Παγκόσμιο σκάνδαλο: Η Λίβερπουλ είχε χακάρει το σύστημα scouting της Μάντσεστερ Σίτι

Σε μία τρομερή αποκάλυψη για την ομάδα της Λίβερπουλ προχώρησαν οι «Times». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ποδοσφαιρικό σκάνδαλο που συγκλονίζει το νησί έμεινε κρυφό για έξι χρόνια.

Οι κόντρες του εντός γηπέδου είναι μυθικές. Πολλές φορές οι μονομαχίες για την απόκτηση ενός παίκτη έχουν μακρά διάρκεια. Οι δύο ομάδες είχαν κατά καιρούς αρκετούς ίδιους μεταγραφικούς στόχους και το φαινόμενο αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν…

Ύστερα από περίπου έξι χρόνια, οι Άγγλοι αποκάλυψαν ένα σκάνδαλο,

το οποίο αφορούσε τη Λίβερπουλ και τη Σίτι, οι οποίες και φέτος παλεύουν για την κατάκτηση της Premier League.

Όπως διαπιστώθηκε έπειτα από έρευνες, η Λίβερπουλ είχε χακάρει το σύστημα scouting της Μάντσεστερ Σίτι. Αυτό σημαίνει ότι οι «κόκκινοι» έπαιρναν στοιχεία για τα παιχνίδια των Πολιτών. Το σημαντικότερο όμως της υπόθεσης είναι ότι έπαιρναν αναφορά από τους σκάουτερ της ομάδας του Μάντστεστερ σε όλο τον κόσμο για παίκτες που έχουν παρακολουθήσει κι αποτελούν υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι.

Οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Σίτι κατάλαβαν ότι κάποιος είχε παραβιάσει το σύστημα της, έπειτα από έρευνα που έκανε ειδική ομάδα με προγραμματιστές, οι οποίοι μπόρεσαν, μάλιστα, να φτάσουν στους δράστες που δούλευαν για τη Λίβερπουλ.

Τα δύο άτομα που είχαν εμπλοκή στο σκάνδαλο ήταν πρώην εργαζόμενοι στη Σίτι. Ο ένας είναι, μάλιστα, ο Μάικλ Έντουαρντς, ο οποίος τώρα εργάζεται ως αθλητικός διευθυντής στη Λίβερπουλ.

Η Σίτι πήρε τα μέτρα της και κατήγγειλε την παράνομη ενέργεια των ανθρώπων της Λίβερπουλ. Ύστερα από διαπραγματεύσεις, οι δύο πλευρές έφτασαν σε μυστική συμφωνία. Η Λίβερπουλ συμφώνησε να δώσει στη Σίτι ένα εκατομμύριο λίρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα