Πανελλήνιες 2019: Όσα πρέπει να ξέρετε για την υποβολή του μηχανογραφικού

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι βαθμολογίες των ΠανελληνίωνΟδηγίες για την υποβολή του μηχανογραφικούΌλα όσα πρέπει να προσέξετε

Τέλος δόθηκε σήμερα στην αγωνία των υποψηφίων, αφού ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2019.

Μεγάλη διασπορά στις βαθμολογίες άνω του δέκα και μεγάλη συγκέντρωση βαθμολογιών κάτω από τη βάση, είναι η γενική εικόνα που παρουσιάζουν οι βαθμολογίες των υποψηφίων,

σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Από τα μαθήματα Προσανατολισμού, που θεωρούνται κρισιμότερα για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, τα Μαθηματικά, η Ιστορία και η Φυσική δυσκόλεψαν τους μαθητές, ενώ μεγάλη ήταν και η αποτυχία στην Βιολογία Γενικής Παιδείας με περισσότερους από έξι στους δέκα να μην πιάνουν την βάση.

Οδηγίες για την υποβολή του μηχανογραφικού

Από την Πέμπτη 4 Ιουλίου και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, ενώ ως προθεσμία τελικής οριστικοποίησης του μηχανογραφικού έχει οριστεί η 15η Ιουλίου.

Το υπουργείο Παιδείας προτείνει οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Τι πρέπει να προσέξετε

Ο αριθμός που παραθέτουν δίπλα σε κάθε τμήμα είναι η δήλωση επιθυμίας τους, που πρακτικά σε συνδυασμό με τα μόριά τους είναι τα στοιχεία που αξιολογούνται για την εισαγωγή τους σε κάθε τμήμα. Συνεπώς, η αρίθμηση πρέπει να είναι προσεκτική και να εκφράζει πράγματι την επιθυμία τους.Ένας μαθητής, μπορεί εάν το επιθυμεί να δηλώσει ακόμα και όλα τα τμήματα από πεδίο ή τα πεδία που έχει πρόσβαση. Έτσι, ειδικά φέτος και ανεξαρτήτως βαθμολογίας, δεν υπάρχει λόγος για στενές και περιοριστικές επιλογές.Οι μαθητές δεν πρέπει να παρασύρονται από ενδεχόμενη υψηλή ή χαμηλή βαθμολογία που μπορεί να συγκεντρώθηκε σε προηγούμενες εξετάσεις. Το ότι έχουν συγκεντρώσει πολλά μόρια, δεν είναι λόγος για να δηλώσουν μόνο 2-3 σχολές στο μηχανογραφικό. Το ίδιο ισχύει αν συγκέντρωσαν λίγα μόρια. Πρέπει να διασφαλίσουν πως είτε στα υψηλά είτε στα χαμηλά βαθμολογικά επίπεδα, έχουν δημιουργήσει ένα μηχανογραφικό που καλύπτει πολλά σενάρια αυξομειώσεων των βάσεων.Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα λύκειά τους.Προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.
Keywords
Τυχαία Θέματα