Οργή κατά Κουρτς από την ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχο Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου

“Πυρά” εναντίον της της προεκλογικής προπαγάνδας κατά της Βιέννης, του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών και αρχηγού του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, εξαπέλυσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης Μίχαελ Χόιπλ και η ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια κυβερνήτης, Μαρία Βασιλάκου.

Συγκεκριμένα, εξέφρασαν την “οργή” τους για τις “ηλιθιότητες” του Κουρτς, που θεωρείται πιθανότερος νικητής των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου.

Αντιδρώντας στις χλευαστικές κατηγορίες του Σεμπάστιαν Κουρτς απέναντι στην κοινωνική πολιτική της Βιέννης και στις αιτιάσεις του για δραστική περικοπή ή διαγραφή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ο Μίχαελ Χόιπλ, που θεωρείται ο ισχυρότερος πολιτικός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, τόνιζε χαρακτηριστικά : “Σίγουρα δεν θα δεχθούμε να μας καθυβρίζει ένας κύριος Κουρτς”.

Ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης επισήμανε με έμφαση πως η Βιέννη θέλει να καταπολεμήσει την φτώχεια, τη στιγμή που στο προεκλογικό πρόγραμμα του Λαϊκού Κόμματος προβλέπονται “για μεν τους πλούσιους δώρα δισεκατομμυρίων, για δε τους φτωχούς η περικοπή και των τελευταίων ψίχουλων της φτώχειας τους, κάτι που είναι απαράδεκτο”.

Από την πλευρά της, η Μαρία Βασιλάκου, υπεραμυνόμενη της απόφασης της τοπικής κυβέρνησης συνασπισμού στη Βιέννη, Σοσιαλδημοκρατών και του δικού της κόμματος, των Πράσινων, να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που βρίσκεται σε γνωμοδότηση και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2018, τόνιζε πως η Βιέννη δεν αφήνει κανέναν στην τύχη του.

Σύμφωνα με την ίδια, το οτι ο προεκλογικός αγώνας διεξάγεται από κάποιους σε βάρος της αυστριακής πρωτεύουσας δεν είναι κάτι καινούριο, όμως εκείνο που την εκπλήσσει είναι “το θράσος με το οποίο διαδίδονται ηλιθιότητες”, καθώς, όπως σημείωσε, το Λαϊκό Κόμμα και το (ακροδεξιό εθνικιστικό) Κόμμα των Ελευθέρων έχουν πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο.
Δεν μπορεί επίσης να κατανοήσει πως η μοναδική στρατηγική που χρησιμοποιεί ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Βιέννη, είναι ένα μείγμα ψεύδους και κακοήθειας.

Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν πως, έπειτα από την αύξηση που παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια με την κορύφωση της προσφυγικής κρίσης, έχει σταθεροποιηθεί ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στη Βιέννη και που ανέρχονταν τον περασμένο μήνα σε 144.177, από τους οποίους οι 70.858 ήταν Αυστριακοί υπήκοοι, οι 37.045 αιτούντες άσυλο και οι 7.155 δικαιούμενοι επικουρικής προστασίας.

Από τον Μίχαελ Χόιπλ υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες έκρηξη οργής κατά του ιδιαίτερα δημοφιλή -αλλά επικρινόμενου από τους αντιπάλους του για άκρατο λαϊκισμό – 31 ετών Σεμπάστιαν Κουρτς για τους ισχυρισμούς του στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση το περασμένο Σάββατο, μεταξύ άλλων, πως “άνθρωποι που ζουν στη Βιέννη θέλουν να την εγκαταλείψουν , γιατί αισθάνονται ξένοι στον ίδιο τους τον δρόμο ” .

“Τέτοια βλακεία δεν έχω ξανακούσει ποτέ”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης, υπενθυμίζοντας πως η αυστριακή πρωτεύουσα έχει ανακηρυχθεί για όγδοη στη σειρά χρονιά η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο, ενώ βρίσκεται στην κορυφή των πλέον ασφαλών πόλεων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα