Πήγαν για μουσμούλια και κατέληξαν με ένα ψάρι… 60 κιλών (εικόνες)

Τεράστια επιτυχία είχε μια παρέα από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι σε ψάρεμα για μουσμούλια κατάφεραν να ανεβάσουν ένα μεγάλο βλάχο βάρους 60 κιλών.

Σε βάθος 300 μέτρα, με δόλωμα σαυρίδι η μπαλαδοκαθετή κυλούσε χαλαρά και ευχάριστα μέχρι που το καλάμι φόρτωσε κάτι διαφορετικό. Η πρώτη αντίδραση ήταν ότι πιθανόν η αρματωσιά να έμπλεξε κάπου στο βυθό, όμως είχαν καταφέρει να πιάσουν ένα τεράστιο ψάρι.

Η παρέα συνηθίζει να ψαρεύει τους μπαλάδες με καλάμι και ηλεκτρικό

μηχανισμό. Η παραβολή του καλαμιού έδωσε στο βλάχο την απαραίτητη ανοχή ώστε να μη σπάσει το παράμαλλο και η αρματωσιά η οποία ήταν φτιαγμένη από 60άρι fluorocarbon.

Έτσι το μεγάλο ψάρι ανέβηκε σιγά σιγά μέχρι που έσκασε, και η φούσκα πλέον το ανέβασε μέχρι το σκάφος. Η χαρά ήταν μεγάλη και το αποτέλεσμα δικαιώνει και με το παραπάνω την γρήγορη κοντινή εξόρμηση.

Το ψάρι προφανώς δεν χτύπησε στη μπαλαδοκαθετή λόγω του δολώματος, αλλά στόχευε στα πιασμένα μουσμούλια. Οι βλάχοι άλλωστε συχνάζουν σε βαθιά νερά δίπλα σε ναυάγια και πάγκους που μπορούν να κυνηγήσουν μουσμούλια (ή μπαλάδες όπως λέγονται σε άλλα μέρη) και άλλα μικρόψαρα.

ΠΗΓΗ:boatfishing

Keywords
Τυχαία Θέματα