Ο Βλάσης παρέλαβε το «υφυπουργείο της καρδιάς» του Διαματάρη (video)

Νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, είναι και επίσημα από σήμερα, Δευτέρα ο Κώστας Βλάσης, ο οποίος παρέλαβε το χαρτοφυλάκιό του από τον αποπεμφθέντα Αντώνη Διαματάρη, μετά την αποκάλυψη ότι δεν είχε πάρει ποτέ μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο Columbia, όπως ισχυριζόταν στο βιογραφικό του.

Το κλίμα στην τελετή ήταν ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα και με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις. Ο απερχόμενος υφυπουργός υποδέχθηκε τον κ. Βλάση στο κατώφλι του υπουργείου και τον συνόδευσε στο νέο, πλέον, γραφείο

του, στον 6ο όροφο του κτιρίου του υπουργείου Εξωτερικών, όπου είχαν πλέον της μίας ώρας συνάντηση. «Στους έξι, ακριβώς, μήνες που πρόλαβα να υπηρετήσω τον απόδημο ελληνισμό, από αυτό το πόστο, -γιατί όπως ίσως να γνωρίζετε υπηρετώ την ομογένεια των ΗΠΑ για σαράντα και πλέον χρόνια από τη θέση του εκδότη/διευθυντή του Εθνικού Κήρυκα- οι συνεργάτες μου κι εγώ εκμεταλλευτήκαμε κάθε ώρα και λεπτό για να υπηρετήσουμε τα κοινά συμφέροντα της μητέρας πατρίδας και του οικουμενικού ελληνισμού, να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας. Το αν και πόσο πέτυχα στην αποστολή μου δεν θα το κρίνω εγώ, αλλά οι Έλληνες εντός και εκτός της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Διαματάρης υποδεχόμενος τον νέο υφυπουργό Εξωτερικών.

Ο απερχόμενος υφυπουργός ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «για την τιμή που μου έκανε να μου αναθέσει αυτό το υφυπουργείο, το υφυπουργείο της καρδιάς μoυ». Πρόκειται, όπως υπογράμμισε ο κ. Διαματάρης, για μια τιμή που θα διαφυλάξει ως θησαυρό για όλη τη ζωή του. Επίσης, ευχαρίστησε «τους ανθρώπους μου, τους απόδημους, τους Έλληνες του οικουμενικού ελληνισμού που είδαν τον διορισμό μου σαν να ήταν δικός τους, που με αγκάλιασαν με τόση αγάπη και που πίστεψαν και πιστεύουν σε μένα μέχρι το τέλος».

Της τελετής παράδοσης-παραλαβής στο ΥΠΕΞ προηγήθηκε η ορκωμοσία του κ. Βλάση από τον επίσκοπο Ωρεών, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Βλάσης, βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ, εσωκομματικά ανήκει στη σφαίρα επιρροής του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Βίντεο από την ορκωμοσία:

Το βιογραφικό του νέου υφυπουργού Εξωτερικών

Ο Κωνσταντίνος Βλάσης γεννήθηκε το 1975 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα του χειρουργού-ορθοπεδικού στο Νοσοκομείο Λαϊκό. Το 2004-2005 φοίτησε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας». Το 2005 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 2007 εκλέχθηκε Λέκτορας της ίδιας Σχολής. Το 2012 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής και το 2016 Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ από το 2010, του Τομέα Υγείας – Παιδείας. Έχει διατελέσει μέλος διαφόρων επιστημονικών συλλόγων όπως της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής και της Αθλιατρικής Εταιρείας Ελλάδος. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών από το 2001.

Έχει επιμεληθεί και μεταφράσει πολυάριθμα επιστημονικά συγγράμματα και έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση πολλών επιστημονικών συνεδρίων. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες υψηλού κύρους σε ιατρικά περιοδικά, που θεωρούνται πρωτοποριακές και αναφέρονται από τη διεθνή βιβλιογραφία. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.

Εκλέχθηκε Βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 αλλά και στις εκλογές του 2019. Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας έχει διατελέσει αναπληρωτής γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και μέλος πολλών κοινοβουλευτικών επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων.

Είναι παντρεμένος με την ιατρό-βιοπαθολόγο, Χρύσα Σαλδάρη και έχουν μία κόρη κι έναν γιο.

Πηγή: Ο Βλάσης παρέλαβε το «υφυπουργείο της καρδιάς» του Διαματάρη (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα