Πιτίνο: Πρέπει να κάνουμε μεγάλο ματς για να νικήσουμε εκτός τη Φενέρ

Ο Ρίκ Πιτίνο ξέρει πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει πολύ δύσκολη αποστολή την Παρασκευή (8/02, 19:45) με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη για την Euroleague και τόνισε ότι μόνο εάν οι «πράσινοι» κάνουν μεγάλο ματς θα μπορέσει να διεκδικήσει μια μεγάλη νίκη, στη μάχη που δίνει για να βρεθεί στην τελική οκτάδα.

Για τον Τζέιμς Γκιστ – είχε τενονοντίτιδα

στον αχίλλειο τένοντα την Τετάρτη (7/2) – ο προπονητής των «πράσινων» είπε πως θα παίξει. Κοντά στην επιστροφή ο Κιθ Λάνγκφορντ, σύμφωνα και με τον αμερικανό προπονητή.

Ο Ρικ Πιτίνο λίγο πριν από την αναχώρηση της «πράσινης» αποστολής υπογράμμισε:

«Η Φενέρμπαχτσε διαθέτει εξαιρετική ομάδα. Διαθέτει έναν από τους καλύτερους γκαρντ της Euroleague, τον Σλούκα. Πρόκειται για ένα σύνολο με εμπειρία και γι αυτό βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Για να νικήσουμε στην έδρα της θα πρέπει σε όλους τους τομείς να κάνουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Έχουμε δουλέψει στην τακτική μας και πρέπει να την ακολουθήσουμε σε άμυνα και επίθεση», επισήμανε ο αμερικανός τεχνικός, ο οποίος στάθηκε και στην απουσία του Γιαν Βέσελι:

«Οι μεγάλες ομάδες στηρίζονται σε πολλούς παίκτες και όχι σε έναν που μπορεί να λείψει από κάποιο ματς. Η Φενέρ έχει παίκτες με μεγάλο ταλέντο, που μπορεί να καλύψουν τα κενά.

Εάν έλλειπε από εμάς ο Καλάθης θα ήταν ένα πολύ μεγάλο πλήγμα. Η απώλεια του Βέσελι δεν αλλάζει τακτικά την Φενέρ, διότι διαθέτει πολλές λύσεις και μπορεί να καλύψει τα κενά».

Όσον αφορά στον Τζέιμς Γκιστ είπε: «Ο Γκιστ (είχε τενονοντίτιδα στον αχίλλειο τένοντα) είναι καλά, θα παίξει. Ο Λάνγκφορντ απέχει μία εβδομάδα από την προπόνηση. Δουλεύουμε πολύ με τον Αντετοκούνμπο στο σουτ και είμαι σίγουρος πως θα τον βελτιώσουμε.

Δουλεύει σκληρά και θα πάρει καιρό για το σουτ. Ξέρω όμως ότι μπορώ να τον κάνω καλύτερο σουτέρ και να τον βελτιώσω».

Ο Κιθ Λάνγκφορντ, όπως αποκάλυψε ο Πιτίνο, βρίσκεται σε διαδικασία επανένταξης καθώς κάνει ασκήσεις με κίνηση. Δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο να μπει στις προπονήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα.

Παπαπέτρου: Αρχή του προπονητή να ξεκινάμε από την άμυνα

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στάθηκε στην αξία της άμυνας στην οποία δίνει έμφαση ο Ρικ Πιτίνο, ενώ σχολίασε και την απουσία του Γιαν Βέσελι από πλευράς Φενέρμπαχτσε.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο έλληνας φόργουορντ στην Nova κατά την αναχώρηση:

«Πρέπει να είμαστε σταθεροί στο πλάνο και στις αρχές μας και τα 40 λεπτά του παιχνίδιού, να μην χαλαρώσουμε στιγμή, ούτε δευτερόλεπτο. Η Φενέρ είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα με ταλέντο που μπορει σε μικρό διάστημα να ξεφύγει στο σκορ. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Αν παίξουμε καλή άμυνα μπορούμε να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό και να φτάσουμε τους 80 πόντους. Είναι αρχή του προπονητή και νομίζω σωστή, να ξεκινάμε από την άμυνα. Έτσι μπορούμε να βρούμε τρόπους να σκοράρουμε».

Για τον Βέσελι: «Είναι κομβική η απουσία του Βέσελι. Δεν έχει ποσότητα στις θέσεις 4-5 η Φενέρ. Νομίζω είναι καλό για εμάς και πρέπει όσο μπορούμε να τους φθείρουμε με φάουλ».

Για τους Καλάθη, Σλούκα: «Χρόνια Πολλά στον Νικ, μακάρι να του κάνουμε και εμείς καμιά ασίστ. Ο Σλούκας είναι καλός φίλος μου έξω από το παρκέ. Μέσα ο καθένας παλεύει για να φέρει την νίκη στην ομάδα του».

Ομπράντοβιτς: Διαφορετικός ο Παναθηναϊκός με τον Πιτίνο

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε και αυτός για τον αγώνα που περιμένει την ομάδα του και ανέφερε ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο με τον Ρικ Πιτίνο στην άκρη του πάγκου. Στάθηκε, μάλιστα, στην εικόνα των «πράσινων» στην αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές.

Ο «Ζοτς» μιλώντας για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός παίζει διαφορετικό μπάσκετ με προπονητή τον Πιτίνο. Πρώτα απ’΄ολα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τις αλλαγές τους στην άμυνα και για τα πράγματα που θα προσπαθήσουν να κάνουν στην επίθεση. Έπαιξαν καλά στο τελευταίο παιχνίδι της Euroleague κόντρα στην Εφές, έπαιξαν με υψηλή ένταση, έτσι πραγματικά πρέπει να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για αυτό το παιχνίδι».

Ο Ρικ Πιτίνο σχολίασε την προσπάθεια των παικτών του στην προπόνηση και στο κομμάτι των σουτ, κάνοντας ειδική αναφορά στον Θανάση Αντετοκούνμπο.

«Τα παιδιά δούλεψαν πολύ σκληρά αυτή την εβδομάδα στο σουτ. “Καταστρέφουμε” ολοκληρωτικά το στυλ του Θανάση Αντετοκούνμπο. Χρειάζεται υπομονή και χρόνος, αλλά θα υπάρξει βελτίωση. Τρομερός άνθρωπος!», ανέφερε στο Twitter ο Ρικ Πιτίνο.

Δείτε εδώ το σχετικό ποστ:

Guys worked real hard this week on their shooting. Totally breaking down Thanasis Anteokounmpo’s form. Going to take patience and time but we will make it much better. Terrific person!

— Rick Pitino (@RealPitino) 7 Φεβρουαρίου 2019

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα