Περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά

Περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ 349 άτομα αναχώρησαν την Πέμπτη με πούλμαν για το κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα.

Επιπλέον, το βράδυ της Πέμπτης, αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος», χωρίς να έχει ανακοινωθεί πόσους μετανάστες και

πρόσφυγες μεταφέρει.

Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου που καλλιεργούν ανησυχίες σχετικά με την ενδεχόμενη μεταφορά προσφύγων στο λιμάνι του Βόλου, είπε ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί και ό,τι γίνει, θα γίνει στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού σχεδιασμού.

«Όλοι, όμως, οφείλουμε να κατανοούμε, ότι πρόκειται για εθνικό σχεδιασμό κρίσιμης σημασίας, στον οποίο όλοι καλούμαστε να συμβάλουμε θετικά και δημιουργικά. Γιατί αυτό απαιτεί ο στόχος της ψύχραιμης και ανθρώπινης διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος, με ταυτόχρονη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ομαλότητας», τόνισε ο Θοδωρής Δρίτσας.

Πηγή φωτογραφίας: SOOC

Keywords
Τυχαία Θέματα