«Περιμέναμε 50.000 φιλάθλους και δεν ήρθε ούτε ένας» – Τι είπαν για το… περίεργο ματς Βόρειας και Νότιας Κορέας (video)

«Περιμέναμε 50.000 θεατές και αντ’ αυτού, προς έκπληξη όλων δεν υπήρχαν φίλαθλοι στο γήπεδο. Οι θύρες δεν άνοιξαν ποτέ. Αιφνιδιαστήκαμε, όπως οι παίκτες και ο προπονητής. Όταν μιλούσα στους Βορειοκορεάτες, δεν κουνούσαν ούτε τα μάτια. Ο αγώνας ήταν σαν… πόλεμος».

Έτσι περιέγραψε ο αντιπρόεδρος της νοτιοκορεατικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τσόι Γιουνγκ Ιλ, όσα έζησε στη Βόρεια Κορέα η αποστολή της Νότιας Κορέας και συγκεκριμένα στον αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Ο αγώνας έλαβε χώρα

την Τρίτη (15/10) στο στάδιο «Κιμ Ιλ Σουνγκ» της Πιονγιάνγκ, μπροστά σε άδειες εξέδρες. Απαγορεύτηκε η είσοδος ακόμη και στους δημοσιογράφους, ενώ δεν μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο αγώνας, που ήταν το πρώτο ματς των δύο χωρών μετά από έναν φιλικό αγώνα το 1990, τελείωσε ισόπαλος 0-0. Το ματς παρακολούθησε και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις άδειες εξέδρες.

Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά της FIFA, ο διαιτητής έδειξε μία κίτρινη κάρτα σε κάθε ομάδα, ενώ κυκλοφορούν μόνο κάποια βίντεο από τον σουηδό πρεσβευτή στη Βόρεια Κορέα, Γιόακιμ Μπέργκστρομ, ο οποίος ήταν από τους ελάχιστους που παρακολουθούσαν το ματς.

No fighting in front of the kids! Oh, but there are none here today.

Keywords
Τυχαία Θέματα