Παπαδημούλης: Μνημείο φανατισμού και αναχρονισμού τα σχόλια Βέμπερ

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είπε σήμερα πως το μόνο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο κομμουνιστής πρωθυπουργός της.

Η απίθανη αυτή ατάκα, προκάλεσε την αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος μίλησε στο EURACTIV.com, λέγοντας ότι ο Βέμπερ καλά θα κάνει να συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι ο Τσίπρας

θα είναι ηγέτης της Ελλάδας «για πολλά χρόνια».

Επιπλέον, πηγές της ελληνικής κυβέρνησης τόνισαν πως το να κατηγορείται ο Τσίπρας ως κομμουνιστής, ειδικά αυτή την περίοδο, αποτελεί το «τελευταίο καταφύγιο» εκείνων που δεν ήθελαν να κλείσει η συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των Θεσμών για τη δεύτερη αξιολόγηση.

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω το ζήτημα της Ελλάδας με την κ. Λαγκάρντ, αλλά σαν πολιτικός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δεν μπόρεσα να μην της επισημάνω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό, αυτό είναι το θεμελιώδες πρόβλημα εκεί, δεν γενικό», είπε ο κ. Βέμπερ.

Το EURACTIV.com υπενθυμίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας προσκαλείται πολύ συχνά, ως παρατηρητής, στις συνεδριάσεις των ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών, γεγονός που προκαλεί την αμηχανία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Βέμπερ βλέπει στον ύπνο του τον Τσίπρα

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τα σχόλια του Βέμπερ.

«Ο Βέμπερ βρίσκεται για άλλη μια φορά εκτός συντονισμού με την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Βάλντις Ντομπρόβσκις, που επίσης ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όμως βλέπουν θετικά τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών», είπε, προσθέτοντας ότι στέκεται απέναντι ακόμη και στη γερμανική κυβέρνηση που κατέβαλε προσπάθειες προς την επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Βέμπερ αποδεικνύεται πως κινείται δεξιότερα της Μέρκελ αλλά ακόμη και από τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ο Βέμπερ βλέπει στον ύπνο του τον Τσίπρα, όμως πρέπει να τον ενημερώσω ότι θα αναγκαστεί να τον βλέπει και στην πραγματικότητα, ως πρωθυπουργό της Ελλάδας, για πολλά χρόνια».

«Ανυπομονώ για την απάντηση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με αυτά τα δίχως προηγούμενο σχόλια, που αποτελούν μνημείο φανατισμού και αναχρονισμού» κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα