Οργή στην Ισπανία μετά τον ομαδικό βιασμό 18χρονης – «Κύμα» αλληλεγγύης στους δρόμους (εικόνες)

Χιλιάδες ισπανίδες κατεβαίνουν στους δρόμους για να υποστηρίξουν τη 18χρονη γυναίκα που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στην Παμπλόνα, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των βιαστών της.

Σοκάρει η υπόθεση

Τα γεγονότα προκάλεσαν σοκ στην Ισπανία: πέντε Σεβιλιάνοι ηλικίας από 27 έως 29 ετών, δικάζονται από τα μέσα Νοεμβρίου κατηγορούμενοι για ομαδικό βιασμό νεαρής γυναίκας 18 ετών κατά τη διάρκεια της γιορτής του Σαν Φερμίν.

Οι πέντε κατηγορούμενοι βιντεοσκόπησαν την πράξη του , στις 7 Ιουλίου 2016 και συνελήφθησαν μία ημέρα μετά για σεξουαλική επίθεση, που στην Ισπανία περιλαμβάνει και τον βιασμό.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Κάθε ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας φέρνει στο φως και περισσότερες λεπτομέρειες από τη δράση της «Manada» (Αγέλης Λύκων), όπως ήταν η ονομασία που χρησιμοποιούσαν σε μία ομάδα στο WhatsApp για να καυχηθούν για τις πράξεις τους.

#YoSiTeCreo #LaManadaSomosNosotras #Madrid #Barcelona pic.twitter.com/RSQChaeYwX

— Teresa Rovira (@PisandoFuerte10) 17 Νοεμβρίου 2017

Η εισαγγελία ζήτησε την επιβολή 22ετούς ποινής κάθειρξης για τους πέντε, που αρνούνται ότι είχαν οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή χωρίς τη συναίνεση της γυναίκας και παραδέχονται μόνο την κλοπή του κινητού της τηλεφώνου.

Ο Αγκουστίν Μαρτίνεθ Μπεθέρα, συνήγορος ορισμένων από τους κατηγορούμενους, δήλωσε ότι αυτά που ακούγονται στα βίντεο «δεν δείχνουν ούτε συναίνεση ούτε την αντίθετη ερμηνεία».

Η απόφαση του δικαστή να περιλάβει στον φάκελο της υπόθεσης την έρευνα ιδιωτικού ντετέκτιβ για τη ζωή του θύματος πυροδότησε την κατάσταση.

Οργή για την ενοχοποίηση του θύματος

Η φράση «Yo si te creo» (Εγώ, σε πιστεύω) κατέκλυσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τραγουδήθηκε από χιλιάδες γυναίκες σε διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Impresionante manifestación ayer en Madrid contra la justicia machista y en sororidad con la chica de Iruña-Pamplona. #LaManadaSomosNosotras#YoSiTeCreo pic.twitter.com/tAtgT6i7Ow

— Xabier Benito (@xabierbenito) 18 Νοεμβρίου 2017

«Παρά τον αποτρόπαιο χαρακτήρα των γεγονότων, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θέτουν σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία των γυναικών», σύμφωνα με την Λάουρα Νούνιο Γκόμεθ, διευθύντριας του Παρατηρητηρίου για την Ισότητα των Φύλων του πανεπιστημίου Rey Juan Carlos της Μαδρίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα