Παραλήρημα κατά δημοσιογράφων από αξιωματικό του γραφείου Παναγιωτόπουλου

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στο πολιτικό σκηνικό το παραλήρημα κατώτατου αξιωματικού που υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος, μιλώντας σε ημερίδα ενημέρωσης στην Ορεστιάδα, τα «έβαλε» με διαπιστευμένους δημοσιογράφους, καλώντας παράλληλα την ηγεσία του υπουργείου να «αξιολογήσει δημοσιογραφικές συμπεριφορές συγκεκριμένων δημοσιογράφων».

Ο λόγος για τον γραμματέα Οργανωτικού της ΠΟΜΕΝΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεως Στρατιωτικών), Ηλία Κολλύρη, ο οποίος – σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» – το βράδυ

της Παρασκευής ζητούσε από την πολιτική ηγεσία να πάρει μέτρα κατά δημοσιογράφων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στην εν λόγω εκδήλωση, ο κ. Κολλύρης αναρωτήθηκε «ποια είναι η χρησιμότητα και η ουσία του να έχει το υπουργείο Άμυνας 83 διαπιστευμένους δημοσιογράφους», εξαιρώντας, όπως είπε, τους δημοσιογράφους των καναλιών, των εφημερίδων και των μεγάλων sites, και πρόσθεσε: «Γνωρίζουν οι σημερινοί υπουργοί πόσα χρήματα έχουμε σπαταλήσει από το οικογενειακό μας υστέρημα να κάνουμε εξώδικα, μηνύσεις και αγωγές σε όλους αυτούς τους τύπους, μήπως ηρεμήσουν και σοβαρευτούν;».

Συνεχίζοντας το κρεσέντο κατά δημοσιογράφων, ο κ. Κολλύρης, σημείωσε: «Ως πότε θα επιτρέπεται σε δημοσιογράφους που έχουν μηνυθεί από εν ενεργεία στρατιωτικούς να μας διχάζουν με στημένα δημοσιεύματα, που εκπέμπουν μίσος και εμπάθεια για όλους εμάς; Από πότε, αγαπητοί συνάδελφοι στρατιωτικοί, οι δημοσιογράφοι έχουν την κρίση και τις γνώσεις να κρίνουν αποφάσεις επιτελών και να παίρνουν θέσεις για εμπιστευτικά έγγραφα και μεταθέσεις στρατιωτικών;

Πώς φτάνουν αυτά τα εμπιστευτικά έγγραφα στα χέρια των δημοσιογράφων; Τι διαδρομές υπόγειες ακολουθούνται και με ποιον τρόπο αποσπώνται από τους επιτελείς αυτά τα εμπιστευτικά έγγραφα;», τόνισε, όπως μεταδίδει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ επιβεβαιώνει τη δυσανεξία της στην ελευθεροτυπία σε καθημερινή βάση

«Η ΝΔ δεν αρκείται στο καθημερινό λιβάνισμα από τη συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Επιβεβαιώνει τη δυσανεξία της στην ελευθεροτυπία σε καθημερινή βάση», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας τις επίμαχες δηλώσεις.

«Μετά τον κ. Απόστολο Δοξιάδη, συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, που ζήτησε την απόλυση του δημοσιογράφου Δημήτρη Μανιάτη από τα ΝΕΑ γιατί δεν του άρεσε η κριτική του, γαλάζιος συνδικαλιστής – αξιωματικός που υπηρετεί στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κάλεσε δημόσια τον Υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο να φιμώσει δημοσιογράφους από το ρεπορτάζ, γιατί τολμούν να ασκούν κριτική», συνέχισε ο κ. Χαρίτσης και κατέληξε:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν βαδίζει απλώς στα χνάρια του κ. Όρμπαν. Κάνει φιλότιμη προσπάθεια να τον ξεπεράσει. Σημαντικό στη ζωή ο μαθητής να γίνεται καλύτερος από τον δάσκαλό του».

Στη Βουλή από το ΚΚΕ το ζήτημα

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ, διά των Νίκου Παπαναστάση και Θανάση Παφίλη, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Παναγιωτόπουλο, καλώντας τον να απαντήσει για το ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να εκλείψουν τέτοιες συμπεριφορές κατά διαπιστευμένων δημοσιογράφων.

«Στην Ορεστιάδα την Παρασκευή 29 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης των στρατιωτικών που υπηρετούν στην περιοχή, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) και την Ένωση Στρατιωτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και σε βίντεο που ανάρτησε η ΠΟΜΕΝΣ στην ιστοσελίδα της, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, επιτέθηκε στους δημοσιογράφους που είναι διαπιστευμένοι στο υπουργείο Άμυνας και όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου, να πετάξει έξω από το Πεντάγωνο τους διχαστές και εκβιαστές των στρατιωτικών. Αυτού του είδους οι τοποθετήσεις, είναι απαράδεκτες. Είναι αντιλήψεις που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού μας και θυμίζουν άλλες εποχές.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

Έχει γίνει αποδέκτης ο κ. Υπουργός αιτημάτων για μέτρα σε βάρος διαπιστευμένων δημοσιογράφων στο υπουργείο Άμυνας;

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να εκλείψουν τέτοιου είδους καταδικαστέες και επικίνδυνες αντιλήψεις σε βάρος διαπιστευμένων δημοσιογράφων;», αναφέρει η ερώτηση του ΚΚΕ.

Πηγή: Παραλήρημα κατά δημοσιογράφων από αξιωματικό του γραφείου Παναγιωτόπουλου  - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα