Παραμένει ζωντανός ο ΠΑΟ, με 1-0 τον Ατρόμητο (εικόνες)

Ο Ατρόμητος ήταν ισάξιος (τουλάχιστον) αντίπαλος, όμως ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την ισχύ του «Απόστολος Νικολαΐδης» και κατόρθωσε να επικρατήσει με 1-0, χάρις στο πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Μουνιέ στο 58ο λεπτό.

Οι «πράσινοι» τελείωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς ο Μυστακίδης, που είχε μπει ως αλλαγή στο 64ο λεπτό, αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες στο 81΄.

Το ματς

Καλός ρυθμός,

κατά περιόδους γρήγορη μεταφορά της μπάλας (αν και με αρκετά λάθη) και κάποιες πολύ καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες, όμως δεν είχαν αποτελεσματικότητα οι δύο ομάδες. Αυτά ήταν τα στοιχεία του πρώτου μέρους στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με τον Παναθηναϊκό να έχει τις περισσότερες φορές σωστές αλληλοκαλύψεις και πίεση για να κερδίσει πίσω τη μπάλα, ενώ οι φιλοξενούμενοι προτίμησαν να τρέχουν από αριστερά και να «χτυπούν» την πλευρά του Γιόχανσον τον οποίο βοηθούσε ο Κολοβέτσιος. Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς ανήκε στους Περιστεριώτες όταν από αριστερά ο Μπρούνο νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο, ενώ οι πράσινοι απάντησαν στο 20′ όταν η ωραία εναλλαγή της μπάλας στα όρια της περιοχής επέτρεψε στον Μουνιέ να κάνει την προβολή μπροστά στον Γιαννιώτη από την κόντρα σε σουτ του Λουτσιάνο, όμως ο γκολκίπερ κατάφερε ν’ αποτρέψει το γκολ. Για τον Παναθηναϊκό, οι Μουνιέ και Κάτσε βοηθούσαν περισσότερο στην ανάπτυξη, με τους Γιαννούλη και Ουάρντα από την πτέρυγα, αλλά και την παρουσία του Ντιγκινί εντός περιοχής να ξεχωρίζουν για το σύνολο του Κάναντι. Μεγάλη στιγμή για το τριφύλλι και στο 39′ με τον Δώνη ολομόναχος να μην πιάνει σωστά την κεφαλιά.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ατρόμητος άλλαξε επιθετικά, αφού ο Ντιγκινί βρέθηκε στην κορυφή και ο Μπουσούλαζιτς έπαιξε πιο μπροστά από τον Μάντσον σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο. Οι Περιστεριώτες απείλησαν πρώτοι και μάλιστα δις, με μια μπαλιά του Γιαννιώτη από αριστερά που για λίγο δεν συγχρονίστηκε με τον Μπρούνο, ενώ ο Ουάρντα στο 52′ πήγε να πετύχει έξυπνο γκολ στην κλειστή γωνία, αλλά ο Βλαχοδήμος μάντεψε σωστά και απέκρουσε. Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του καλή στιγμή σκόραρε, αφού ο Κουρμπέλης κέρδισε πέναλτι σε χτύπημα του Μάντσον εντός περιοχής και ο Μουνιέ στο 58′ εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα για το 1-0! Η ομάδα του Ουζουνίδη πρόσεξε πολύ τα νώτα της μετά το προβάδισμα, με την εικόνα του Ατρομήτου να είναι τέτοια που επέτρεπε στους πράσινους ν’ αποφύγουν μεγάλους κινδύνους. Η πιο σοβαρή στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε με την κεφαλιά του Ντάουντα (που είχε περάσει αλλαγή με τον Ούμπιδες για να συνεισφέρουν) από κόρνερ στο 78′, με τον Βλαχοδήμο ν’ απομακρύνει, ενώ λίγο νωρίτερα είχε τελειώσει άδοξα μια αντεπίθεση του Παναθηναϊκού με χαμηλό σουτ του Μυστακίδη. Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο όταν ο Μυστακίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη όταν προσπάθησε να εκμαιεύσει πέναλτι, με τον ρέφερι να τον τιμωρεί και το φινάλε είχε ανακούφιση, νίκη και χειροκρότημα για τον Παναθηναϊκό.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ, gazzetta.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα