Παρασκευή στις 12 η απόφαση στη δίκη Τοπαλούδη – Τι απάντησε η εισαγγελέας στους δικηγόρους

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την ολοκλήρωση της δίκης Τοπαλούδη καθώς, αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι αναμένεται η απόφαση για τον βιασμό και τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Σήμερα, Πέμπτη ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ δευτερολόγησε και η εισαγγελέας της έδρας στην πολύκροτη δίκη για ένα έγκλημα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Η εισαγγελέας, Αριστοτελεία Δόγκα θέλησε να απαντήσει στις επικρίσεις του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημήτρη Βερβεσού, ενώ νωρίτερα

είχε κάνει λόγο για εισβολή συμβούλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην αίθουσα του δικαστηρίου και για «πογκρόμ Βερβεσού». «Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ότι είναι καλό για τον πελάτη τους. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες; Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια», είπε η εισαγγελέας τονίζοντας στην δευτερολογία της ότι σέβεται το δικηγορικό λειτούργημα.

Ολομέτωπη από δικηγόρους στην εισαγγελέα

Νωρίτερα, η δίκη διεκόπη, μετά την παρέμβαση του συμβούλου του ΔΣΑ, Γιώργου Κλεφτοδήμου. Σε συνέχεια της διαμαρτυρίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ο οποίος με έγγραφό του ζήτησε την πειθαρχική δίωξη της εισαγγελέως για όσα είπε στην αγόρευσή της, ο κ. Κλεφτοδήμος πήρε το λόγο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί -όπως είπε- εκ μέρους όλων των δικηγόρων για τις αποστροφές της εισαγγελέως σε βάρος των συνηγόρων υπεράσπισης.

Ο σύμβουλος του ΔΣΑ προσήλθε στο δικαστήριο την ώρα που ολοκληρώνονταν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. Έχοντας ανά χείρας την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού, ο κ. Κλεφτοδήμος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό των δικηγόρων για τα λεγόμενα της κ. Αριστοτελείας Δόγκα σε βάρος των συνηγόρων, οι οποίες όπως είπε «ευθέως και συλλήβδην προσβάλλουν όλους τους δικηγόρους».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, ζήτησε από τον σύμβουλο να μην συνεχίσει, λέγοντας: «Δεν έχετε το λόγο, υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας δεν είναι εδώ ο τόπος».

Γ. Κεφτοδήμος: Εκφράζω τις διαμαρτυρίες μου για τις αποστροφές της κυρίας εισαγγελέως

Εισαγγελέας: Ζητώ το λόγο θα προχωρήσω σε δήλωση αποχής.

Η ένταση κορυφώθηκε με το ακροατήριο να αντιδρά στην παρουσία του συμβούλου του ΔΣΑ, με την πρόεδρο να διακόπτει τη διαδικασία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την πολύκροτη δίκη

Το ζήτημα πήρε και πολιτικές διαστάσεις καθώς, με ανάρτησή του στο Facebook, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος -παρά τη θέση του- άσκησε κριτική στην Εισαγγελέα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή» καθώς κατά τη γνώμη του, η εισαγγελική λειτουργός ταυτίστηκε συναισθηματικά με το θύμα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον κ. Σκέρτσο, καταγγέλλοντάς τον για ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα