Παναθηναϊκός: Από αναβολή σε αναβολή, χωρίς εκπρόσωπο στη Γ.Σ. ο Παϊρόζ

Για την Παρασκευή (21/9) είναι ως γνωστόν προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην οποία αναμένεται να προκηρυχθεί η (φωτογραφική για τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ) Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έως του ποσού των 10 εκατ. ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν πως η πλευρά του Παϊρόζ θα έχει εκπρόσωπο στη Γ.Σ. από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι τελικώς κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Ο λόγος είναι πως ακόμα δεν υφίσταται οριστική συμφωνία σε όλες τις πτυχές της ανάμεσα στον Αλαφούζο και τον Πιεμπονγκσάντ, αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι αμφότερες οι πλευρές εκτιμούν ότι δεν υφίσταται κάποια εμπλοκή και το ζήτημα είναι καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Το σίγουρο είναι ότι η επικύρωση της συμφωνίας πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή.

Φυσικά, το βασικό ζητούμενο προκειμένου η πλευρά του Ταϊλανδού να μπει στο μετοχολόγιο του συλλόγου, είναι να βάλει ζεστό χρήμα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και να καλύψει είτε ολόκληρη είτε ένας μέρος της Α.Μ.Κ. που θα αρχίσει να… τρέχει από την Παρασκευή. Υπάρχουν, μάλιστα, πληροφορίες που αναφέρουν πως εντός της προσεχούς εβδομάδας θα μπουν κάποια πρώτα χρήματα, σε πρώτη φάση κοντά στα 2-3 εκατ. ευρώ και σε βάθος τριμήνου (η διάρκεια της ΑΜΚ) υπολογίζεται να έχει μπει ένα ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ που είναι και το μάξιμουμ της επικείμενης Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Επιπλέον, οι παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου βρίσκονται στα χέρια των Αλαφούζου και Παϊρόζ και από την ημέρα που ο τελευταίος θα εισέλθει στα Παναθηναϊκά διοικητικά δρώμενα θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ορίσει νέα μέλη σε συνεννόηση με τον Αλαφούζο που είναι δεδομένο ότι θα συνυπάρξει με τον Ταϊλανδό για ένα μεταβατικό τουλάχιστον διάστημα. Ο Πιεμπονγκσάντ και οι συνεργάτες του άλλωστε βρίσκονται σε φάση επαφών και αναζήτησης στελεχών που θα διαμορφώσουν το νέο ΔΣ της ΠΑΕ και αυτό είναι σαφές από τις κρούσεις που έχουν κάνει τον τελευταίο καιρό.

Γενικώς δεν πρόκειται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στην αυριανή Γενική Συνέλευση πέραν του ανοίγματος της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου, από τη στιγμή που δεν θα υπάρξει εκπρόσωπος του Παϊρόζ. Ειδικώς, το νούμερο ένα ζητούμενο είναι να επικυρωθεί η συμφωνία και ο Ταϊλανδός να βάλει, ει δυνατόν μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, τα πρώτα του χρήματα στα ταμεία του συλλόγου.

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα