Οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα για τη «Γαλάζια Πατρίδα» – Τα βίντεο για την άσκηση και το νέο επιθετικό ελικόπτερο

Δεν χάνει ευκαιρία η Άγκυρα να «προμοτάρει» τη στρατιωτική άσκηση«Τα εθνικά μας πλοία είναι πανέτοιμα»Οι στρατιωτικές ασκήσεις ξεκινούν στις 27 Φεβρουαρίουκαι θα διαρκέσουν μέχρι τις 8 ΜαρτίουΤο νέο υπερσύγχρονο επιθετικό ελικόπτερο της Τουρκίας

Δεν χάνει ευκαιρία η Άγκυρα να «προμοτάρει» τη στρατιωτική άσκηση «Mavi Vatan» ή στα ελληνικά «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγες ημέρες, με στόχο να προβάλλει για μια ακόμα φορά την στρατιωτική της ισχύ.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία στην προσπάθειά της να διαφημίσει με κάθε τρόπο την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» που θα ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου, έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμη βίντεο.

Με το βίντεο αυτό, το υπουργείο Άμυνας δηλώνει την ετοιμότητά του στη θάλασσα να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην ιστορία του.

«Τα εθνικά μας πλοία είναι πανέτοιμα», αναφέρεται στο βίντεο, το οποίο μαζί με τις εικόνες περνάει και πολλά πατριωτικά συνθήματα:

«Στη Γαλάζια Πατρίδα είμαστε ισχυροί».

Millî Gemilerimiz Mavi Vatan Tatbikatına Hazır!#DzKK #MaviVatan #MilliGemi #Tatbikat pic.twitter.com/TVxn05zFpw

— Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) 22 Φεβρουαρίου 2019

Οι στρατιωτικές ασκήσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 8 Μαρτίου και θα λάβουν χώρα την ίδια στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας (TAF), τα πολεμικά πλοία και τα πλοία υποστήριξης, οι αεροναυτικές δυνάμεις, τα παράκτια στρατεύματα, οι επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, μαζί με τις δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Ακτοφυλακής, θα συμμετάσχουν στα επερχόμενα στρατιωτικά γυμνάσια.

Το νέο υπερσύγχρονο επιθετικό ελικόπτερο της Τουρκίας

Παράλληλα, την έναρξη της κατασκευής του πρώτου εθνικού ελικοπτέρου το οποίο θα αντικαταστήσει τα «ΑΤΑΚ» υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας.

Για το γεγονός της υπογραφής, η τουρκική αμυντική βιομηχανία έδωσε στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο, το οποίο δείχνει σε μακέτα το νέο επιθετικό ελικόπτερο.

Στο βίντεο γίνεται επίσης παρουσίαση των δυνατοτήτων του, οι οποίες θα ξεπερνούν αρκετά τις αντίστοιχες των «ΑΤΑΚ».

Keywords
Τυχαία Θέματα