Οργή στο Ιράν για την απειλή Τραμπ ότι έχουν «κλειδωθεί» 52 στόχοι – «Τρομοκράτης με κοστούμι…» (video)

Βράζει… το Ιράν και ο σιιτικός πληθυσμός της Μέσης Ανατολής, μετά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεκριμένα, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, προειδοποίησε την Κυριακή (05/10) τον πρόεδρο των ΗΠΑ, μετά τις απειλές του τελευταίου να πλήξει 52 θέσεις του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών τόπων, τονίζοντας ότι «η στόχευση πολιτιστικών τόπων συνιστά έγκλημα πολέμου». Την ίδια ώρα, συνθήματα κατά των ΗΠΑ ακούστηκαν από τους ιρανούς βουλευτές και μέσα στη Βουλή, φωνάζοντας χαρακτηριστικά: «Θάνατος στην Αμερική».

Εν τω μεταξύ, το πτώμα του Κασέμ Σουλεϊμανί, επαναπατρίστηκε από το Ιράκ την Κυριακή (05/10) στο Ιράν, με χιλιάδες κόσμου να εκφράζει την οργή του κατά των ΗΠΑ και του Ντόναλντ Τραμπ. Τριήμερο πένθος κήρυξαν το Ιράκ και το Ιράν. Ο ισχυρός στρατιωτικός διοικητής του Ιράν, Κασέμ Σουλεϊμανί, θα ταφεί την Τρίτη (07/10) στη γενέτειρά του, την Κερμάν του κεντρικού Ιράν.

Υπενθυμίζεται ότι χιλιάδες Ιρακινοί φώναζαν το Σάββατο (04/01) «Θάνατος στην Αμερική», σε πομπή πίσω από τα φέρετρα του ιρανού στρατηγού και του Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις, του Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράκ, που σκοτώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης (02/01) προς την Παρασκευή (03/01) σε αμερικανική επιδρομή.

Ah. I see it's time for a NYT news story saying Trump's pressure campaign on Iran has backfired & for the first time ever (ever!) unified Iranians.

Which is same story they wrote in Nov 2017 about pressure. And May 2018 about nuclear deal. And Aug 2019 about sanctioning Zarif. pic.twitter.com/aRBeBD8dAv

— Omri Ceren (@omriceren) 4 Ιανουαρίου 2020

«Έχοντας παραβιάσει κατάφωρα το (διεθνές) δίκαιο» με τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράκ την Παρασκευή (03/01), ο Ντόναλντ Τραμπ «συνεχίζει να απειλεί με νέες παραβιάσεις των δεσμευτικών κανόνων του διεθνούς δικαίου», γράφει ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο ιρανικός στρατός αντέδρασε στην τελευταία πρόκληση του Ντόναλντ Τραμπ εκφράζοντας αμφιβολίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το «θάρρος» να χτυπήσουν το Ιράν.

«Λένε αυτά τα πράγματα για να εκτρέψουν την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης από την απάνθρωπη και αδικαιολόγητη πράξη τους», δήλωσε ο υποστράτηγος Αμπντολραχίμ Μουσαβί, αρχηγός του ιρανικού στρατού, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Irna», αναφερόμενος στη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί. Αλλά «αμφιβάλλω ότι έχουν το θάρρος», πρόσθεσε.

«Τρομοκράτης με κοστούμι ο Τραμπ»

Παράλληλα ο υπουργός Πληροφοριών και Τηλεπικοινωνιών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Αζαρί-Τζαχρομί δήλωσε ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είναι «τρομοκράτης με κοστούμι», σε μήνυμά του στο Twitter.

«Όπως το Ισλαμικό Κράτος, όπως ο Χίτλερ, όλοι μισούν τους πολιτισμούς. Ο Τραμπ είναι τρομοκράτης που φορά κοστούμι. Θα μάθει την ιστορία πολύ σύντομα ότι κανείς δεν μπορεί να νικήσει το «Μεγάλο Ιρανικό Έθνος και Πολιτισμό», έγραψε ο Τζαχρομί. Παράλληλα, το Ιράν κάλεσε τον ελβετό πρεσβευτή, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Τεχεράνη, για να διαμαρτυρηθεί για τις εχθρικές δηλώσεις του Τραμπ, ο οποίος απείλησε να πλήξει ιρανικούς στόχους.

Ζαρίφ για Πομπέο: Ένας αλαζόνας κλόουν υποστήριξε πως κόσμος χόρευε στους δρόμους του Ιράκ

Ως «αλαζόνα κλόουν» χαρακτήρισε το Σάββατο (04/01) ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, τον αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, αναφερόμενος στο σχόλιό του ότι οι ιρακινοί «χόρευαν» από χαρά μετά την εξόντωση του υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη τη νύχτα της Πέμπτης (02/01) προς Παρασκευή (03/01).

[A la Une à 12h] Le ministre iranien des Affaires étrangères Mohammad Javad Zarif met en garde Donald Trump, après que celui-ci a menacé de frapper "52 sites" iraniens dont des lieux historiques, affirmant que "viser des sites culturels est un crime de guerre" #AFP 1/4 pic.twitter.com/aY65eT86jC

— Agence France-Presse (@afpfr) 5 Ιανουαρίου 2020

Υπενθυμίζεται ότι ο Πομπέο μεταφόρτωσε στον λογαριασμό του στο Twitter βίντεο διάρκειας 22 δευτερολέπτων, στο οποίο εικονίζονται ιρακινοί διαδηλωτές σ’ έναν δρόμο. Συνόδευσε το βίντεο αυτό με τη λεζάντα «Ιρακινοί — Ιρακινοί — χορεύουν στον δρόμο για την ελευθερία· ευγνώμονες που ο στρατηγός Σουλεϊμανί δεν υπάρχει πια».

Iraqis — Iraqis — dancing in the street for freedom; thankful that General Soleimani is no more. pic.twitter.com/huFcae3ap4

— Secretary Pompeo (@SecPompeo) 3 Ιανουαρίου 2020

«Πριν από 24 ώρες, ένας αλαζόνας κλόουν — μεταμφιεσμένος σε διπλωμάτη — υποστήριξε πως κόσμος χόρευε στους δρόμους του Ιράκ. Σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδες υπερήφανοι ιρακινοί αδελφοί μας και ιρακινές αδελφές μας του απάντησαν απ’ άκρου σ’ άκρο της πατρίδας τους. Το τέλος της φθοροποιού παρουσίας των ΗΠΑ στη δυτική Ασία άρχισε», ήταν η αντίδραση του Ζαρίφ, μέσω του ίδιου ιστοτόπου.

Στο Ιράν το πτώμα του Σουλεϊμανί

Την Κυριακή (05/010) το πτώμα του Σουλεϊμανί μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην πόλη Αβάζ του νοτιοδυτικού Ιράν, όπου άρχισαν οι τελετές μνήμης για τον Ιρανό υποστράτηγο.

Η κρατική ιρανική τηλεόραση άρχισε πριν από τις 08.00 τοπική ώρα (06.30 ώρα Ελλάδας) να μεταδίδει απευθείας πρόγραμμα που δείχνει το μαυροφορεμένο πλήθος να έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο αυτής της πόλης.

Το Σάββατο (04/01), χιλιάδες υποστηρικτές του ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμανί ξεχύθηκανστους δρόμους της Βαγδάτης και συμμετείχαν στην πομπή με τις σορούς του Ιρανού στρατηγού και του 66χρονου Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις, κύριου υπολοχαγού του στο Ιράκ, που σκοτώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης (02/01) προς Παρασκευή (03/01) σε αμερικανική επιδρομή.

Όσοι παρέστησαν στην πομπή, στην περιοχή Καζιμίγια της Βαγδάτης όπου βρίσκεται ένα σιιτικό ιερό, φώναζαν «Θάνατος στην Αμερική», «Θάνατος στο Ισραήλ» και «Εκδίκηση για τον Αμπου Μάχντι αλ Μουχάντις».

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Ιράκ, Αντέλ Αμπντέλ Μάχντι, παρέστη στις κηδείες, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Χάντι αλ – Άμπερ, επικεφαλής των φιλοϊρανικών κομμάτων στο ιρακινό κοινοβούλιο, καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μαλίκι και αρκετοί επικεφαλής φιλοϊρανικών σιιτικών οργανώσεων. Μια προγραμματισμένη συνεδρίαση του κοινοβουλίου αναβλήθηκε για την Κυριακή (05/01), ώστε οι βουλευτές να μπορέσουν με τη σειρά τους να παραστούν στις κηδείες των δύο ανδρών.

Hundreds and thousands of Iranians gather to bid farewell to their hero General Qassem #Soleimani. And as they say, the tyrant dies and his rule is over, the martyr dies and his rule begins. #Iran #Iranattack pic.twitter.com/sLJFVKOJ7T

— Ali Salman Alvi (@alisalmanalvi) 5 Ιανουαρίου 2020

Ο ισχυρός στρατιωτικός διοικητής του Ιράν, Κασέμ Σουλεϊμανί, θα ταφεί την Τρίτη (07/10) στη γενέτειρά του, την Κερμάν του κεντρικού Ιράν, μετά το τριήμερο εθνικό πένθος και τις τελετές μνήμης σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσαν την Κυρικαή (05/01) οι «Φρουροί της Επανάστασης».

Τα φέρετρα των πέντε Ιρακινών μεταφέρθηκαν στην Καζιμίγια, καλυμμένα με την σημαία του Ιράκ ξεχωρίζοντας από το μαυροφορεμένο πλήθος που ακολουθούσε. Οι σοροί των πέντε Ιρανών καλύπτονταν από την ιρανική σημαία. Μετά την πορεία στην Καζιμίγια, τελέστηκαν οι κηδείες στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης παρουσία πολλών Ιρακινών αξιωματούχων.

Qasem Soleimani: Mourning begins in Iran https://t.co/jcaP3FViIh

— The Real News pro! (@realnewspro) 5 Ιανουαρίου 2020

χάκερς «κατέλαβαν» κυβερνητική ιστοσελίδα των ΗΠΑ

Θύμα χάκερς που υποστηρίζουν ότι είναι Ιρανοί, έπεσε κυβερνητική σελίδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συγκεκριμένα όσοι χρήστες του διαδικτύου επιχείρησαν να μπουν στην ιστοσελίδα της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Βιβλιοθήκης (American Federal Depository Library Programme – FDLP) το Σάββατο (05/01), αντίκρισαν μια μαύρη σελίδα που έμοιαζε να είναι Ιρανική.

Σε αυτή αποτυπωνόταν μια φιγούρα του Ντόναλντ Τραμπ να δέχεται γροθιά στο πρόσωπο και αίμα να κυλά από το στόμα του.

Τριήμερο πένθος κήρυξε και το Ιράκ

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε το Σάββατο (04/01) ο Πρωθυπουργός του Ιράκ, Άντελ Άμπντουλ Μάχντι, για τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί, του Ιρακινού υπαρχηγού της συμμαχίας σιιτικών παραστρατιωτικών οργανώσεων «Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης», Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις, και των άλλων έξι ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη. Το ίδιο έπραξε και το Ιράν.

«Ο πρωθυπουργός και ανώτατος διοικητής κηρύσσει εθνικό πένθος για τις ψυχές των μαρτύρων, για τρεις ημέρες αρχής γενομένης από το Σάββατο», ανέφερε το γραφείο του σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

La mort du général Soleimani suscite les craintes d’une escalade entre les États-Unis et l’Iran https://t.co/MhphKPI68e pic.twitter.com/knhGBthi9W

— Nh News (@NhnewsSn) 5 Ιανουαρίου 2020

Remains of Gen. Soleimani arrive in Iran for cross-country funeral

The cortege will be heading to the holy city of Mashhad in Iran’s northeast later.https://t.co/iWKQR3BqBi

— Jorge Jimenez Torres (@JorgeJimenezT7) 5 Ιανουαρίου 2020

Photo / People of “Dear Iran” following the testimony of “Sardar Qasem Soleimani”عکس / مردم “ایران عزیز” به دنبال شهادت “سردار قاسم سلیمانی pic.twitter.com/CqCnH9vsuJ

— Saeed Toranij Iran Kashan” Dear Iran” (@Saeed13976749) 5 Ιανουαρίου 2020

Οι απειλές του Τραμπ για χτυπήματα σε 52 στόχους

Την ίδια ώρα, σαφέστατο μήνυμα ότι αν χτυπηθεί αμερικανικός στόχος, οι ΗΠΑ θα απαντήσουν άμεσα και σκληρά στο Ιράν σε 52 στόχους, έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ. Αυτές οι τοποθετήσεις από τον αμερικανό πρόεδρος ήρθαν μετά και τις επιθέσεις σε βάση των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, όταν και έπεσαν ρουκέτες κοντά στην αμερικανική πρεσβεία.

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν ύψωσε το λάβαρο του πολέμου για πρώτη φορά, στο τζαμί που βρίσκεται η ιερή πόλη των Σιιτών, Κομ, και ορκίζεται εκδίκηση για τη δολοφονία Σουλεϊμανί.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε, λοιπόν, μέσω Twitter ότι οι ΗΠΑ έχουν ορίσει 52 στόχους στο Ιράν — ισάριθμους με τους ομήρους στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια της κρίσης του 1979 — τους οποίους θα πλήξουν εάν η Ισλαμική Δημοκρατία επιτεθεί σε Αμερικανούς ή σε αμερικανικούς πόρους σε αντίποινα για την αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητής της Δύναμης Κουντς.

Το Ιράν, έγραψε ο Τραμπ, «μιλάει με μεγάλο θράσος για το ότι θα βάλει στο στόχαστρο ορισμένους στόχους των ΗΠΑ», σε αντίποινα για τον θάνατο του ανώτατου αξιωματικού. Πρόσθεσε ότι ο αμερικανικός στρατός έχει κλειδώσει «52 ιρανικές εγκαταστάσεις» και ορισμένοι από τους στόχους αυτούς είναι «πολύ υψηλού επιπέδου» και «σημαντικοί για το Ιράν και τον ιρανικό πολιτισμό». Πρόσθεσε ότι «οι στόχοι αυτοί και το ίδιο το Ιράν» θα χτυπηθούν «πολύ γρήγορα και πολύ σκληρά» σε περίπτωση που η Τεχεράνη προχωρήσει σε αντίποινα.

«Οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν άλλες απειλές», πρόσθεσε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, ο οποίος δίνοντας διαταγή να εξοντωθεί ο ιρανός υποστράτηγος οδήγησε τη χώρα του και τους συμμάχους της σε αχαρτογράφητα νερά στη σύγκρουσή τους με το Ιράν και τις δυνάμεις που πρόσκειται σε αυτό στη Μέση Ανατολή.

Iran is talking very boldly about targeting certain USA assets as revenge for our ridding the world of their terrorist leader who had just killed an American, & badly wounded many others, not to mention all of the people he had killed over his lifetime, including recently….

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 4 Ιανουαρίου 2020

….targeted 52 Iranian sites (representing the 52 American hostages taken by Iran many years ago), some at a very high level & important to Iran & the Iranian culture, and those targets, and Iran itself, WILL BE HIT VERY FAST AND VERY HARD. The USA wants no more threats!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 4 Ιανουαρίου 2020

….targeted 52 Iranian sites (representing the 52 American hostages taken by Iran many years ago), some at a very high level & important to Iran & the Iranian culture, and those targets, and Iran itself, WILL BE HIT VERY FAST AND VERY HARD. The USA wants no more threats!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 4 Ιανουαρίου 2020

Σημειώνεται ότι πολεμικές ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο διάδοχος του Κασέμ Σουλεϊμανί, ταξίαρχος Εσμαΐλ Καανί, μετά την αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ στη Βαγδάτη που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του ιρανού στρατηγού.

Δείτε εδώ, βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο πύραυλος εξοντώνει τον ιρανό στρατηγό Σουλεϊμανί.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP)

Πηγή: Οργή στο Ιράν για την απειλή Τραμπ ότι έχουν «κλειδωθεί» 52 στόχοι – «Τρομοκράτης με κοστούμι…» (video) - altsantiri

Keywords
video, ιραν, οργη, donald trump, real news, ηπα, βουλη, time, nyt, news, iran, nuclear, deal, twitter, στρατος, sites, est, διαδηλωσεις, dancing, freedom, ελλαδα, hero, https, real, pro, city, torres, people, usa, world, lifetime, culture, hit, απε-μπε, reuters, εθνος, αλλαγη ωρας, first world's fair, dancing on ice, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, βουλευτες, βιντεο, δημοκρατια, ηπα, ιρακ, προγραμμα, τηλεοραση, χιτλερ, ωρα, iran, news, nyt, people, real, reuters, time, usa, αιμα, αμερικανικη πρεσβεια, αμπερ, αμπντουλ, αμφιβολιες, απε, απε-μπε, ασια, βαγδατη, βρισκεται, γροθια, δηλωσεις, δειχνει, διοικητης, δυτικη, υπαρχει, εξι, ζωνη, ιδια, ιδιο, ηνωμενες πολιτειες, θρασος, κλοουν, λαβαρο, λεζαντα, μοχαμεντ, νυχτα, μπε, πενθος, πρασινη, σαββατο, συγκεκριμενα, συντομα, σειρα, στομα, συνθηματα, τριτη, τριημερο, ισχυρος, φορα, χακερς, χαρα, ωρες, city, cross, culture, deal, dancing, donald trump, εκδικηση, est, εθνικο, france, hero, hit, https, χωρα, κυριακη, lifetime, nuclear, σημαια, sites, torres, θεσεις, world, ψυχες
Τυχαία Θέματα