Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το σεξ

Ξέρεις πως όταν συνεχίζεις να κάνεις έρωτα σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι καλό για την υγεία σου; Ή πως οι γυναίκες το θέλουν όσο και οι άντρες; Το μόνο θέμα με το σεξ είναι πως δεν μιλάμε αρκετά γι’ αυτό. Ώρα να σπάσουμε τα ταμπού και να πούμε κάποια πράγματα όπως είναι – και με επιστημονικά στοιχεία και δεδομένα!

Οι γυναίκες το θέλουν όσο και οι άνδρες

Παρότι εμείς το ξέρουμε, το υποστηρίζει επιτέλους η επιστήμη: Οι γυναίκες θέλουν να κάνουν έρωτα. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology, οι άντρες σε μακροχρόνιες σχέσεις υποτιμούν την ερωτική επιθυμία των συντρόφων τους.

Το σεξ σου κάνει καλό, όσο κι αν έχεις «μεγαλώσει»

Αφού σπάμε παλιούς μύθους, να ένας ακόμη: Οι άνθρωποι κάνουν σεξ και στα 70 και στα 80 τους και είναι μία ιδιαίτερα καλή συνήθεια για την υγεία τους. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Health and Social Behaviour βρήκε πως γυναίκες μεταξύ 57 και 85 ετών που έκαναν έρωτα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μέχρι μεγάλη ηλικία μείωσαν τις πιθανότητες για υψηλή αρτηριακή πίεση.
Η συγγραφέας της μελέτης Hui Liu δήλωσε πως μια δραστήρια ερωτική ζωή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά «τόσο τη διανοητική όσο και τη σωματική υγεία.

Η καλύτερη ώρα για σεξ δεν είναι το βράδυ

Με τα φορτωμένα καθημερινά μας προγράμματα η μόνη ώρα που μας μένει μέσα στη μέρα είναι το βράδυ και συνήθως την ώρα που ξαπλώνουμε. Ωστόσο, αυτό δεν είναι η καλύτερη φόρμουλα επιτυχίας για σεξ αφού συνήθως είμαστε εξαντλημένοι και κατά συνέπεια δεν έχουμε πάντα την καλύτερη διάθεση (παρότι το σεξ μπορεί να το αλλάξει αυτό). Άκου τώρα κι αυτό: Μελέτη έχει βρει την ιδανική ώρα για σεξ, η οποία όμως δεν βολεύει ιδιαίτερα αν δουλεύεις! Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλύτερη ώρα για να κάνεις έρωτα είναι στις 3 το μεσημέρι. Αν δεν μπορείς να το τσεκάρεις τις καθημερινές, δοκίμασε την ορθότητα της έρευνας τα Σαββατοκύριακα!

Δεν υπάρχουν τόσο πολλές στάσεις όσες νομίζεις

Έχεις δοκιμάσει πολλές στάσεις στο σεξ αλλά πάντα καταλήγεις στην παλιά και αγαπημένη ιεραποστολική ή έστω στα τέσσερα; Δεν είσαι η μόνη. Για την ακρίβεια, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως υπάρχουν μόνο έξι στάσεις που χρησιμοποιούν -στην πραγματική ζωή- τα ζευγάρια: η ιεραποστολική, η γυναίκα από πάνω, η γυναίκα από πάνω αλλά να κοιτάζει τα πόδια του συντρόφου, στα τέσσερα, «κουταλάκι» και όρθια. Οι υπόλοιπες που μπορεί να βλέπεις σε ταινίες και περιοδικά; Είναι στην πραγματικότητα παραλλαγές αυτών των έξι βασικών.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, περισσότερο σεξ δεν αντιστοιχεί σε αυξημένη ευτυχία. Μια νέα μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο βρήκαν πως ζευγάρια που έκαναν έρωτα μόνο μία φορά την εβδομάδα ήταν στην πραγματικότητα τα πιο ευτυχισμένα. Όπως επισήμανε η επικεφαλής της έρευνας Amy Muise, «για το μέσο άνθρωπο, το να κάνει έρωτα πιο συχνά από μία φορά την εβδομάδα δεν συσχετίζεται με μεγαλύτερη ευτυχία, ούτε όμως και με λιγότερη». Πολλά ζευγάρια νιώθουν την πίεση να κάνουν έρωτα συχνότερα, όμως η Muise λέει πως είναι ώρα να σταματήσετε να το σκέφτεστε. «Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η σεξουαλική σύνδεση με το σύντροφό σου, αλλά είναι επίσης σημαντικό να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες από την ερωτική σας ζωή».

Πηγή: Shape.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα