Η ελπίδα επέστρεψε στην Ταϊλάνδη – Παγκόσμια αγωνία για πέντε ακόμη άτομα (εικόνες – video)

Οκτώ παιδιά διασώθηκαν αλλά απαγορεύεται η επαφή με τους γονείςΣτο σπήλαιο παραμένουν άλλα τέσσερα παιδιά καθώς και ο προπονητής τουςΑισιοδοξία για ευτυχή κατάληξη στο θρίλερΑγωνία για τις ισχυρές βροχοπτώσεις που αναμένονται εντός της εβδομάδας

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τις δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση του απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης.

Η επιχείρηση που ξεκίνησε χθες ισοδυναμεί για τις αρχές με έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο, καθώς ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται αυτήν την εβδομάδα,

που θα μπορούσαν να πλημμυρίσουν εκ νέου τις σήραγγες με ταχείς ρυθμούς.

Η δεύτερη φάση της διάσωσης ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε μετά από περίπου εφτά ώρες, αφού απεγκλωβίστηκαν ακόμη τέσσερα αγόρια.

Η υγεία των πέντε ανθρώπων που παραμένουν παγιδευμένοι στο πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης είναι «ακόμη καλή» δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής επιχείρησης διάσωσης, αφού επιβεβαίωσε ότι τέσσερα ακόμη παιδιά απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το σπήλαιο.

Από τους δώδεκα μικρούς ποδοσφαιριστές που παγιδεύτηκαν στο σπήλαιο πριν πάνω από δύο εβδομάδες μαζί με τον 25χρονο προπονητή τους, οι οχτώ έχουν διασωθεί σε μια επιχείρηση που ξεκίνησε την Κυριακή.

«Διασώσαμε σήμερα τέσσερα ακόμη παιδιά», τόνισε ο επικεφαλής Ναρονγκσακ Οσατανακορν. «Και τα τέσσερα αγόρια έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όλα τους είναι ασφαλή», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε πως οι διασώστες θα ξεκινήσουν ξανά την επιχείρηση απεγκλωβισμού των πέντε ακόμη ανθρώπων εντός των επόμενων 20 ωρών.

«Η υγεία των πέντε ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο σπήλαιο είναι ακόμη καλή», τόνισε ο Ναρονγκσακ.

Ερωτηθείς εάν οι εναπομείναντες τέσσερις μικροί ποδοσφαιριστές και ο προπονητής τους θα διασωθούν όλοι μαζί στην επόμενη επιχείρηση, ο ίδιος απάντησε: «Εξαρτάται από το σχέδιο… Εμείς έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο για τέσσερις ανθρώπους επομένως εάν θέλουν να βγάλουν πέντε στην επιφάνεια (την ίδια ώρα), τότε πρέπει να αλλάξουμε το σχέδιο».

Η πρώτη φάση της διάσωσης

Η επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης των δώδεκα παιδιών και του προπονητή τους που έχουν αποκλειστεί εδώ και 15 ημέρες σε ένα πλημμυρισμένο δίκτυο σπηλαίων στην Ταϊλάνδη ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής.

Τέσσερα παιδιά απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης την Κυριακή, πολύ νωρίτερα μάλιστα από το προβλεπόμενο χρονικό όριο και έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Τσιανγκ Ράι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης.

Ο ίδιος είπε ότι το πρώτο παιδί βγήκε από το σπήλαιο στις 17:40 τοπική ώρα και πρόσθεσε ότι οι διασώστες χρειάζονται ”περίπου 10 ώρες” για να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση της επιχείρησης και ότι σε αυτήν συμμετέχουν 90 δύτες, 50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης δήλωσε ότι “χρησιμοποιήσαμε όλο το οξυγόνο”.

The latest picture from the Thailand cave rescue – the first two boys have now been rescued pic.twitter.com/LJNNZZBOYv

Sky News (@SkyNews) 8 Ιουλίου 2018

Η δεύτερη φάση

Η δεύτερη φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε μετά από περίπου εφτά ώρες, αφού απεγκλωβίστηκαν ακόμη τέσσερα αγόρια.

Συγκεκριμένα, το CNN μετέδωσε ότι η δεύτερη φάση της επιχείρησης ολοκληρώθηκε. Θα συνεχιστεί αφότου γεμίσουν τις μπουκάλες οι δύτες και ξεκουραστούν επαρκώς, πριν το τελευταίο κομμάτι της διάσωσης.

Πλέον, μέσα στη σπηλιά παραμένουν τέσσερα αγόρια και ο προπονητής τους, ο οποίος αναμένεται να απεγκλωβιστεί τελευταίος.

Keywords
Τυχαία Θέματα