«Πάρτι» φοροδιαφυγής στα νησιά – Πριβέ κλαμπ γνωριμιών «ξέχασε» να κόψει αποδείξεις για 16.000 ευρώ

Χιλιάδες ευρώ προσπάθησαν να περάσουν αφορολόγητα επιχειρηματίες στα νησιάΠοσά «μαμούθ» χωρίς αποδείξεις εντόπισαν ελεγκτές της ΑΑΔΕΠρόστιμα και λουκέτα η απάντηση

Μπαράζ φορολογικών παραβάσεων διαπίστωσαν ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Εκεί επιχειρηματίες φοροδιέφευγαν σε πλήθος επιχειρήσεων όπως πριβέ κλαμπ, ακόμα και κοσμηματοπωλεία και έτσι επεβλήθησαν πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας.

Ενδεικτικά, πριβέ κλαμπ

στη Ρόδο προσπάθησε να κρύψει ποσό 16.000 αφού δεν έκοψε 200 αποδείξεις των 80 ευρώ ανά άτομο. Έτσι επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες, ενώ, καθώς ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, διαπιστώθηκαν και καταλογίστηκαν και αστυνομικές παραβάσεις.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις θα γίνει περαιτέρω έλεγχος και για τις παλαιότερες χρήσεις με ό,τι φέρει αυτός στην επιφάνεια, ενώ οι επιχειρήσεις μπήκαν στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ και για τη μελλοντική φορολογική συμπεριφορά τους.

Άλλα «λαβράκια» που βρήκανε οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Σε τουριστικό γραφείο στη Σαντορίνη, μπήκε «λουκέτο» για 48 ώρες, διότι δεν είχε εκδώσει αποδείξεις για εισιτήρια για 32 άτομα. Η απόδειξη ανά άτομο ήταν 120 ευρώ, δηλαδή σύνολο 3.840 ευρώ.Επίσης στη Σαντορίνη, αυτήν τη φορά σε κοσμηματοπωλείο που πουλούσε ασημένια κοσμήματα και κεραμικά. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προσποιήθηκαν τους πελάτες και μετά τη διαπίστωση των φορολογικών παραβάσεων επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες.Στην Πάρο, μπήκε «λουκέτο» για δύο ημέρες σε γνωστό εστιατόριο γάλλου σεφ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα