Πένθος στην Ιταλία, νεκρός οπαδός της Ίντερ, τέσσερις μαχαιρωμένοι φίλοι της Νάπολι – Ρατσιστική επίθεση στον Κουλιμπαλί

Θρήνος στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Το σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στην Ίντερ και τη Νάπολι (1-0) για το καμπιονάτο την Τετάρτη (26/12) σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια, με αποτέλεσμα ένα οπαδός της Ίντερ να χάσει την ζωή του, ενώ τέσσερις φίλοι των φιλοξενούμενων μαχαιρώθηκαν έξω από το γήπεδο. Σάλος έχει προκληθεί και από το γεγονός πως ο Καλιντού Κουλιμπαλί υπήρξε θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στάθηκε στο πλευρό του σενεγαλέζου στόπερ, ενώ συγγνώμη ζήτησε ο δήμαρχος του Μιλάνου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στον ιταλικό Τύπο, ένας

οπαδός της Ίντερ είναι νεκρός μετά από τα επεισόδια που έγιναν έξω από το «Τζουσέπε Μεάτσα» πριν από το παιχνίδι. Μιλάμε για έναν 35χρονο άνδρα, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή του στο νοσοκομείο λίγες ώρες μετά από τη στιγμή που άρχισαν τα επεισόδια. Ο οπαδός είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο αμέσως, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται και ένας 43χρονος, ο οποίος μαχαιρώθηκε στην κοιλιά.

Mort d’un supporter de l’Inter Milan après des incidents avec des tifosi de Naples https://t.co/ia5YNMOB57 pic.twitter.com/jRmrdvd91j

— L’ÉQUIPE (@lequipe) 27 Δεκεμβρίου 2018

Έτσι έγιναν τα επεισόδια

Οι ανταλλαγές φωτοβολίδων μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων κοντά στο γήπεδο της Ίντερ είχαν τον θλιβερό επίλογο. Τον θάνατο ενός οπαδού, που όπως μετέδωσε η «Corriere dello Sport», προήλθε από χτύπημα που δέχτηκε από φορτηγό που οδηγούσαν οπαδοί της Νάπολι.

Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο «San Carlo», όπου και υπέκυψε στη διάρκεια του χειρουργείου μετά τα σοβαρά τραύματα που έφερε στο σώμα του.

Το όχημα που μετέφερε τους οπαδούς των «παρτενοπέι» «παγιδεύτηκε» την ώρα που γίνονταν τα επεισόδια. Δέχτηκε επίθεση με ρίψη αντικειμένων από τους εξαγριωμένους φιλάθλους της Ίντερ και μέσα σε λίγα λεπτά ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα.

Ένας οπαδός της Νάπολι μαχαιρώθηκε στα πλευρά και κάποιοι άλλοι υπέστησαν μικρότερους τραυματισμούς, ενώ οι υπόλοιποι φίλοι της Νάπολι που επιβιβάστηκαν στο φορτηγάκι προσπάθησαν να διαφύγουν. Επάνω στον πανικό που επικρατούσε ο οδηγός χτύπησε τον πεζό φίλο της Ίντερ, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χάσει τη ζωή.

#InterNapoli : Dopo i gravi incidenti, arriva la stangata? #MilanCafe24 #WeareacMilan https://t.co/7pyoBx98Kq

— MilanCafe24 (@MilanCafe24) 27 Δεκεμβρίου 2018

Απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών της Ίντερ προτείνει η αστυνομία

Μετά τα τελευταία γεγονότα, οι αρχές πήραν έκτακτα μέτρα και ο αστυνομικός διευθυντής Μαρσέλο Καρντόνα, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, κατέθεσε την πρότασή του για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα βίας μετά και τη δολοφονία του οπαδού που έχει σοκάρει το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με όσα προτάθηκαν, δεν αποκλείεται να υπάρξει κλείσιμο της εξέδρας των οργανωμένων της Ίντερ μέχρι και την 31η Μαρτίου του 2019, για πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος κι ένα του Κυπέλλου. Η αστυνομία Μιλάνου εισηγήθηκε, μάλιστα, να απαγορευθεί πλέον η μετακίνηση οπαδών του συλλόγου σε άλλα γήπεδα μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν.

«Θα ζητήσω να απαγορευτεί η μετακίνηση των οπαδών της Ίντερ σε εκτός έδρας παιχνίδια μέχρι τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος. Επιπλέον θα προτείνω να κλείσει η θύρα των φανατικών της ομάδας (Curva Nord) μέχρι τις 31 Μαρτίου, όπου στο διάστημα αυτό είναι προγραμματισμένα να γίνουν πέντε αγώνες πρωταθλήματος και ένα Κυπέλλου Ιταλίας» ήταν τα λόγια του Καρντόνα.

Dopo i tafferugli di ieri sera fra tifosi di #Inter e #Napoli, il questore di Milano, Marcello Cardona annuncia provvedimenti nei confronti degli #ultras nerazzurri ⬇️ pic.twitter.com/tNgGKqL2XO

Sky tg24 (@SkyTG24) 27 Δεκεμβρίου 2018

Italy: Several fans stabbed in fight!#ultrastifo #tifosi #scontri #riots #napoli | InterNapoli 26.12.2018 https://t.co/wZbliw99Wl pic.twitter.com/MK7wcK9KIt

— Ultras-Tifo (@UltrasTifo) 27 Δεκεμβρίου 2018

Για μία ακόμη φορά ο αμυντικός των «παρτενοπέι» έγινε βρέθηκε στο στόχαστρο των ανεγκέφαλων της κερκίδας. Ο Κουλιμπαλί αποβλήθηκε με δύο κίτρινες στο 80′ κι έγινε δέκτης ρατσιστικών σχολίων από οπαδούς των «νερατζούρι» στο «Τζουσέπε Μεάτσα».

Μετά το τέλος του αγώνα έγραψε, μάλιστα, στον λογαριασμό του στο Instagram: «Λυπάμαι για την ήττα και κυρίως γιατί άφησα τους αδελφούς μου. Αλλά είμαι περήφανος για το χρώμα του δέρματός του. Είμαι Γάλλος, Σενεγαλέζος, Ναπολιτάνος: άνθρωπος».

Στο πλευρό του Κουλιμπαλί ο Ρονάλντο: Λέμε όχι στον ρατσισμό

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κριστιάνο Ρονάλντο στέκεται στο πλευρό του Καλιντού Κουλιμπαλί. Ο πορτογάλος άσος καταδίκασε όσα συνέβησαν σημειώνοντας πως ο ρατσισμός δεν έχει θέση ούτε στο ποδόσφαιρο, ούτε στην κοινωνία.

«Στον κόσμο και στο ποδόσφαιρο πάντα επιθυμώ παιδεία και σεβασμό. Όχι στον ρατσισμό και σε κάθε διάκριση» ήταν το μήνυμα του Ρονάλντο, ο οποίος ανέβασε μια φωτογραφία του μαζί με τον Κουλιμπαλί από αγώνα της Γιουβέντους με τη Νάπολι.

Ζήτησε συγγνώμη από τον Κουλιμπαλί ο δήμαρχος του Μιλάνου

O δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέλε Σάλα, ο οποίος είναι και υποστηρικτής της Ίντερ, ζήτησε συγγνώμη από τον Καλιντού Κουλιμπαλί για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών των «νερατζούρι».

Συγκεκριμένα, έγραψε στα social media: «Πήγα στο γήπεδο και γύρισα με πληγωμένη καρδιά γιατί ήταν πραγματικά ντροπή όσα ακούστηκαν για τον Κουλιμπαλί. Ήταν ντροπή απέναντι σε έναν τόσο καλό αθλητή όπως είναι ο Κουλιμπαλί. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να τονίσουμε αυτό το πρόβλημα του ρατσισμού στην κοινωνία μας…

Εγώ προσωπικά, θα ξαναπάω στο γήπεδο, όμως, αν ακούσω ξανά κάτι ρατσιστικό, θα σηκωθώ να φύγω! Θα το κάνω για μένα. Ξέρω ότι οι άλλοι δεν θα νοιαστούν καθόλου, αλλά θα το κάνω. Ζητώ συγγνώμη από τον Καλιντού και θα ήθελα πολύ να βάλουμε αρχηγό στην ομάδα μας τον Ασαμόα στο παιχνίδι με τη Νάπολι, σε μια μικρή ένδειξη συμπαράστασης».

Inter-Napoli, scontri tra tifosi: un interista di 35 anni ricoverato in condizioni gravi https://t.co/Izb8sdLZbk pic.twitter.com/hLGaDRfGXe

— FansCalcio.it (@FansCalcio) 27 Δεκεμβρίου 2018

Αντσελότι: Την επόμενη φορά θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας

Με τον διαιτητή που δεν διέκοψε προσωρινά το ματς με την Ίντερ για την ρατσιστική επίθεση στον Καλιντού Κουλιμπαλί, τα είχε ο τεχνικός της Νάπολι, Κάρλο Αντσελότι. .

«Υπήρχε μία περίεργη ατμόσφαιρα, αφού ζητήσαμε τρεις φορές να διακοπεί το παιχνίδι και έκαναν συστάσεις από τα μεγάφωνα τρεις φορές», ανέφερε ο ιταλός προπονητής και συμπλήρωσε: «Ο Κουλιμπαλί ήταν σίγουρα εκνευρισμένος. Συνήθως είναι πολύ ήρεμος και επαγγελματίας, αλλά σε όλο το ματς άκουγε ήχους μαϊμούδων. Ζητήσαμε τρεις φορές να ληφθούν μέτρα, αλλά το παιχνίδι συνεχίστηκε. Μας έλεγαν συνέχεια ότι το ματς θα μπορούσε να διακοπεί, αλλά πότε; Μετά από 4 ή 5 ανακοινώσεις. Ίσως θα πρέπει αν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας την επόμενη φορά και να σταματήσουμε μόνοι μας να παίζουμε. Ίσως μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε το παιχνίδι αν αποχωρήσουμε, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι να το κάνουμε. Δεν είναι ωραίο για το ιταλικό ποδόσφαιρο να το βλέπεις αυτό».

Inter-Napoli, quattro tifosi accoltellati vicino San siro https://t.co/SV1bXuUmt3 pic.twitter.com/D1BHaqZ2BH

— FansCalcio.it (@FansCalcio) 27 Δεκεμβρίου 2018

Inter-Napoli, 4 tifosi accoltellati vicino allo stadio Meazza #milano https://t.co/8Fc7DjX5o7 pic.twitter.com/le4he5PzUe

— Tgcom24 (@MediasetTgcom24) 26 Δεκεμβρίου 2018

Sala says sorry for Koulibaly chants. Game shd have been suspended says FIGC prosecutor https://t.co/Jj6SPkal9e

Ansa English News (@ansa_english) 27 Δεκεμβρίου 2018

Cori razzisti a Koulibaly, Sala chiede scusa: “Atto vergognoso” https://t.co/Bfw1qPa7mg pic.twitter.com/k629nKsUPP

Today (@Today_it) 27 Δεκεμβρίου 2018

Once again in Italian football. Player is racially abused, referee fails to act, player is angry and gets sent off.

The same cycle again and again.https://t.co/C67dKdaPgA

— Fare (@farenet) 27 Δεκεμβρίου 2018



Φωτογραφία: milancafe24.com

Keywords
Τυχαία Θέματα