Πέταξε το γάντι στην… ΤΣΣΚΑ ο Πιτίνο εν όψει Μπούντουτσνοστ

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ την Πέμπτη (4/4) κόντρα στην Μπούντουτσνοστ για την 30η αγωνιστική της Euroleague είναι να πάρει τη νίκη και έτσι να προκριθεί στα playoffs και ο Ρικ Πιτίνο σχολίασε την κρίσιμη «μάχη» των «πράσινων», αλλά αναφέρθηκε και στα σενάρια… προτιμήσεων της ΤΣΣΚΑ. Πετώντας το…

γάντι στους Ρώσους. Το «τριφύλλι» έχοντας αναλύσεις τα λάθη που έγιναν στα προηγούμενα ματς, είναι έτοιμο να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ανέφερε, αρχικά, στην ανοικτή προπόνηση στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (3/4): «Χάσαμε από τους… εαυτούς μας στο τελευταίο ματς. Μιλήσαμε για αυτό. Παίξαμε εξαιρετικά για 35 λεπτά, αλλά στη συνέχεια ήμασταν κακοί στην άμυνα, πήραμε άσχημες επιλογές στα σουτ. Τώρα έχουμε απέναντί μας μία επικίνδυνη ομάδα, που δεν έχει να χάσει τίποτα, και έβαλε πολύ δύσκολα στις Φενέρμπαχτσε και Μπαρτσελόνα για μεγάλο διάστημα των αγώνων».

Στη συνέχεια, ο αμερικανός προπονητής υπογράμμισε: «Όπως είπα, χάσαμε μόνοι μας και η ομάδα το κατάλαβε αυτό. Βάζω σε αυτή την ομάδα βαθμό Α+ στο πώς διαχειρίζεται τις αντιξοότητες. Ωστόσο, την τελευταία φορά δείξαμε πως δεν διαχειριζόμαστε καλά την επιτυχία μετά τις έξι σερί νίκες και τα εντυπωσιακά 35 λεπτά που είχαμε».

Σχετικά με το αν έχει προτίμηση για αντίπαλο στα πλέι οφ, αποκρίθηκε: «Υπάρχουν τόσα πολλά σενάρια. Αν νικήσουμε, εξασφαλίζουμε την 6η ή την 7η θέση. Όλα εξαρτώνται και από τις άλλες ομάδες όμως, όπως η Αρμάνι και η Ζαλγκίρις».

Ο Ρικ Πιτίνο υπερθεμάτισε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να θέλει η ΤΣΣΚΑ να αποφύγει την ομάδα του: «Ας δούμε πώς θα παίξει και η ΤΣΣΚΑ που είναι πρώτη. Να δούμε αν προτιμά εμάς ή κάποιον άλλον αντίπαλο. Πριν μερικές εβδομάδες, έβλεπα στο πρόσωπό σας ότι πιστεύατε πως δεν θα φτάναμε ποτέ στο σημείο να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις. Η ομάδα μας αξίζει πολλά εύσημα, γιατί άλλαξε την προσωπικότητά της. Είμαι περήφανος γι’ αυτό».

Ο αμερικανός προπονητής αναφέρθηκε και στην δική του προσαρμογή: «Η Euroleague είναι ολόιδια με το κολέγιο, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Δεν έχει σχέση με το ΝΒΑ. Κάποιοι κανόνες διαφέρουν, αλλά υπάρχουν τεράστιες ομοιότητες. Σε άλλο κομμάτι χρειάστηκε να προσαρμοστώ: στο ότι δεν ήξερα τις ομάδες, τους παίκτες και τα στιλ τους. Ξέρω το Virginia, το Kentucky και όλα τα άλλα κολέγια».

Αντετοκούνμπο: Είμαστε την τελική ευθεία, μόνο νίκη και βλέπουμε…

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μιλώντας για τον «τελικό» με την Μπουντούτσνοστ, τόνισε πως ο Παναθηναικός ΟΠΑΠ πρέπει να κερδίσει και βγάλει τον χαρακτήρα που είχε στα τελευταία ματς.

«Δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο. Δεν μας νοιάζει αυτό, πρέπει να κερδίσουμε. Έχουμε αποκτήσει την ταυτότητά μας. Είμαστε στην τελική ευθεία, πρέπει να κερδίσουμε. Δεν είναι καθόλου εύκολο να παίζεις δύο μήνες “τελικούς”, αλλά τα αποδυτήριά μας ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε. Πρέπει να κερδίσουμε ακόμα ένα τέτοιο ματς. Το πιο σημαντικό είναι πως δείξαμε τον χαρακτήρα μας όταν βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο», ανέφερε αρχικά ο άσος των «πράσινων» στη κάμερα της Nova και συμπλήρωσε για τον αντίπαλο που επιθυμεί στα playoffs: «Δεν θέλω να διαλέξω. Πρώτα πρέπει να πετύχουμε τον στόχο μας και να προκριθούμε στα πλέι-οφ. Θα δούμε μετά».

Παπαπέτρου: Συγκεντρωμένοι ειδικά στην άμυνα

O Ιωάννης Παπαπέτρου υπογράμμισε ότι κανένα ματς δεν είναι εύκολο και ανέφερε ότι οι «πράσινοι» θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, ειδικά στην άμυνα.

Ο διεθνής φόργουορντ του «τριφυλλιού» δήλωσε στην κάμερα της NOVA: «Πριν από τρεις μήνες, θα μας χαροποιούσε να μαθαίναμε ότι θα φτάσουμε εδώ. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, γιατί η Μπούντουτσνοστ είναι πάρα πολύ επικίνδυνη ομάδα. Δεν πρέπει να επαναπαυθούμε, για να μην πάει χαμένο και το πώς γυρίσαμε την κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες. Αν χάσουμε θα είναι μεγάλη αποτυχία για όλους μας. Απειλεί από όλες τις θέσεις η Μπούντουτσνοστ, πρέπει να επικεντρωθούμε στην άμυνά μας. Αν ξεκινήσουμε απ’ αυτήν και βρούμε ενέργεια από τον κόσμο, θα είναι το κλειδί για να τα καταφέρουμε».

Μίλησε, ακόμα, για τα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπασκόνια: «Η ήττα από την Ρεάλ είναι μάθημα, ενώ και με την Μπασκόνια είχαμε ένα άσχημο ημίχρονο. Του Ρούντι ήταν ένα τυχερό σουτ, αλλά το έχουμε αφήσει πίσω. Αύριο πρέπει να παίξουμε 40 λεπτά καλό μπάσκετ».

Για το αν προτιμά αντίπαλο στην 8άδα, απάντησε: «Το θέμα είναι να περάσουμε. Δεν μπορούμε να επιλέξουμε».

Να θυμίσουμε ότι ο Νικ Καλάθης αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της Turkish Airlines EuroLeague για τον μήνα που μας πέρασε, έχοντας κατά μέσο όρο 14,6 πόντους, 10,2 ασίστ και 6 ριμπάουντ ενώ συγκέντρωσε 21,8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

(πληροφορίες από sdna.gr)

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα