Παραίτηση… «χθες» ζητά το 82% των Συντηρητικών από τη Μέι – Στο ναδίρ η δημοτικότητα της πρωθυπουργού

Οι συζητήσεις για το Brexit και η επιμονή της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι σε μια συμφωνία που έχει απορριφθεί ήδη τρεις φορές φαίνεται πως έχουν απογοητεύσει τόσο πολύ τους Συντηρητικούς που το μόνο που θέλουν από την αρχηγό τους είναι η παραίτηση της.

Έτσι, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του site Conservative Home., το

82% των μελών του Συντηρητικού κόμματος θέλει να παραιτηθεί από ηγέτης των Τόρις και από πρωθυπουργός της Βρετανίας και να ξεκινήσει μια εσωκομμάτική διαδικασία επιλογής νέου αρχηγού.

Μόλις ένα 16% πιστεύει το αντίθετο, και αυτό με επιφυλάξεις.

Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 11% σε σχέση με αντίστοιχη δημοσκόπηση πριν ένα μήνα, κυρίως μετά την παταγώδη αποτυχία του κόμματος στις τοπικές εκλογές της προηγούμενης βδομάδας

Η δημοσκόπηση έγινε με προσωπικές συνεντεύξεις από μέλη των Τόρις ύστερα από «τα χειρότερα αποτελέσματα που έχουν καταγράψει οι Συντηρητικοί τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια» στην τοπικές εκλογές.

Το κυβερνών κόμμα έχασε περίπου 1.300 από τις 4.000 και πλέον έδρες που διατηρούσε σε δημοτικά συμβούλια στις τοπικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα.

«Το αποτέλεσμα [των τοπικών εκλογών] ίσως να μην αποτελεί έκπληξη, δοθείσης της φρικαλέας επίδοσης των Τόρις την περασμένη Πέμπτη και την κατάρρευση της υποστήριξης των μελών στην πολιτική της Μέι για το Brexit», σχολίασε ο διευθυντής του Conservative Home, Πολ Γκούντμαν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα