Πανικός στη Γουόλ Στριτ – Με πτώση σχεδόν 13% έκλεισε ο Dow Jones

Εν μέσω πανικού λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορονοϊού, η Γουόλ Στριτ κατέρρευσε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, σε μια από τις χειρότερες συνεδριάσεις όλων των εποχών, παρά τις προσπάθειες της ομοσπονδιακής τράπεζας να καθησυχάσει τις αγορές.

Με βάση τα προσωρινά στοιχεία, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 12,94%, τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση που έχει καταγράψει από

τη «Μαύρη Δευτέρα» του Οκτωβρίου του 1987. Βρίσκεται πλέον στις 20.186,48 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2017.

Ο δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κατρακύλησε στις 6.904,59 μονάδες, χάνοντας -12,32%.

«Βουτιά» στα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Ανάλογη ήταν η εικόνα στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, όπου οι ευρωπαϊκές μετοχές κατακρημνίστηκαν στα χαμηλά επίπεδα του 2012.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 8,7%, με τις αγορές στη Γαλλία και την Ισπανία να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς οι δύο αυτές χώρες ακολούθησαν το παράδειγμα της Ιταλίας και έθεσαν εαυτές ουσιαστικά σε καραντίνα.

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στην Ελλάδα, υποχωρώντας κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 500 μονάδων, κλείνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Φεβρουαρίου 2016.

Πηγή: Πανικός στη Γουόλ Στριτ – Με πτώση σχεδόν 13% έκλεισε ο Dow Jones - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα