«Όσα συμφωνήθηκαν πρέπει να εφαρμοστούν», απαντά η Κομισιόν για τις συντάξεις

Αυστηρό μήνυμα έστειλε η Κομισιόν, απαντώντας στο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές έκανε λόγο για συμφωνία Θεσμών-κυβέρνησης όσον αφορά την αναστολή του μέτρου μείωσης των συντάξεων.

Αναλυτικότερα, τη φράση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πως “pacta sunt servanda” (δηλαδή, οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται) επανέλαβε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν, ερωτηθείς σήμερα σχετικά με διαρροή που θέλει τους θεσμούς να συμφωνούν στην κατάργηση του μέτρου περικοπής των συντάξεων.

«Υπάρχει

μόνο μία πηγή. Ο πρόεδρος μίλησε on the record την Τετάρτη. Η θέση μας είναι σαφής: ό,τι έχει συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστεί», είπε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Ωστόσο, ο Α. Βιντερστάιν δεν θέλησε να απαντήσει στην ερώτηση τι ακριβώς εννοούσε ο πρόεδρος Γιούνκερ με αυτή τη φράση, εάν δηλαδή αναφερόταν στο στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% ή συγκεκριμένα στο μέτρο της περικοπής των συντάξεων.

Επίσης, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει πληροφορίες ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις στο ζήτημα αυτό κατα τη διάρκεια της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα.

Ο Α. Βίντερστάιν ανέφερε, τέλος, ότι η πρώτη μεταμνημονιακή αποστολή των θεσμών ολοκληρώθηκε και θα δημοσιευθεί σύντομα η σχετική δήλωσή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα