Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζόρτζ Μπους ο πρεσβύτερος

O 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, έζησε περισσότερο απ’ όλους τους προκατόχους τουΟ θάνατος του ανακοινώθηκε με δήλωση που εκδόθηκε από τον εκπρόσωπό του Τζιμ ΜακΓκραθΟ θάνατός του ήρθε μερικούς μόλις μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου τουΤον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου, καθώς είχε προσβληθεί από λοίμωξη

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 94 του χρόνια, ο Τζορτζ Μπους.

Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου σήμανε το τέλος του Ψυχρού

Πολέμου και ο οποίος κατατρόπωσε τον ιρακινό στρατό του Σαντάμ Χουσέιν, όμως έχασε την ευκαιρία να κερδίσει μια δεύτερη προεδρική θητεία καθώς παραβίασε την υπόσχεσή του ότι δεν θα επέβαλλε νέους φόρους, πέθανε χθες Παρασκευή σε ηλικία 94 ετών, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειάς του.

Ο Μπους, ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, έζησε περισσότερο απ’ όλους τους προκατόχους του. Ο θάνατός του στις 10:10 (ώρα κεντρικών ΗΠΑ) ανακοινώθηκε με δήλωση που εκδόθηκε από τον εκπρόσωπό του Τζιμ ΜακΓκραθ.

Το συγκινητικο μήνυμα του γιου του, Τζορτζ Μπους

Εξάλλου σε μήνυμά του στο Twitter, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΜακΓκραθ, ο Τζορζ Ουόκερ Μπους, γιος του εκλιπόντος και επίσης πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρει μιλάει γιαι τον πατέρα του και την τεραστιά του προσφορά.

Statement by President George W. Bush on the death of his father, President George H.W. Bush https://t.co/wDD0vnlN8U pic.twitter.com/t7UsDYSKY8

— George W. Bush Presidential Center (@TheBushCenter) 1 Δεκεμβρίου 2018

«Ο Τζεμπ, ο Νιλ, ο Μάρβιν, η Ντόρο και εγώ με θλίψη ανακοινώνουμε πως, έπειτα από 94 αξιοσημείωτα χρόνια, ο αγαπημένος μας μπαμπάς πέθανε», αναφέρει ο Τζορτζ Ου. Μπους, ο οποίος διετέλεσε και ο ίδιος πρόεδρος από το 2001 έως το 2009,

«Ο Τζορτζ Χ. Ου. Μπους ήταν ένας άνθρωπος προικισμένος με ευγένεια χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσε να επιθυμήσει ένας γιος ή μια κόρη», προστίθεται στο μήνυμα.

Ο θάνατός του ήρθε μερικούς μόλις μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου του

Ο θάνατος του πρώην αμερικανού προέδρου ήρθε μερικούς μόλις μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου του, της Μπάρμπαρα, με την οποία παρέμεινε νυμφευμένος επί 73 χρόνια. Το ζευγάρι είχε πέντε παιδιά και 17 εγγόνια.

Αφού διετέλεσε επί οκτώ χρόνια αντιπρόεδρος του Ρόναλντ Ρίγκαν, ο Τζορτζ Μπους εισήλθε στον Λευκό Οίκο ως ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Διεκδίκησε μια δεύτερη θητεία, όμως ηττήθηκε καθαρά στα τέλη του 1992 από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Μπιλ Κλίντον.

Τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν στην κηδεία της συζύγου του Μπάρμπαρα η οποία απεβίωσε στις 17 Απριλίου του 2018. Εμφανώς καταβεβλημένος από τη νόσο, ο Τζορτζ Μπους παρέστη στην τελετή καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Μία εβδομάδα αργότερα εισήλθε σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου, καθώς προσβλήθηκε από λοίμωξη.

Οι λεπτομέρειες για την κηδεία θα ανακοινωθουν σε εύθετο χρόνο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της οικογένειας Μπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα