Όταν η ΝΔ δεν ήθελε να συζητείται «γιατί έκλεισαν οι Τράπεζες»

Την ώρα που η άρση των Capital Controls που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής αποτελεί πρώτο θέμα στις εφημερίδες, στα sites και στα τηλεοπτικά πάνελ, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προσπαθούν με κάθε τρόπο να την οικειοποιηθούν λες κι αυτή η θετική, αν μη τι άλλο, εξέλιξη, αποτελεί το απόλυτο επιστέγασμα των προσπαθειών της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε 50

μέρες!

Και επειδή μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και στα αίτια της επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες από την 26η Ιουνίου του 2015, έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας όπως αυτή διατυπώνεται σε εσωτερικό έγγραφο που είχε διαρρεύσει στον Τύπο πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Ουσιαστικά πρόκειται για σημείωμα στρατηγικής του κόμματος προς τα στελέχη του, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη θέση του «ΝΑΙ» στο επικείμενο τότε δημοψήφισμα.

Στο τέλος του εν λόγω σημειώματος με την ένδειξη προσοχή αναφέρει:

«Πρέπει να αποφύγουμε – ειδικά με τη σημερινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα – το ερώτημα: «Ποιός φταίει για το γεγονός ότι έκλεισαν οι Τράπεζες;». Εκεί οι απόψεις του κόσμου είναι μοιρασμένες, το ζήτημα είναι τεχνικό και εξηγείται πολύ δύσκολα.
Γι’ αυτό, αντί να συζητάμε το γιατί έκλεισαν οι Τράπεζες, απευθύνουμε στους πολίτες το απλό ερώτημα: «ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;».

Γιατί, όπως είχε πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, σημασία δεν έχει η ουσία, αλλά η επικοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα