Πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο ανοιχτά της Νιγηρίας – Απήγαγαν 19 άτομα

Στο στόχαστρο πειρατών μπήκε ένα ακόμη ελληνόκτητο πλοίο από το οποίο απήχθησαν 19 μέλη του πληρώματος, ενώ άλλα επτά παραμένουν επί αυτού.

Η επίθεση έγινε χθες, Τρίτη στο δεξαμενόπλοιο Nave Constellation της Navios Maritime Acquisitions ενώ βρισκόταν 26 ναυτικά μίλια από τον τερματικό σταθμό Egina terminal, νότια του νησιού Bonny στην Νιγηρία.

Το πλοίο με σημαία Χονγκ Κονγκ  ήταν έμφορτο όταν εισέβαλαν οι ένοπλοι αργά το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου,

οι οποίοι αποχώρησαν παίρνοντας 19 ναυτικούς ως ομήρους. Επτά ναυτικοί παρέμειναν και πήραν εντολή να μεταφέρουν σε ασφαλή θέση το δεξαμενόπλοιο, στο οποίο δεν υπήρξε βλάβη ή ρύπανση.

Όλες οι αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένου του κράτους σημαίας, έχουν ειδοποιηθεί και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των απαχθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Νοεμβρίου, ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής, ένοπλοι πειρατές επιτέθηκαν στο ελληνικό τάνκερ «ΕLKA Αριστοτέλης» και απήγαγαν τέσσερα από τα 24 μέλη του πληρώματος, έναν 20  Έλληνα ναυτικό , δύο Φιλιππινέζους κι έναν Γεωργιανό, με τις διαπραγματεύσεις  για την απελευθέρωσή τους να συνεχίζονται.

Πηγή: Πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο ανοιχτά της Νιγηρίας – Απήγαγαν 19 άτομα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα