Ουζουνίδης: Πρόκληση για όλους μας η Μπάγερν – Κόβατς: Εχω σεβασμό στην ΑΕΚ (εικόνες)

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει της αναμέτρησης με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ την Τρίτη (23/10), για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League, τόνισε πως η ομάδα του αν πιάσει το μέγιστο των δυνατοτήτων της μπορεί να τα καταφέρει. Σεβασμό στην Ένωση, αλλά και βεβαιότητα ότι η Μπάγερν δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αν πιάσει απόδοση ανάλογη με εκείνη του Σαββάτου (20/10) κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, εξέφρασε

ο Νίκο Κόβατς.

Ο κροάτης τεχνικός επισήμανε ότι η διακοπή βοήθησε την ομάδα του να ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση που εμφάνισε το προηγούμενο διάστημα, ενώ υπογράμμισε ότι ο ίδιος έχει μελετήσει καλά την ΑΕΚ, από την οποία ξεχώρισε τον Κλωναρίδη και τον -συμπατριώτη του-Μάρκο Λιβάγια, που όμως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ούτε στο αυριανό παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έλληνας τεχνικός:

Για το πώς είναι να αντιμετωπίζεις μια μεγάλη ομάδα σε δύσκολη περίοδο: «Είναι μεγάλη ευχαρίστηση που μπήκαμε στον θεσμό και είναι λογικό να παίζουμε με τέτοιου επιπέδου ομάδες. Είναι και για τον κόσμο ευχαρίστηση να δει μια από τις κορυφαίες ομάδες. Η Μπάγερν δεν είναι και στην καλύτερή της περίοδο. Είναι φυσιολογικό, είχε σταθερότητα για χρόνια, έχουν μεγαλώσει κάποιοι παίκτες της. Είναι όμως ένα παιχνίδι που είναι πρόκληση για όλους και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε πάνω από το καλύτερό μας για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο αυριανό ματς».

Για το που πρέπει να εστιάσει η ΑΕΚ στην Μπάγερν: «Δεν μας φοβίζει κάτι. Δεν μπορείς να σταθείς στον Λεβαντόφσκι, τον Ρόμπεν ή άλλον παίκτη. Ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Πρέπει να τρέξουμε, να παίξουμε καλή άμυνα. Πρέπει να δώσουμε σημασία στην αμυντική οργάνωση και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας. Δεν μπορείς να πεις ότι εμείς θα ελέγχουμε τον ρυθμό. Πρέπει να είμαστε οργανωμένοι καθώς δεν πρέπει να αφήσουμε την Μπάγερν να φτάσει κοντά στην περιοχή μας. Όσο πιο ψηλά είναι στο γήπεδο τόσο καλύτερα για μας».

Για το αν πρέπει να περιμένουμε διαφορετική διάταξη: «Θα το δούμε. Δεν μπορούμε να μιλάμε για διαφοροποιήσεις τώρα. Όσοι αγωνιστούν πρέπει να δώσουν πάνω από το 100%. Πρέπει στο τέλος του αγώνα οι παίκτες μας να μην μπορούνε να περπατήσουν, τόσο τρέξιμο χρειάζεται. Ίσως γίνουν κάποιες αλλαγές, αλλά θα το δούμε αυτό».

Για την απουσία του Ριμπερί και αν διευκολύνει την ΑΕΚ: «Σίγουρα είναι απώλεια για την Μπάγερν. Είναι τεράστιος παίκτης που μπορεί να σου κάνει τη διαφορά. Σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν παίκτες μεγάλης κλάσης που έχουν σπουδαία πράγματα να κάνουν στο γήπεδο. Για μας είναι καλό που λείπει. Και με τον Αλάμπα είχαν καλή συνεργασία, γνωρίζονται καλά και βγάζουν αυτοματισμούς. Όποιος όμως και να παίξει, το σίγουρο είναι ότι θα είναι παίκτης μεγάλης κλάσης και εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Μπάγερν συνολικά. Έχουν κατακτήσει Champions League έχουν παίξει μεγάλα παιχνίδια και πρέπει να τους δυσκολέψουμε να βγάλουν αυτά που θέλουν μέσα στο γήπεδο. Η Μπάγερν έχει δείξει στα τελευταία ματς ότι μπορείς να την κερδίσεις. Αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση ότι αν πιάσουμε το τοπ απόδοσης, τότε μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Mπάρκας: Είδωλό μου ο Νόιερ

Ο Βασίλης Μπάρκας αναφέρθηκε στον Μάνουελ Νόιερ, λέγοντας πως είναι το είδωλό του, ενώ στάθηκε και στον τομέα της συγκέντρωσης εν όψει του μεγάλου αγώνα με την Μπάγερν.

Για το αν υπήρξε έλλειψη συγκέντρωσης στα προηγούμενα ματς: «Δεν είναι κάτι που μπορείς να συζητήσεις. Υπάρχουν διαστήματα που μπορείς να χάσεις τη συγκέντρωση, αλλά σε αυτό το επίπεδο τα λάθη δεν τα συγχωρούν. Η Μπάγερν είναι πολύ μεγάλη ομάδα, δεν θα συγχωρέσει λάθη και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε συγκεντρωμένοι και να αποφύγουμε τα λάθη».

Για το τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες της ΑΕΚ και για τον Νόιερ: «Με τα παιδιά το συζητάμε. Ξέρουμε ότι είναι μεγάλοι παίκτες, μπορούμε να δούμε και εμείς που είμαστε. Ο Νόιερ είναι ο κορυφαίος στον κόσμο, είναι το είδωλό μου και είμαι χαρούμενος που θα παίξω απέναντί του».

Για το αν έχει άγχος: «Δεν έχω άγχος γενικά, Εκείνη τη στιγμή δεν το σκέφτεσαι αυτό. Σκέφτομαι φυσικά ότι θα αντιμετωπίσω τέτοιους παίκτες, αλλά αυτούς τους αγώνες περιμένουμε όλοι».

«Πρόκληση το ματς με την Μπάγερν»

Ως πρόκληση αντιμετωπίζει ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Μπάγερν. Κι αυτό τονίζει στις δηλώσεις του στο match programme ο ουκρανός αμυντικός.

«Η συμμετοχή στο Champions League είναι κάτι που αξίζει να το περιμένεις σε όλη σου τη ζωή. Υπάρχουν παίκτες πολύ καλοί που το ονειρεύτηκαν και δεν έπαιξαν ποτέ. Πόσες ομάδες στην Ευρώπη είναι σαν την Μπάγερν, σταθερά στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου;», λέει μεταξύ άλλων και συνεχίζει:

«Στο ποδόσφαιρο δεν έχει καμία αξία το τι κουβαλάς πίσω σου, σημασία έχει το σήμερα, το τι έχεις μπροστά σου. Και μπροστά μας υπάρχει πλέον η πιο μεγάλη πρόκληση. Αυτά είναι τα ματς που μπορούν να σου αλλάξουν τα πάντα. Οι τρεις βαθμοί της νίκης θα είναι τεράστια υπόθεση, αλλά πρόκειται για κάτι ακόμα μεγαλύτερο, αν τα καταφέρεις. Είναι φήμη, είναι κύρος, ιστορία, αυτοπεποίθηση, τα πάντα. Αυτό είναι ο ορισμός του μεγάλου αγώνα, μια μεγάλη παράσταση σε ένα τεράστιο θέατρο».

Ο Τσιγκρίνσκι αναφέρεται και στην γενικότερη πορεία της ΑΕΚ, λέγοντας: «Είμαστε εφέτος πολύ καλύτεροι, όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ομάδα όταν επιστρέψουν όλοι οι παίκτες που έλειψαν μέχρι σήμερα».

Οι δηλώσεις του Νίκο Κόβατς

«Κατά την διάρκεια της διακοπής είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε σκέψεις και να διορθώσουμε πράγματα για να νικήσουμε την Βόλφσμπουργκ το προηγούμενο Σάββατο. Το ομαδικό πνεύμα υπήρχε και πριν. Κόντρα στη Βόλφσμπουργκ μου άρεσε το πάθος που δείξαμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κόβατς που είπε ακόμη ότι «σήμερα θα δούμε σε βίντεο την ΑΕΚ. Εγώ έχω ασχοληθεί εδώ και 2-3 εβδομάδες με την ΑΕΚ και έχω δει όλα τα παιχνίδια της και κυρίως εκείνα στο Champions League. Οι νίκες είναι πάντα σημαντικές. Θέλουμε να κερδίσουμε. Θα πρέπει να κοπιάσουμε για να πάρουμε αποτέλεσμα. Εκτός από τον Ριμπερί είναι αμφίβολος και ο Αλάμπα. Θα δούμε αν θα τα καταφέρει».

Σε ερώτηση για τον Μίλερ, ο τεχνικός των Βαυαρών είπε: «Οι νίκες ανήκουν σε όλους. Όχι μόνο σε όσους παίζουν. Το ροτέισον αποτελεί μέρος του πλάνου της Μπάγερν και δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι».

Για τον Ζίλε (σ.σ. που είχε μιλήσει νωρίτερα) και την εξέλιξή του, ο Κόβατς ανέφερε: «Είναι χαλαρός και αυτό τον κάνει συμπαθητικό. Έχει ταχύτητα και δυναμική. Μπορεί να εξελιχθεί και με την εμπειρία μπορεί αυτό να γίνει γρήγορα».

Για την απάντηση στους δημοσιογράφους την Παρασκευή, στην περίφημη συνέντευξη Τύπου της Μπάγερν: «Δεν ήταν σε καμία περίπτωση ειρωνική. Δεν με επηρεάζουν τα δημοσιεύματα και για αυτό τον λόγο δεν ασχολούμαι με όσα γράφονται».

Ο Κόβατς ολοκλήρωσε αναφερόμενος στο ματς: «Φόβο δεν έχω ποτέ, έχω σεβασμό για την ΑΕΚ. Παρά το ότι έχει μηδέν βαθμούς, μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο θα είναι αλλιώς. Ξέρω την ώθηση που μπορεί να πάρει από τους οπαδούς. Αν η ομάδα πιάσει την απόδοση του Σαββάτου, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Γνωρίζω πως η ΑΕΚ έχει πολλούς καλούς παίκτες. Είδα το ματς με την Μπενφίκα και ξεχώρισα τον Κλωναρίδη, γνωρίζω τον Λιβάια και ως έντονο χαρακτήρα και λυπάμαι για αυτόν που δεν μπορεί να παίξει. Το κλειδί δεν είναι η ατομικότητα αλλά η ομαδικότητα».

Ζίλε: Ήρθαμε για τη νίκη, περιμένουμε δύσκολο ματς

Ο Νίκλας Ζίλε από την πλευρά του ανέφερε πως η Μπάγερν ήρθε για τη νίκη και περιμένουν δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ.

«Θέλω να μείνω στη νίκη του Σαββάτου και όχι σε όσα έγιναν την Παρασκευή (σ.σ. στη συνέντευξη Τύπου). Είμαστε σε καλή κατάσταση. Περιμένουμε ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια μαχητική ομάδα, αλλά θέλουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το σερί των τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη, που προηγήθηκε της επιτυχίας στο Βόλφσμπουργκ, ο νεαρός αμυντικός είπε: «Τέσσερα μη κερδισμένα ματς δεν είναι καλά, αλλά η νίκη στο τελευταίο ματς μπορεί να δημιουργήσει ένα σερί. Με την ηρεμία μου θα προσπαθήσω να συμβάλλω σε αυτό».

Για το τι γνωρίζει από την ΑΕΚ: «Θα δούμε σήμερα το πρώτο βίντεο. Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για την ΑΕΚ, ξέρω ότι είναι στην 3η θέση στο πρωτάθλημα. Θα ήθελα να δω και το γήπεδο και περιμένω ένα θερμό παιχνίδι, μπροστά σε ιδιαίτερα θερμούς οπαδούς».

Για το πόσο σημαντικό είναι το αυριανό ματς για την Μπάγερν, ο Ζίλε τόνισε: «Η πρώτη θέση είναι ο στόχος και γι’ αυτό θα παίξουμε από το πρώτο λεπτό. Είμαστε καλύτεροι, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο».

Και για την αμυντική λειτουργία της ομάδας του, ανέφερε: «Όλοι είναι καλοί αμυντικοί. Είμαι δεύτερη χρονιά στην ομάδα και γνωρίζω ποιους έχω δίπλα μου. Το γεγονός ότι είχαμε τέσσερα άσχημα αποτελέσματα δεν σημαίνει τίποτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα