Ξεκίνησε η επιβολή διπλάσιων προστίμων – Αυστηρότερα μέτρα μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (video)

Για το χρονικό διάστημα από το Μεγάλο Σάββατο και ώρα 21:00 έως και τη Δευτέρα του Πάσχα και ώρα 23:59, σε όσους παραβιάζουν τα μετρά περιορισμού της κυκλοφορίας επιβάλλεται στον οδηγό του οχήματος διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ, και στον τυχόν συνοδηγό, καθώς και άλλο επιβάτη αυτού διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα 150 ευρώ για κάθε παράβαση, καθώς και το διοικητικό μέτρο της επιτόπου αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας με τις κρατικές πινακίδες του οχήματος για εξήντα 60 ημέρες.

Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση

μετακίνηση για παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4, θα ελέγχεται σαρωτικά σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα κατά όχημα.

Και η καταχρηστική περίπτωση Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε μέσω της συνέντευξής του στην Καθημερινή της Κυριακής ότι τα μέτρα θα χαλαρώσουν από τον Μάιο, σταδιακά, εφόσον δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή.

Για την Κυριακή του Πάσχα, υπενθυμίζεται ότι δε απαγορεύεται το ψήσιμο του αρνιού, αλλά οι συναθροίσεις. Το πρόστιμο για δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, κάτι που ισχύει και για τις συναθροίσεις για το ψήσιμο του αρνιού, είναι τσουχτερό και ανέρχεται σε 1.000 ευρώ για κάθε άτομο. Σύμφωνα με παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σε ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται και αυτόφωρο, με το άρθρο 285, που αφορά στην αποτροπή διάδοσης νόσου. Οι έλεγχοι σε ταράτσες και ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών θα γίνονται παρουσία εισαγγελέων.

Πηγή: Ξεκίνησε η επιβολή διπλάσιων προστίμων – Αυστηρότερα μέτρα μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα