Πέντε απίστευτες πληροφορίες για τα μωρά

Είναι αξιολάτρευτα, αλλά και ένας κόσμος ανεξερεύνητος, ειδικά όταν προσπαθούμε να αποκρυπτογραφήσουμε τι σημαίνει το κλάμα τους ή οι άναρθρες κραυγούλες που βγάζουν. Ιδού πέντε απίστευτα πράγματα που πιθανόν δεν γνωρίζετε για το μωρό σας:

Τι συμβαίνει όταν τα μωρά κοιτάνε στα μάτια τους γονείς τους;

Όταν τα μικρά μας, μας κοιτάνε στα μάτια, οι κόρες τους διαστέλλονται. Εκείνη την ώρα, οι γονείς, νιώθουν μια απίστευτη έλξη. Πιθανώς αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος της φύσης για να δένονται

τα μωρά με τη μαμά και τον μπαμπά. Όπως και να ‘χει, εμείς ξέρουμε ότι αυτό που αισθανόμαστε όταν το μικρό μας μας κοιτάει, είναι μοναδικό -και δεν θα το αλλάζαμε με τίποτα άλλο.

Πόσα εγκεφαλικά κύτταρα έχουν τα μωρά;

Τα νεογέννητα μωρά έχουν 100 δισεκατομμύρια εγκεφαλικά κύτταρα, για να μπορούν να επεξεργάζονται πιο εύκολα τις πληροφορίες που παίρνουν. Αυτά τα κύτταρα θα χρησιμοποιήσουν σε όλη τους τη ζωή για να μάθουν, να δημιουργήσουν, να ανακαλύψουν, να εξερευνήσουν και γενικώς για να πάνε μπροστά.

Με πόσα κόκαλα γεννιούνται τα μωρά;

Προς έκπληξή μας, τα μωρά γεννιούνται με 94 κόκαλα περισσότερα από τους ενήλικες, τα οποία είναι φτιαγμένα από έναν λαστιχένιο ιστό που λέγεται χόνδρος. Η φύση μερίμνησε και γι’ αυτό, αφού για να περάσει το σώμα του μωρού από το κανάλι του τοκετού πρέπει να είναι πολύ εύκαμπτο και ευλύγιστο.

Όσο το μικρό σας μεγαλώνει και αναπτύσσεται, κάποιοι από αυτούς τους χόνδρους θα συνενωθούν σε μεγαλύτερα και πιο σκληρά κόκαλα. Το αποτέλεσμα είναι 206 κόκαλα έτοιμα να υποστούν πεσίματα, τρέξιμο, χορό και πολλές ακόμα.. κακουχίες.

Αν τα μωρά είχαν τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης μεγαλώνοντας, τι ύψος θα αποκτούσαν μέχρι την ηλικία των 10 ετών;

Σε αυτή την περίπτωση θα μιλάγαμε κυριολεκτικά για γίγαντες. Αν συνέχιζαν να μεγαλώνουν με τον ίδιο ρυθμό μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους, μέχρι τα 10, το ύψος τους θα έφτανε τα 28 μέτρα -ναι, καλά διαβάσατε! Ευτυχώς για όλους μας, και κυρίως για την ανθρωπότητα, μετά τον δεύτερο χρόνο, ο ρυθμός ανάπτυξης μειώνεται κατά πολύ.

Πότε μπορούν τα μωρά να καταλάβουν την προέλευση ενός ήχου;

Από τη στιγμή που θα γεννηθούν, είναι η απάντηση. Τα αυτιά των μωρών λειτουργούν τόσο καλά που αντιδρούν ακόμα και σε ήχους που δεν έχουν ξανακούσει. Φυσικά, ο πρώτος ήχος που αναγνωρίζουν είναι η φωνή της μαμάς τους.

Πηγή: mama365.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα