Οριστικά στην Α2 ο Ολυμπιακός – Απέρριψε το ΑΣΕΑΔ τις προσφυγές των «ερυθρόλευκων»

Η απόφαση του ανώτατου δικαιοδοτικού οργάνου επικυρώνει τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στη δεύτερη κατηγορία, με βάση και την τιμωρία του από τον αθλητικό δικαστήΑναμένεται η αντίδραση των «ερυθρόλευκων», καθώς στο ΑΣΕΑΔ κρινόταν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των Πειραιωτών

Απορρίφθηκαν από το ΑΣΕΑΔ και οι δύο προσφυγές που είχε καταθέσει η ΚΑΕ Ολυμπιακός,

η πρώτη για την επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου από τον ΕΣΑΚΕ και η δεύτερη για την απόφαση του αθλητικού δικαστή για υποβιβασμό, και αυτές οι εξελίξεις «στέλνουν» τους «ερυθρόλευκους» στην Α2, λόγω της μη προσέλευσής τους στο ματς των playoffs με τον Παναθηναϊκό.

Η απόφαση του ανώτατου δικαιοδοτικού οργάνου επικυρώνει τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στη δεύτερη κατηγορία και αναμένεται πλέον η αντίδραση από την ομάδα του Πειραιά. Οι δυο προσφυγές εκδικάστηκαν πριν από περίπου 15 ημέρες. Επίσης, το ΑΣΕΑΔ δέχτηκε την παρέμβαση της ΚΑΕ Παναθηναικός υπέρ του ΕΣΑΚΕ, που έπαιξε ρόλο στην τελική ετυμηγορία.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει προσφυγή και για την κλήρωση των διαιτητών της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Είχε απορριφθεί και αυτή, μετά από παράταση της εκδίκασης, οπότε στη συνέχεια έγιναν τα playoffs.

Τότε, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στείλει και εξώδικο στον ΕΣΑΚΕ, καλώντας την ανάκληση της επικύρωσης του βαθμολογικού πίνακα, την άμεση αναβολή των playoffs καθώς και την παραίτηση του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου (πρόεδρος Συνδέσμου) και της Ελένης Γονιδάκη (νομική σύμβουλος του Συνδέσμου). Στο ΑΣΕΑΔ κρινόταν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του Ολυμπιακού και τελικά οι εξελίξεις είναι αρνητικές για τους «ερυθρόλευκους».

Έτσι, το νέο πρωτάθλημα της Basket League θα είναι πολύ διαφορετικό, με το μέλλον του να κρίνεται σε μία… κλωστή, καθώς πέρα από την ηχηρή απουσία του Ολυμπιακού, από τα μεγάλα σαλόνια θα αποχωρήσει σίγουρα ο Χολαργός και πιθανότατα η Κύμη και ο Πανιώνιος. Σχετικές δηλώσεις έκανε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο ΕΣΑΚΕ αναμένεται άμεσα να συνεδριάσει, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για το νέο πρωτάθλημα. Η διοργανώτρια αρχή περίμενε άλλωστε τις αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να χαράξει πορεία.

Το sdna.gr εξασφάλισε και φιλοξενεί, μάλιστα, το έγγραφο της σχετικής απόφασης του ΑΣΕΑΔ:

Keywords
Τυχαία Θέματα