Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η Κατερίνα Ντούσκα – Στην πρώτη θέση η Ολλανδία

Δεν κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις η Κατερίνα ΝτούσκαΈφυγε με την 21η θέσηΝικήτρια χώρα η ΟλλανδίαΗ Τάμτα κέρδισε για την Κύπρο την 15η θέση

Μπορεί το «Better Love» να άρεσε σε κοινό και κριτικούς αλλά δεν κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια την ανατροπή της βραδιάς, την Ολλανδία, η οποία πήρε για το Αμστερντάμ τη διοργάνωση της Eurovision 2020, σε μια καταμέτρηση «καρδιοχτύπι».

Τελικά, η Κατερίνα Ντούσκα έφυγε από το Τελ Αβίβ με την

21η θέση, συγκεντρώνοντας μόλις 71 βαθμούς. Καλύτερη τύχη είχε η Τάμτα, η οποία γύρισε στη Λευκωσία με την 15η θέση και 101 βαθμούς.

To τραγούδι που νίκησε

Ωστόσο, πέρα από τους νικητές, περισσότερο εντυπωσίασε η παρουσία της Μαντόνα στη σκηνή. Η βασίλισσα της ποπ ερμήνευσε τη διαχρονική επιτυχία της «Like a Prayer», που φέτος συμπλήρωσε 30 χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορία, και το νέο της single «Future».

«Χαίρομαι που είμαι εδώ», δήλωσε λίγο νωρίτερα η σούπερ σταρ από το green room και απευθυνόμενοι προς τους διαγωνιζόμενους είπε: «Είστε όλοι νικητές και ο λόγος που το πιστεύω αυτό είναι διότι για να φτάσετε μέχρι εδώ δεν ήταν καθόλου εύκολο».

«Είχατε ένα όνειρο, βάλατε έναν στόχο, δουλέψατε, κάνατε πολλές θυσίες για να πετύχετε τον στόχο σας», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: «Όλοι αυτοί που βρίσκονται εδώ μέσα είναι από όλες τις χώρες του κόσμου που είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ και αυτό που έχω να πω είναι πως η δύναμη της μουσικής ενώνει τους ανθρώπους».

Την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους ακολούθησε μία τραγουδιστική σκυταλοδρομία ανάμεσα στην Κοντσίτα Βρουστ, τον Μονς Σέλμερλοβ, την Ελένη Φουρέιρα και τον Βέρκα Σερντούσκα.

Η Κοντσίτα τραγούδησε το «Heroes», με το οποίο ο Μονς κέρδισε τον διαγωνισμό το 2015, τη σκυτάλη πήρε ο Μονς που τραγούδησε το «Fuego», η Φουρέιρα με τη σειρά της τραγούδησε «Dancing Lasha Tumbai», με το οποίο ο Βέρκα εκπροσώπησε το 2007 την Ουκρανία και τέλος ο Βέρκα είπε το «Toy», με το οποίο η Νέτα κατάφερε πέρσι να κερδίσει τον διαγωνισμό.

Στο τέλος οι τέσσερις καλλιτέχνες, μαζί με την Γκάλι Ατάρι τραγούδησαν το «Αλληλούια», με το οποίο το Ισραήλ κέρδισε την Eurovision του 1979.

Ακολούθησε η εμφάνιση της Νέτα, η οποία τραγούδησε το νέο της τραγούδι «Nana Banana».

Την βαθμολογία της ελληνικής επιτροπής ανακοίνωσε ο διεθνούς φήμης μέταλ κιθαρίστας Gus G.

Keywords
Τυχαία Θέματα