Πέντε συνήθειες που «σκοτώνουν» τη σχέση αλλά συχνά τις παραβλέπουμε

Μπορούν μερικές απλές καθημερινές συνήθειες να καταστρέψουν μια σχέση και μάλιστα να είναι τόσο «αθώες» φαινομενικά ώστε να τις παραβλέπουμε;

Κι όμως δεν είναι πάντα οι προφανείς λόγοι που οδηγούν σε χωρισμό, όπως είναι για παράδειγμα η απιστία ή το ψέμα. Ιδού πέντε συνήθειες και πώς μπορούμε να βρούμε λύσεις.

Δεν αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους. Ωστόσο το να αφιερώνει ο καθένας στο ζευγάρι χρόνο για να απολαμβάνει τα χόμπι του, να χαλαρώνει ή να συναντά τους φίλους του είναι κομβικό για την επιβίωση της σχέσης.

Θεωρούν ότι ξέρουν τα πάντα για τον άλλον με

αποτέλεσμα η μεταξύ τους επικοινωνία να περιορίζεται μόνο στις καθημερινές υποχρεώσεις ή στα παιδιά. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να συζητάτε καθημερινά για τουλάχιστον 10 λεπτά για οποιοδήποτε άλλο θέμα εκτός από το σπίτι, τα παιδιά ή τη δουλειά.

Κρύβουν κάτω από το χαλί τα μικροπροβλήματα, με αποτέλεσμα αυτά να συσσωρεύονται και να δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στη σχέση. Συνεπώς είναι καλύτερο να συζητάει και να λύνει κανείς όλα όσα τον ενοχλούν ή τουλάχιστον τα περισσότερα από αυτά.

Περιμένουν να εκφράσουν την αγάπη τους σε συγκεκριμένες περιστάσεις, όπως είναι οι γιορτές ή τα γενέθλια. Όμως όταν οι σύντροφοι δεν εκφράζουν την αγάπη και την τρυφερότητά τους μεταξύ τους, ακόμα και με απλές κινήσεις, είναι δύο φορές πιο πιθανό να χωρίσουν.

Βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο. Με άλλα λόγια εντοπίζουν μόνο στα αρνητικά της σχέσης. Η λύση είναι να βρει κανείς τα πέντε καλύτερα στοιχεία της σχέσης και να εστιάσει σε αυτά ώστε να τα βελτιώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα