Όταν ο Νίκι Λάουντα κατέκτησε τον πρώτο από τους τρεις τίτλους στην καριέρα του (εικόνες – video)

Η σεζόν του 1975 στη Formula 1 δεν άρχισε καλά για τη Ferrari και τον Νίκι Λάουντα. Η ομάδα είχε πανηγυρίσει τους τελευταίους τίτλους της σε οδηγούς (με τον αείμνηστο Τζον Σέρτις) και κατασκευαστές το 1964, ενώ τα καλύτερα αποτελέσματα των «κόκκινων» με την 312B3-74, στους πρώτους δύο αγώνες του 1975, ήταν οι τέταρτες θέσεις του Κλέι Ρεγκατσόνι σε Αργεντινή και Βραζιλία, όπου ο Λάουντα ήταν 6ος στο πρώτο και 5ος στο δεύτερο από τα δύο γκραν

πρι.

Το εν λόγω μονοθέσιο είχε χαρίσει στη «σκουντερία» την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών του 1974, πίσω από αυτό της McLaren, αλλά κάπου εκεί οι άνθρωποι της Ferrari έκαναν την κίνηση που θα αλλάξει τα δεδομένα και θα μετατρέψει το 1975 σε αυτό που χαρακτήρισε ο Λάουντα ως «απίστευτη χρονιά»… Ρίχνουν στη «μάχη» τη Ferrari 312T, την οποία είχε σχεδιάσει ο Μάουρο Φορτζιέρι με βάση την 312B3.

The ’70s were the heyday of 2 great #F1 drivers, Emerson Fittipaldi & Niki Lauda, who took 2 world titles apiece that decade. Pic: #OnThisDay in ’75 Niki (Ferrari 312T) won the #USGP from Emmo (McLaren M23); ’75 was the apogee year for high airboxes, & didn’t they look cool?

Keywords
Τυχαία Θέματα