Πέθανε ο δημοσιογράφος Λάζαρος Χατζηνάκος

Ο δημοσιογράφος, Λάζαρος Χατζηνάκος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, μετά από παλύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Γεννήθηκε το 1957 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Από πολύ νωρίς κατάλαβε ότι η κλίση του ήταν στη δημοσιογραφία με την οποία άρχισε να ασχολείται το 1977. Το 1992 ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και ένα χρόνο αργότερα εξέδωσε το περιοδικό «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ – Η Οικονομία στα Βαλκάνια». Το 1995 ήταν

υπεύθυνος της πρώτης ιστοσελίδας ελληνικής εφημερίδας, της makthess.gr.

Το 1997 ανέλαβε ως Γενικός Διευθυντής την επανέκδοση των εφημερίδων «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και του περιοδικού «ΕΠΙΛΟΓΕΣ». Την περίοδο 2001-2004 ήταν προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης στην Αθήνα, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2004 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 εργάστηκε στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, όπου πραγματοποίησε μεταξύ άλλων δύο καινοτόμες έρευνες για την Τουριστική Ανάπτυξη Ελλάδος και Βουλγαρίας. Οι έρευνες αυτές παρουσιάστηκαν σε δεκάδες συζητήσεις και στο κεντρικό κτίριο της Κομισιόν Berlaymont στη βελγική πρωτεύουσα.

Από τον Μάρτιο του 2016 με ορμητήριο το Νότιο Πήλιο εργάστηκε για την Τοπική Ανάπτυξη στον άξονα των τεσσάρων ορεινών χωριών: Μηλιές – Βυζίτσα – Πινακάτες – Άγιος Γεώργιος Νηλείας. Οργάνωσε στις 2 Ιουλίου μια «Παρέλαση Ανθρωπιάς» με θέμα ΖΩΑ & ΑΝΘΡΩΠΟΙ: Μας θεραπεύουν! Συντόνισε επίσης την άτυπη Διεπιστημονική Πρωτοβουλία Ελληνικές ΟΑΣΕΙΣ.

Για το έργο του έχει βραβευθεί από τους Πρόεδρους της Δημοκρατίας της Ελλάδος Κάρολο Παπούλια και της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη. Έχει συνεργαστεί στενά με τον σημερινό εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν κ. Μαργαρίτη Σχοινά στις Βρυξέλλες. Στις 21 Δεκέμβριου του 2013 δημιούργησε την Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου, η οποία απέκτησε σταδιακά τα χαρακτηριστικά ενός νέου αστικού κινήματος. Το όραμα του για την Πρωτοβουλία στοχεύει στη δημιουργία άμεσων κοινωνικών δομών αλληλεγγύης και συμμετοχής με επίκεντρο την βιωματική οικειοποίηση των γειτονιών της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα