Πεντάγωνο: Πύραυλος του Ιράν κατέρριψε κατά λάθος το ουκρανικό Boeing (video)

Το ουκρανικό Boeing 737 που έπεσε έξω από την Τεχεράνη, χτυπήθηκε κατά λάθος από ιρανικό πυραυλικό σύστημα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο Newsweek ένας αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και ένας ιρακινός αξιωματούχος της ιρακινής υπηρεσίας πληροφοριών.

Οι δύο αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η εκτίμηση του Πενταγώνου των ΗΠΑ είναι πως το χτύπημα έγινε κατά λάθος.

Ο πρόεδρος

των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, δήλωσε σήμερα ότι η φονική συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στο Ιράν ενδέχεται να οφείλεται σε σφάλμα, προσθέτοντας ότι έχει ένα φοβερό αίσθημα σχετικά με το αεροπλάνο που κατέπεσε, χωρίς, εντούτοις, να παρουσιάζει κάποια απόδειξη.

«Κάποιος θα μπορούσε να έχει κάνει κάποιο λάθος», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, επισημαίνοντας ότι έχει υποψίες σχετικά με το δυστύχημα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας εκ των δύο πυραύλων που εκτοξεύτηκαν, πιθανότατα TOR M1 ή τύπου TOR M1, εκτοξεύτηκαν από τους Ιρανούς και χτύπησαν το Boeing που έκανε το δρομολόγιο Τεχεράνη-Κίεβο.

Video από τους New York Times επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό 

Ένα βίντεο από επίσημη ιστοσελίδα των New York Times το οποίο σύμφωνα με την ιστοσελίδα αποτελεί ντοκουμέντο και επιβεβαιώνει τα σενάρια που θέλουν το Boeing 737-800 να χτυπήθηκε από ιρανικό πύραυλο.

Το βίντεο, όπως αναφέρουν οι New York Times δείχνει έναν ιρανικό πύραυλο να χτυπά ένα αεροπλάνο στον ουρανό κοντά στη Τεχεράνη και στη συνέχεια φλεγόμενα κομμάτια από το αεροπλάνο να υπάρχουν παντού.

Πηγή: Πεντάγωνο: Πύραυλος του Ιράν κατέρριψε κατά λάθος το ουκρανικό Boeing (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα