Παραμένει ανοιχτή η υπόθεση του «Ορέστη»; Τι ερευνούν οι αρχές για τη SIM που προσπάθησε να περάσει στη φυλακή

Μπορεί ο κατά συρροή δολοφόνος Νίκος Μεταξάς, ή «Ορέστης» όπως έγινε γνωστός από το Διαδίκτυο, να έχει καταδικασθεί ήδη σε επτά φορές ισόβια για τα αποτρόπαια εγκλήματα του, όμως από ότι φαίνεται οι αρχές δεν έχουν τελειώσει μαζί του.

Έτσι, ανακριτές της Αστυνομίας μετέβησαν το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιουλίου στις Κεντρικές Φυλακές όπου κρατείται και παρέλαβαν την κάρτα sim τηλεφώνου η οποία βρέθηκε σε ρούχα που μετέφεραν συγγενικά του πρόσωπα , πιο συγκεκριμένα η μητέρα και η αδερφή του.

Αμέσως το επισκεπτήριο διακόπηκε και διατάχθηκε έρευνα για να φανεί αν η κάρτα

τηλεφώνου τοποθετήθηκε εκεί σκόπιμα προκειμένου να την παραλάβει ο κατά συρροή δολοφόνος, ή αν βρισκόταν εκεί και ξεχάστηκε.

Η έρευνα έδειξε ότι η κάρτα τυχαία μεταφέρθηκε στις φυλακές, αφού τα ρούχα βρίσκονταν στο ερμάρι της οικίας του 35χρονου, ενώ ένα στοιχείο που δείχνει ότι δεν υπήρξε σκοπιμότητα είναι το γεγονός πως στον χώρο που κρατείται δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνονται τηλεφωνήματα από κινητό, αφού λειτουργεί σύστημα διακοπής του σήματος. Μετά τις διαπιστώσεις αυτές δεν κρίθηκε σκόπιμο ο ισοβίτης να περάσει από πειθαρχική διαδικασία.

Τώρα οι ανακριτές που παρέλαβαν την κάρτα θα την εξετάσουν επισταμένα για να διαπιστώσουν κατά πόσον σχετίζεται με τα εγκλήματα που διέπραξε. Όπως εκτιμάται, αν η κάρτα περιείχε κάποια στοιχεία που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν, θα φρόντιζε να την εξαφανίσει αφού είχε τον χρόνο μέχρι να συλληφθεί για να το πράξει.

Υπενθυμίζεται ότι όταν οι αστυνομικοί πήγαν σπίτι του για να τον συλλάβουν, αυτός είχε επιχειρήσει να καταπιεί μια κάρτα αποθήκευσης δεδομένων στην οποία υπήρχαν βίντεο και φωτογραφίες των θυμάτων.

(Με πληροφορίες από philenews.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα