Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια – 19 συλλήψεις από την αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια

Τα Εξάρχεια και οι γύρω περιοχές μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης το βράδυ του ΣαββάτουΗ αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων για τα επεισόδιαΟι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέαΜια σύλληψη και στη Θεσσαλονίκη

Σοβαρά ήταν τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά το τέλος της πορείας για την 45η Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, το βράδυ του Σαββάτου,

καθώς ομάδες κουκουλοφόρων εκσφενδόνιζαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, ακόμη και φωτοβολίδες ευθείας βολής προς τους αστυνομικούς, ενώ τα ΜΑΤ απαντούσαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων, συνολικά, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Επιπλέον, τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα.

Επεισόδια έξω από τη ΓΑΔΑ

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο ύψος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να απομακρύνουν τους ταραξίες, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Εξαρχείων.

Μία σύλληψη μετά τα επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ

Σε 14 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όπως έγινε γνωστό, μια από τις προσαγωγές μετατράπηκε σε σύλληψη και οι υπόλοιποι αποχώρησαν.

Το Σάββατο το βράδυ ομάδες κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα στην Εγνατία, ενώ με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή εκτόξευαν βόμβες μολότοφ φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίες απαντούσαν με χημικά και κρότου λάμψης.

Ελεύθεροι οι πέντε προσαχθέντες για τα επεισόδια στην Πάτρα

Ελεύθεροι αφέθησαν οι πέντε προσαχθέντες, οι οποίοι είχαν οδηγηθεί χθες το βράδυ στην Ασφάλεια Πατρών, μετά τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης πορείας, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μία ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε περίπου 10 βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Επίσης, οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε πέντε κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν ζημιές σε ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα