Πετροπόλεμος και χημικά στη Νεάπολη μετά το Ιωνικός – Προοδευτική

Εξάρχεια θύμισε το βράδυ της Κυριακης η Νεάπολη όπου ο Ιωνικός υποδέχτηκε την «αιώνια» αντίπαλό του, Προοδευτική, σε έναν αγώνα που βρήκε τους γηπεδούχους νικητές (1-0) με γκολ του Κουιρουκίδη στο 22′.



Η αναμέτρηση άργησε να ξεκινήσει περίπου ένα τέταρτο, έως ότου καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος της Νεάπολης από τα χαρτάκια αλλά και ο αέρας από τα βεγγαλικά των «κυανόλευκων» οπαδών. Μάλιστα, έκαναν την εμφάνισή τους

και… δύο κότες με τις οποίες οι Νικαιώτες «πίκαραν» τους γείτονές τους από τον Κορυδαλλό.

Ωστόσο, μετά το τέλος του αγώνα, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, μία ομάδα περίπου 20 ατόμων συνεπλάκη επί της πλατείας Σπάθα με αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, την ώρα που… δεκάδες ανυποψίαστα άτομα απολάμβαναν τον καφέ ή το φαγητό τους στις παρακείμενες καφετέριες και τα εστιατόρια.

Οι νεαροί εκσφενδόνισαν πέτρες, καδρόνια έως… σιδερώστρες εναντίον των ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ οι οποίοι «απάντησαν» με περιορισμένη χρήση χημικών.

Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να ταμπουρωθούν στα σπίτια τους ενώ οι θαμώνες των καταστημάτων τράπηκαν εις… άτακτον φυγή. «Πήραμε τα παιδιά μας άρον – άρον και φύγαμε», λέει στο Altsantiri.gr θαμώνας εστιατορίου στην πλατεία Σπάθα.

Ακολούθησε κυνηγητό στα στενά πάνω από την πλατεία Σπάθα όπου λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ οι νεαροί διαλύθηκαν και η ένταση περιορίστηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα