Όταν το κομμωτήριο ξεπέρασε τον Πολιτισμό – Μάλαμας, Καρατζάς, Ζουγανέλης, Λαζόπουλος

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση έθεσε ως προτεραιότητα το κομμωτήριο κι αγνόησε παντελώς τον Πολιτισμό της χώρας, χωρίς να προτείνει κανένα μέτρο για τους ανθρώπους που εκπροσωπούν τις τέχνες και το θέαμα, έχει ξεκινήσει ήδη ένας ακατέργαστος ακόμα συντονισμός των φωνών αυτών.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν αμέσως μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο ανακοίνωσε την παράταση της απαγόρευσης πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσα στο καλοκαίρι και σίγουρα τις επόμενες μέρες αναμένεται να γιγαντωθούν.

Την

αρχή έκαναν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και στη συνέχεια συντάχθηκαν γνωστοί καλλιτέχνες και δημιουργοί.

Σκοπός τους; Να μείνει ο Πολιτισμός ζωντανός και είμαστε μαζί τους.

ΠΟΘΑ: Κυβερνητική προχειρότητα και αδιαφορία για τον Πολιτισμό

Οι καλλιτέχνες μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.) αντέδρασαν έντονα μετά το χθεσινό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σταδιακή άρση των μέτρων κατά της πανδημίας, καθώς ο προγραμματισμός δεν προβλέπει για το καλοκαίρι ούτε φεστιβάλ, ούτε συναυλίες, ούτε θέατρα.

Συγκεκριμένα η Π.Ο.Θ.Α. αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Η κυβέρνηση, που με τόση ευκολία εκμεταλλεύεται τον πολιτισμό για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την προχειρότητα και την αδιαφορία της για τον περίπλοκο αυτόν χώρο και τους ανθρώπους του».

Σχετικά με την ακύρωση των φεστιβάλ και των συναυλιών σημειώνουν πως τα περισσότερα γίνονται σε ανοικτούς χώρους «και με έναν καλό σχεδιασμό θα μπορούσαν να αποδειχθούν ταυτόχρονα ασφαλή και ευεργετικά για τις περιοχές στις οποίες διοργανώνονται».

Και επισημαίνουν:

«Η εξαγγελία αυτή αποδεικνύει την άγνοια και την αδιαφορία με την οποία η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο πολιτισμού αντιμετώπισε τον κλάδο μας σε όλη την περίοδο της κρίσης. Για πολλοστή φορά καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου να μιλήσει με τους ανθρώπους του χώρου, τα συνδικάτα τους, ώστε να γίνει ένας σχεδιασμός που θα διασφαλίζει την δημόσια υγεία, αλλά δεν θα καταδικάζει έναν ολόκληρο κλάδο σε καταστροφή».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Μία δυσάρεστη έκπληξη επιφύλασσε για τον χώρο του πολιτισμού το χτεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού, την δήλωση ότι κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι τα φεστιβάλ και οι συναυλίες.

Η κυβέρνηση, που με τόση ευκολία εκμεταλλεύεται τον πολιτισμό για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την προχειρότητα και την αδιαφορία της για τον περίπλοκο αυτόν χώρο και τους ανθρώπους του. Τα φεστιβάλ και οι συναυλίες, που γίνονται κάθε χρόνο σε κάθε γωνιά της χώρας μας, δεν είναι μόνο το κύριο αντικείμενο εργασίας ενός ολόκληρου κλάδου που καταδικάζεται έτσι στην αδράνεια και την ανεργία. Αποτελούν και ζωτικά κομμάτια των τοπικών κοινωνιών, βοηθούν στην ψυχαγωγία του κόσμου και συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Τα περισσότερα γίνονται σε ανοιχτούς χώρους και με έναν καλό σχεδιασμό θα μπορούσαν να αποδειχτούν ταυτόχρονα ασφαλή και ευεργετικά για τις περιοχές στις οποίες διοργανώνονται.

Η εξαγγελία αυτή αποδεικνύει την άγνοια και την αδιαφορία με την οποία η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο πολιτισμού αντιμετώπισε τον κλάδο μας σε όλη την περίοδο της κρίσης. Για πολλοστή φορά καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου να μιλήσει με τους ανθρώπους του χώρου, τα συνδικάτα τους, ώστε να γίνει ένας σχεδιασμός που θα διασφαλίζει την δημόσια υγεία, αλλά δεν θα καταδικάζει έναν ολόκληρο κλάδο σε καταστροφή».

ΠΣΔΠΕ: Αν η κυβέρνηση δεν μας προστατέψει, το πολιτιστικό δυναμικό της χώρας θα καταρρεύσει ή θα αφανιστεί

Την άμεση διάσωση του Πολιτισμού και των ανθρώπων που την εκπροσωπούν ζήτησε με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, τονίζοντας πως «αν η κυβέρνηση δεν μας προστατέψει, το πολιτιστικό δυναμικό της χώρας θα καταρρεύσει ή θα αφανιστεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μεγάλο προβληματισμό ακούσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για πλήρη καθήλωση του καλλιτεχνικού κόσμου. Αντιλαμβανόμαστε την προστασία της δημόσιας υγείας και σεβόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και των αντίστοιχων υπουργείων. Αντιστοίχως περιμένουμε να σεβαστούν τον καλλιτεχνικό κόσμο στο θέαμα ακρόαμα και να αναλογιστούν την πλήρη οικονομική καθήλωση του κλάδου. Υπάρχουν άμεσα θέματα που θα θέσουμε αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου (σ.σ. μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί νέα ανακοίνωση) στην τηλεδιάσκεψη που έχουμε οι εκπρόσωποι των παραγωγών στη μουσική στο θέατρο και στον κινηματογράφο μαζί με τις εταιρείες ήχου και φωτισμού και εκπροσώπους των καλλιτεχνών με το ΓΓ σύγχρονου πολιτισμού Νικόλα Γιατρωμανωλάκη.

Αν η κυβέρνηση δεν μας προστατέψει, το πολιτιστικό δυναμικό της χώρας θα καταρρεύσει ή θα αφανιστεί. Βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες και πρέπει να αντιμετωπιστούμε στην πραγματική κατάσταση που βρισκόμαστε. Και αυτή η κατάσταση είναι μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ότι αυτό συνεπάγεται σε άμεση διάσωση του κλάδου από τα αρμόδια υπουργεία οικονομικών, ανάπτυξης και πολιτισμού, που πρέπει να δράσουν άμεσα και αποφασιστικά παίρνοντας μέτρα προστασίας μας».

Σωκράτης Μάλαμας: Προγραμματισμός για πνιγμό και εξαφάνιση με μάλλον με στοχευμένη πρόθεση

Ο Σωκράτης Μάλαμας κατήγγειλε, με γραπτό του μήνυμα στο facebook, στοχευμένη πρόθεση από πλευράς της κυβέρνησης. Η δημόσια τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε την έκπληξη των θαυμαστών του, μιας και ο γνωστός τραγουδοποιός δεν έχει κάνει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο στο παρελθόν.

Στο καθιερωμένο του μουσικό ραντεβού εν μέσω πανδημίας, έγραψε:

«Το σημερινό τραγούδι είναι αφιερωμένο σε όλους τους φίλους – συνεργάτες – γνωστούς και αγνώστους απ’ όλο το φάσμα των τεχνών κι απ’ όλους τους κλάδους εργασιών. Η αδιαφορία και ο προγραμματισμός της παρούσας κυβέρνησης είναι πνιγμός και εξαφάνιση μάλλον με στοχευμένη πρόθεση».

και τραγούδησε ένα κομμάτι με νόημα:

Δημήτρης Καραντζάς: Είπαν στους καλλιτέχνες και στους εργαζόμενους στον Πολιτισμό κόψτε το λαιμό σας

«Πέντε λεπτά ανάλυσης για το πως θα ανοίξουν τα κομμωτήρια υπήρξαν, μισό λεπτό για το τι θα γίνει με τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον εγχώριο πολιτισμό φαίνεται περίσσευαν», είπε ο Δημήτρης Καραντζάς σχετικά με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προχθεσινό διάγγελμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του σκηνοθέτη στο in.gr:

«Είναι αδιανόητο σε μια επίσημη ανακοίνωση να μην αναφέρονται καν μέτρα – σκέψεις – προϋποθέσεις για τους καλλιτέχνες, τους εργαζόμενους στο θέαμα-ακρόαμα και σε όλες αυτές τις θέσεις. Δεν το χωράει το μυαλό μου.

Ελπίζω επίσης το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου να αποζημιώσει τις παραγωγές που δεν πρόκειται να κάνει.

Το επάγγελμα μας δεν είναι παράνομο, δεν είναι παράπλευρο δεν είναι πάρεργο. Βρισκόμαστε στην μάχη υπεράσπισης του αυτονόητου. Αυτό είναι υποτιμητικό. Ακόμα κι αν σήμερα ή αύριο βγει το υπουργείο Πολιτισμού και ανακοινώσει πιο εξειδικευμένα μέτρα η απαξίωση έγινε.

Και λυπάμαι που στο δημόσιο λόγο για την τέχνη πρέπει να διευκρινίζουμε τις προθέσεις μας. Οι υποστηρικτές του τάδε κόμματος λένε αυτό, η αντιπολίτευση λέει το άλλο. Η τέχνη και ο αυτονόητος σεβασμός στους χιλιάδες ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτήν με όποιο τρόπο ήταν απολύτως απών. Η απαξίωση υπήρξε – και αυτό δεν αλλάζει.

Χθες 28 Απριλίου 2020, στην Ελλάδα επισήμως είπαν στους καλλιτέχνες και στους εργαζόμενους στον πολιτισμό κόψτε το λαιμό σας.. και αυτό δεν αλλάζει.

Πέντε λεπτά ανάλυσης για το πως θα ανοίξουν τα κομμωτήρια υπήρξαν, μισό λεπτό για το τι θα γίνει με τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον εγχώριο πολιτισμό φαίνεται περίσσευαν».

(Πηγή: in.gr)

Ζουγανέλης: Πρέπει να βοηθηθούν οι καλλιτέχνες για να συνεχίσει να υπάρχει πολιτισμός

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μουσικοί και οι ηθοποιοί εξαιτίας της πρωτόγνωρης κατάστασης της πανδημίας του κοροναϊού, μίλησε στο MEGA ο Γιάννης Ζουγανέλης. «Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, βιοποριστικό, στο μεγαλύτερο ποσοστό των μουσικών και των ηθοποιών» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζουγανέλης τόνισε πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στον καλλιτεχνικό χώρο, γι’ αυτό και είναι αναγκαία η λήψη μέτρων που θα βοηθήσουν τους καλλιτέχνες.

«Ο μεγάλος κύκλος εργασιών των μουσικών και των ηθοποιών θα δεινοπαθήσουν, και θα πρέπει λογικά κάτι να συμβεί. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να ζήσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, να ισορροπήσουν στον βιοπορισμό για να υπάρξει σε αυτήν τη χώρα πολιτισμός».

Ο κ. Ζουγανέλης τόνισε ότι και στην περίοδο πριν τον κορονοϊό τα πράγματα για τους καλλιτέχνες δεν ήταν ρόδινα.

«Η προηγούμενη ζωή δεν επέτρεψε στους μουσικούς και στους ηθοποιούς ούτε καν να είναι αξιοπρεπείς στο ασφαλιστικό. Τα προηγούμενα χρόνια όλοι μας μπήκαμε σε μια διαδικασία και αφού μας δόθηκε η ευκαιρία παίρναμε και μαύρα χρήματα» τόνισε.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από την πολιτεία για τον κλάδο των καλλιτεχνών.

«Πρέπει να συμβεί κάτι. Πρέπει να παλέψουμε» κατέληξε.

Λάκης Λαζόπουλος: Τα φώτα έσβησαν και οι ηθοποιοί πνίγονται στο σκοτάδι

Ο Λάκης Λαζόπουλος συνυπογράφει κι αυτός από την πλευρά του τα αιτήματα των καλλιτεχνών και όλων των ανθρώπων που εργάζονται στον τομέα του Πολιτισμού και παρακαλεί «τους σιωπούντες Ιερώνυμους της τέχνης να σταματήσουν το ορατό προσκύνημα τους και να στηρίξουν το αβέβαιο μέλλον που ξημέρωσε για όλους μας».

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Η επόμενη μέρα, έφτασε.
Είναι μια δύσκολη ημέρα, για όλους. Σεβόμενος τη δυσκολία του καθενός επιτρέψτε μου να σταθώ στη δυσκολία του δικού μας κλάδου, της δικής μας δουλειάς, και όχι αποκλειστικά της δικιάς μου δουλειάς και της δικιάς μου θέσης.
Ξέρω ότι όποτε τα λόγια δεν αρέσουν μπερδεύονται οι δημοσιογράφοι κατά τη μεταφορά τους. Εξ ου και οι διευκρινήσεις.
Οι παραστάσεις σταμάτησαν απότομα, οι παραστάσεις που ετοιμαζόντουσαν για το καλοκαίρι μπήκαν στο ψυγείο της αβεβαιότητας, ακόμα και οι προθέσεις για παραστάσεις το χειμώνα που μας έρχεται κυκλοφορούν με μάτια χωρίς ορατότητα.
Τα φώτα έσβησαν και οι ηθοποιοί πνίγονται στο σκοτάδι.
Είναι γνωστό ότι οι ηθοποιοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, χρειάζεται  να παίξουν σε δύο τουλάχιστον θεατρικά έργα μέσα σε ένα χρόνο.

Πρέπει παράλληλα να δουλεύουν στην τηλεόραση, στο κινηματογράφο, σε παιδικές παραστάσεις, σε άλλες σκηνές τα Δευτερότριτα, για να αντιμετωπίζουν τις δικές τις δυσκολίες.

Όσοι τα καταφέρνουν αυτά είναι οι λιγότεροι.

Οι περισσότεροι στηρίζουν την τέχνη που αγαπάνε με βαθύτατες προσωπικές θυσίες και δυσκολίες.
Επειδή το θέατρο δεν έχει Ιερώνυμο μπροστά για να στέλνει γράμματα στον πρωθυπουργό, οι  επώνυμοι Ιερώνυμοι του χώρου μου ξέρουν  μόνο να σιωπούν, μη και πάψουν να είναι αρεστοί.
Όσοι όμως έχουν ακόμα φωνή μιλάνε και την ενώνουν με την φωνή της συνολικής απόγνωσης.

Η κυβέρνηση που έθεσε ως πρώτη ανάγκη του ανθρώπου το κομμωτήριο, επειδή αυτό είχε προκύψει σε γκάλοπ που προηγήθηκε, ξέχασε παντελώς να αναφερθεί στον πολιτισμό.

Έτσι στις υποθέσεις του νου μας απαντούμε.
Καταρχήν δεν μπορεί να ανοίξει μόνο η Επίδαυρος, το Ηρώδειο ή μόνο κάποιοι αρχαιολογικοί χώροι, αλλά όλοι οι χώροι όπου γίνονται παραστάσεις στην Ελλάδα.
Οι ηθοποιοί δε χωρίζονται σε δημόσιους και ιδιωτικούς.

Ακόμα και αυτοί που τώρα εργάζονται στο Εθνικό θέατρο αύριο δεν θα είναι εκεί.
Είναι με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου.
Όλοι οι ηθοποιοί οι οποίοι είχαν κανονίσει με συμβάσεις να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα, η  συντριπτική δηλαδή πλειοψηφία, θα πρέπει κατά πλάσμα του νόμου να θεωρηθούν ως ηθοποιοί του «Εθνικού» μας θεάτρου και να αμειφθούν όλοι το ίδιο.
Με τις αμοιβές που προβλέπονται, για σκηνοθέτες, ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές από το Εθνικό θέατρο.
Είναι στάνταρ συμβάσεις.
Εφόσον ανοίξουν οι εκκλησίες που είναι κατεξοχήν χώρος συνάθροισης, και μάλιστα ατόμων που προέρχονται από ευπαθείς κυρίως ομάδες. είναι αδιανόητο να μείνουνε κλειστοί οι χώροι πολιτισμού.
Είναι εκτός και πέραν πάσης λογικής.
Όπως όλοι γνωρίζετε οι ιερείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι, σε αντίθεση με τους ηθοποιούς που ζουν συνεχώς αγκαλιά με το αγχώδες αύριο της ύπαρξης τους.
Ταξιθέτες, ηχητικοί, ηλεκτρολόγοι, φροντιστές, όλος ο κόσμος μας πρέπει να σταθεί όρθιος.
Γιατί τέχνη δεν είναι ένας.
Είναι το σύνολο των ανθρώπων που απαρτίζουν έναν κλάδο.
Που συμβάλουν στην μαγεία που προσπαθεί να εξοστρακίσει την πραγματικότητα τυπώνοντας στην μνήμη ισχυρά αντισώματα λόγου και ύπαρξης.
Επίσης η πολιτεία θα πρέπει να θεσπίσει από το χειμώνα οπωσδήποτε, το νεανικό εισιτήριο.

Οι άνθρωποι που θα μπορούμε να παρακολουθούνε πιο εύκολα παραστάσεις θα είναι οι νεότερες ηλικίες, αυτοί που δεν κινδυνεύουν άμεσα από το να προσβληθούν από μια ενδεχόμενη δεύτερη επίθεση της επιδημίας.
Θα μπορούν να επιλέξουν όποια παράσταση θέλουνε, και τα θέατρα θα εισπράττουν από το υπουργείο πολιτισμού τα αντίστοιχα εισιτήρια των θεατών που πήγαν.

Φέρνουμε τους νέους ανθρώπους στο θέατρο, στηρίζουμε τον πολιτισμό.
Και κρατάμε το θέατρο, τον κινηματογράφο ζωντανό. Τη μουσική, τους μουσικούς. Τον Χορό. Όλες τις τέχνες.
Παλαιότερα υπήρχε μια “υποχρέωση” στα τηλεοπτικά κανάλια,  το οποίο δε νομίζω ότι τηρήθηκε, ένα ποσοστό από τα έσοδα τους να πηγαίνει για την στήριξη του κινηματογράφου.
Θεωρώ ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα ποσό για να στηρίξει το ταμείο των χρόνια άνεργων ηθοποιών, χορευτών, μουσικών.
Πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους παραγωγούς των θεάτρων,  για τα ενοίκια των θεάτρων, ιδίως των μικρών σκηνών και για όσους μήνες παραμένουν κλειστά τα θέατρα, τα ενοίκια αυτά πρέπει να καταβάλλονται από το κράτος.

Πρέπει για να μπούμε στην επόμενη μέρα να έχουμε συνέχεια με την προηγούμενη.
Δεν είναι η ώρα να καμαρώνουμε, όπως καμαρώνουν κάποιοι υπουργοί, ότι ευτυχώς θα υπάρχουν εργοστάσια ελληνικά που θα παράγουν μάσκες, τις οποίες θα πληρώνουν οι Έλληνες από 1 έως 2 ευρώ την καθεμία, χωρίς κανένας να μας πιστοποιεί την αναγκαιότητα τους και την αποτελεσματικότητα τους.
Δεν είναι λόγος για να χαίρεται κάποιος επειδή εργοστάσιο ελληνικό θα βγάζει μάσκες. Τις οποίες μάλιστα αν δε φορούμε θα μας βάζουν 150 € πρόστιμο, υποχρεώνοντας μας να της πάρουμε όλοι και να τις πληρώνουμε όσο-όσο.
Παρακαλώ λοιπόν τον κύριο Τσιόδρα, ο οποίος προσέφερε εξαιρετικό έργο τις μέρες αυτές.
Θέλουμε να ξέρουμε από τον ίδιο αν υπογράφει αυτές τις μάσκες, που φέρνει τόση άδολη χαρά η κυκλοφορία τους σε υπουργούς .
Είναι αποτελεσματικές για τη μη διασπορά του ιού;  Μόνο τότε θα τις χρεωθούμε, αν και δεν θα ‘πρεπε.
Θα έπρεπε να είναι προσφορά του κράτους, ιδιαίτερα επειδή οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν αυτό το πολύ μεγάλο κόστος από τις μάσκες που θα χρειάζεται ένας άνθρωπος κατά την διάρκεια ενός μήνα.
Τερατώδη εκατομμύρια, από τα οποία, και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αναφέρθηκα, θα πρέπει ένα μέρος των χρημάτων αυτών να πάνε όχι μόνο στο ταμείο των ηθοποιών, αλλά γενικότερα στο ταμείο των ανέργων, τον άπειρων νέων ανθρώπων που θα απολυθούν αυτόν τον καιρό γιατί κανείς δε φρόντισε η προηγούμενη μέρα να έχει συνέχεια με την επόμενη μέρα.
Συνυπογράφω και εγώ τα αιτήματα των ηθοποιών που υπάρχουν και  θα υπάρξουν, και παρακαλώ τους σιωπούντες Ιερώνυμους της τέχνης να σταματήσουν το ορατό προσκύνημα τους και να στηρίξουν το αβέβαιο μέλλον που ξημέρωσε για όλους μας.

Οι μάσκες του θεάτρου είναι κατά κανόνα πιο έντιμες από μάσκες πανηγύρια και εμβόλια που επιβάλλονται σε καθεστώτα μονοκρατορικά, με εκατομμύρια συμφερόντων που πολλές φορές κρύβονται κάτω από τα φουστάνια του δημοσίου συμφέροντος.

Τέλος, να πέσουν οι μάσκες των πρωτοπόρων της σιωπής, που μια ζωή στηρίζουν εκ του ασφαλούς την τέχνη του ανώδυνου».

Πηγή: Όταν το κομμωτήριο ξεπέρασε τον Πολιτισμό – Μάλαμας, Καρατζάς, Ζουγανέλης, Λαζόπουλος - altsantiri

Keywords
ζουγανελης, κομμωτηριο, λαζοπουλος, μαλαμας, λακης λαζοπουλος, καλοκαιρι, νέα, θεατρο, facebook, αθηνα, ελλαδα, mega, γκαλοπ, ηρωδειο, μνήμη, εισιτήρια, υπουργοι, προσφορες, σταση εργασιας, μετρο, κλειστα επαγγελματα, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2016, ξανα, αμοιβες, μνήμη, γωνια, εθνικο θεατρο, ηγεσια, ηθοποιοι, μουσικη, πυροτεχνηματα, σωκρατης, σωκρατης μαλαμας, τηλεοραση, υγεια, υπουργειο πολιτισμου, φεστιβαλ αθηνων, ψυγειο, ωρα, mega, αγκαλια, αγνοια, αδιαφορια, αδρανεια, ανεργια, ανθρωπος, ασφαλιστικο, αφιερωμενο, γινει, γινονται, δημοσιο, δηλωση, δηλωσεις, δυναμικο, δοθηκε, εγινε, ευκαιρια, ευκολα, ευρω, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εισιτήρια, εμβολια, εργα, επιδαυρος, επρεπε, ερχεται, τεχνη, ζωη, ιδιο, θεατρα, κυβερνηση, κυκλος, κομμωτηρια, ληψη, λογια, λογο, μαγεια, ματια, μεριμνα, μηνες, μητσοτακης, μυαλο, νοημα, οπωσδηποτε, πνιγμος, πολιτεια, ραντεβου, σεβασμος, σιγουρα, συνεχεια, σκεψεις, σκηνες, σκηνοθετες, φεστιβαλ, φωνη, φορα, χαρα, απων, δημητρης, εκκλησιες, ελληνικα, εθνικο, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, κομματι, κυριακου, λακης, μεινει, μια φορα, μπροστα, ομαδες, θεματα, θεσεις, υγειας, χαιρεται
Τυχαία Θέματα