«Πες στη μαμά ότι την αγάπησα» – Σπαρακτικά μηνύματα μέσα από το φλεγόμενο κτίριο στη Ρωσία (εικόνες)

Στους 64 νεκρούς ανέρχεται ο τραγικός απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε την Κυριακή στη ΣιβηρίαΟι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι ολοένα και λιγοστεύουνΣυγκλονίζουν οι μαρτυρίες των παιδιών μέσα από το εμπορικό κέντρο«Δεν μπορώ να βγω έξω, δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Τη στιγμή που η Ρωσία έχει βυθιστεί στο πένθος μετά τη φονική φωτιά που εκδηλώθηκε σε εμπορικό κέντρο στο Κεμέροβο της Σιβηρίας και στέρησε τη ζωή 64 ανθρώπων, το φως

της δημοσιότητας «βλέπουν» τα μηνύματα των παιδιών που βρίσκονταν εγκλωβισμένα μέσα στο κτίριο .

Ένα κορίτσι, η Μαρία Μόροζ, 13 ετών, έστειλε μηνύματα μέσα από τον κινηματογράφο: «Είμαστε στην φωτιά …», έγραψε και τότε ένας συγγενής της απάντησε να μην φοβάμαι και εκείνη απάντησε: «Φαίνεται ότι αυτό είναι αποχαιρετιστήριο από μένα».

Μεταξύ των αγνοουμένων είναι οκτώ κορίτσια από μια τάξη στο χωριό Treschevsky – όλα τα 11 ή 12 ετών – που ονομάζονται: Βικτόρια Ποχάνκινα, Βερόνικα Πονουσκόβα, Έλενα Τσερνινόβα, Τατιάνα Κούρσεφσκαγια, Σεργκέι Μανεσκίν, Βικτόρια Ζιπούνοβα, Αναστασία Σμιρνόβα, Ντιάνα Νιτσόφσκαγια.

Φωτογραφίες των παιδιών που αγνοούνται κυκλοφορούν από το πρωί της Δευτέρας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της χώρας, σε μια προσπάθεια οι συγγενείς τους να τα εντοπίσουν ζωντανά.

Οι πυροσβέστες και οι Αρχές συνεχίζουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, με τις ελπίδες να λιγοστεύουν όσο περνάνε οι ώρες.

Φωτογραφίες από τα παιδιά που αγνοούνται

«Δεν μπορώ να βγω έξω, δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Σε μια τηλεφωνική κλήση της η Βικτόρια Ποχάνκινα είπε στη θεία της: «Τα πάντα καίγονται. Οι πόρτες είναι μπλοκαρισμένες. Δεν μπορώ να βγω έξω, δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Η θεία της Ευγενία είπε: «Βίκα, βγάλτε τα ρούχα σας, καλύψτε τη μύτη σας» και τότε η μικρή Βικτόρια απάντησε: «Πες σε όλη την οικογένειά μου ότι τους αγαπώ. Πείτε τη μαμά ότι την αγάπησα».

Σε κρίσιμη κατάσταση ένας 11χρονος και μια 18χρονη που πήδηξαν από παράθυρο

Ένας 11χρονος και μια 18χρονη, οι οποίοι πήδηξαν από το παράθυρο του τρίτου ορόφου για να γλιτώσουν από τις φλόγες, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Rossia 24 η υπουργός Υγείας Βερόνικα Σκβορτσόβα.

Λουλούδια στο σημείο της τραγωδίας

Από το πρωί της Δευτέρας εκατοντάδες είναι οι άνθρωποι που πλησιάζουν κοντά στο σημείο της τραγωδίας και αφήνουν λουλούδια για τα θύματα της πυρκαγιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα