρες, υπήρξαν συζητήσεις των δυο πλευρών, και όπως έγινε γνωστό την τελική απόφαση θα την πάρουν οι μέτοχοι της Αδριατικής Λίγκας (ABA League). Δεν είναι τυχαίο ότι για δεύτερη φορά σε σύντομο διάστημα εκπρόσωποι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο Βελιγράδι για να παρακολουθήσουν από κοντά και τον τελικό της Αδριατικής Λίγκας (ο Ερυθρός Αστέρας φιλοξένησε για το Game 2 την Μπουντούτσνοστ), κάνοντας και ραντεβού με στελέχη του πρωταθλήματος.

Τσέρι: Μου πήρε δύο δευτερόλεπτα για να δεχθώ την πρόταση του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την ενίσχυσή του, καθώς έχει κενά στο ρόστερ, και ο Ουίλ Τσέρι πάτησε το πόδι του στη χώρα μας. Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στη νέα του ομάδα, στον Ντέιβιντ Μπλατ και τόνισε ότι θέλει να βοηθήσει των «ερυθρόλευκων» να φτάσει στην κατάκτηση των στόχων του, υπογραμμίζοντας: «Μου πήρε δύο δευτερόλεπτα για να δεχθώ την πρόταση του Ολυμπιακού».

Ο αμερικανός άσος αρχικά δήλωσε: «Ξέρω ότι αυτή η ομάδα έχει μεγάλη ιστορία. Όταν ήμουν ρούκι και έπαιζα για τη Ζαλγκίρις είχα ακούσει πολλά για τον Ολυμπιακό. Όταν έπαιζε Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός πάντα έβλεπα τα παιχνίδια. Η ατμόσφαιρα ήταν πάντα εξαιρετική. Έχω ακούσει πολλές ιστορίες και είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος αυτής της ομάδας».

Αν ο Ντέιβιντ Μπλατ έπαιξε ρόλο στην απόφασή του: «Σίγουρα, ήταν πάντα όνειρό μου να παίξω για τον κόουτς Μπλατ. Από τότε που έφυγα από το Κλίβελαντ, του είπα: “ελπίζω μία μέρα να μπορείς να με πάρεις”. Ο χρόνος είναι το παν. Να έχεις προπονητή τον Μπλατ είναι κάτι πολύ σημαντικό. Έχω απεριόριστο σεβασμό για αυτόν τον άνθρωπο. Το να παίζεις για έναν τέτοιο προπονητή είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».

Για την πρώτη του αντίδραση στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού: «Ήταν τέλεια. Ο Θεός ήθελε να έρθω εδώ. Μίλησα με την οικογένειά μου και η μητέρα μου μου είπε ότι δεν θα έχω συχνά την ευκαιρία να παίξω για τον κόουτς Μπλατ και για μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Μου πήρε δύο δευτερόλεπτα να δεχθώ την πρόταση».

Το μήνυμα στους οπαδούς του Ολυμπιακού: «Θα δώσω το 110% σε κάθε αγώνα. Ποτέ δεν πρέπει να ανησυχείτε για την προσπάθειά μου και θέλω να βοηθήσω τον σύλλογο να κερδίζει».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και για το αν μπορεί να φτάσει στην κατάκτησή του ο Ολυμπιακός: «Στο ελληνικό πρωτάθλημα θα υπάρχει μάχη. Θέλω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και να πάμε την ομάδα στο επόμενο επίπεδο. Αν μπορώ να το καταφέρω αυτό όλα θα είναι καλά».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Δείτε τι δήλωσε κατά την άφιξή του στην Ελλάδα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Γουιλ Τσέρι

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos B.C. (@olympiacosbc) στις 15 Απρ, 2019 στις 1:03 μμ PDT

****
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο εμβληματικός ηγέτης του Παναθηναϊκού επιβεβαίωσε με δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», πως δέχθηκε πρόταση από τον Ρικ Πιτίνο, για να βρίσκεται στα αποδυτήρια των «πράσινων»στη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα playoffs της Euroleague, αλλά ευγενικά αρνήθηκε. Έκανε γνωστούς τους λόγους, για τους οποίους αρνήθηκε, φανερώνοντας την ανιδιοτελή αγάπη, που πάντα τον χαρακτήριζε για το σύλλογο.

Ο πρώην άσος και ο αμερικανός προπονητής συναντήθηκαν στην κηδεία του Θανάση Γιαννακόπουλου. «Ναι, όντως μου πρότεινε να βρίσκομαι κοντά στην ομάδα και τον ευχαρίστησα για αυτή την τιμητική πρόσκληση, αλλά αρνήθηκα για δύο λόγους. Ο ένας έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχω κάποια ιδιότητα στον Παναθηναϊκό και κάτι τέτοιο θα φαινόταν περίεργο και παράταιρο. Για το δεύτερο λόγο, του είπα ότι δε θέλω να πέσουν πάνω μου οι προβολείς της δημοσιότητας και να καπελώσω την προσπάθεια και την προσωπικότητα των παικτών που αγωνίζονται τώρα. Αυτό θα ήταν πολύ άδικο για την ομάδα και την προσπάθεια της», ήταν τα λόγια του Δημήτρη Διαμαντίδη.

****

Η ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου υπέστη νέο πλήγμα, καθώς χάνει τον Μπλέικ Χάμιλτον για αρκετό διάστημα, καθώς διαγνώστηκε με λοιμώδη μονοπυρήνωση. Ο αμερικανός φόργουορντ της ομάδας της Νέας Σμύρνης, αισθάνθηκε αδιαθεσία και εισήχθη στο νοσοκομείο Metropolitan για εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν πως έχει προσβληθεί από λοιμώδη μονοπυρήνωση, η οποία εξασθενίζει τον οργανισμό και χρειάζεται αρκετές εβδομάδες για να αναρρώσει ο ασθενής. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως ο Βασίλης Φραγκιάς δεν τον υπολογίζει για τον αγώνα στην Πάτρα με τον Προμηθέα στις 20 Απριλίου (25η αγωνιστική), ενώ θα γίνει αγώνας δρόμου να προλάβει το εντός έδρας ματς με το Χολαργό στις 12 Μαΐου, για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Α1.

Να θυμίσουμε ότι σε μεγάλους μπελάδες μπήκε ο Τιγουέιν ΜακΚι της ομάδας μπάσκετ Πανιωνίου, μετά από τροχαίο που φέρεται να προκάλεσε, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ.

Keywords
ολυμπιακος, αδριατικη, τρια, θανασης γιαννακοπουλος, βενιζελος, παναθηναικος, ρικ, euroleague, live, sport, league, αναδιαρθρωση, game, νέα, instagram, ελλαδα, olympiacos, κηδεία, metropolitan, πατρα, μαΐου, επήρεια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, αποτελεσματα, instagram, ηγετης, θεμα, μητερα, μπασκετ, ονειρο, παιχνιδια, ρεαλ, ρικ, ωρα, euroleague, game, αγαπη, αλκοολ, απωλεια, ατμοσφαιρα, άφιξη, εβδομαδες, βελιγραδι, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, δεδομενο, δευτερο, διαστημα, δηλωση, δηλωσεις, εγινε, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, εξετασεις, επήρεια, ετων, εφημεριδα, κηδεία, ιδια, θεος, λογια, λοιμωδη μονοπυρηνωση, λογο, μαΐου, μπορεις, ομαδα, παντα, οικογενεια, παμε, πορτα, ραντεβου, ρεαλ μαδριτης, ρολο, σειρα, φορα, χρονος, αγωνας, δημητρης, εφαρμογη, ερυθρος αστερας, χωρα, κομματι, league, metropolitan, νοσοκομειο, olympiacos, ομαδες, θελω να
Τυχαία Θέματα