Ο Ορέστης Τζιόβας στο altsantiri.gr: Δεν φοβάμαι τη σύγκριση με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο «Χτυποκάρδια στο θρανίο»

Ο Ορέστης Τζιόβας φέτος υποδύεται στο θεατρικό σανίδι τον καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλο που ερωτεύεται η Λίζα Πετροβασίλη στην παράσταση «Χτυποκάρδια στο θρανίο» που σκηνοθετεί ο Λάκης Λαζόπουλος.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός μίλησε αποκλειστικά στο altsaniti.gr για τη

συνεργασία αυτή και για τον ρόλο του αλλά και για το αν φοβάται ενδεχόμενη σύγκρισή του με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ που έπαιξε πρώτος αυτόν τον ρόλο στην κινηματογραφική ταινία.

Συνέντευξη: Βάσω Λιόκαυτου

Κύριε Τζιόβα φέτος ανεβήκατε στο θεατρικό σανίδι με έναν ρόλο «έκπληξη». Υποδύεστε τον καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλο στην παράσταση «Χτυποκάρδια στο θρανίο». Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Μου έγινε η πρόταση από την παραγωγή πρώτα, μου είπαν τους συντελεστές και ότι θα το σκηνοθετήσει ο Λάκης Λαζόπουλος και επειδή εκτιμώ την παραγωγή γιατί έχουμε ξανασυνεργαστεί και εκτιμώ και τον Λάκη. Την Κατερίνα Γερονικολού δεν την ήξερα προσωπικά ούτε ιδιαίτερα καλλιτεχνικά αλλά πίστευα ότι είναι πολύ καλή γι’αυτό το ρόλο και βγήκε σωστό το ένστικτό μου και αποφάσισα να το κάνω αφού συζήτησα και με τον Λάκη για το πώς το φαντάζεται. Μου είπε δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με την ταινία γιατί θα κάνουμε το θεατρικό, ότι θα έχουμε τα δικαιώματα του Χατζιδάκι, κατάλαβα ότι θα ήταν πολύ καλές οι συνθήκες και αποδείχθηκε αυτό.

Φοβάστε μη γίνει σύγκριση με τον αείμνηστο Δημήτρη Παπαμιχαήλ;

Δεν τη φοβάμαι. Μπορεί να είμαι χειρότερος, μπορεί να είμαι καλύτερος, θα δείξει, δεν φοβάμαι όμως, τι να φοβηθώ; Έτσι είναι η δουλειά μας, εκτός αν είσαι σε ένα έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά αλλιώς πάντα έχεις να συγκριθείς με κάποιον που το έχει παίξει πιο πριν.

Πώς είναι η συνεργασία σας με την Κατερίνα Γερονικολού;

Εξαιρετική. Πάρα πολύ καλή.

Αλήθεια κύριε Τζιόβα πώς είναι να παίζετε στο ίδιο θεατρικό σανίδι με τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρω Κοντού και το Νίκο Γαλανό;

Είναι θαυμάσιο γιατί είναι άνθρωποι που είναι οι παιδικοί μας ήρωες. Τους έβλεπα σαν παιδί στις ελληνικές ταινίες και είναι πολύ ωραίο να είσαι δίπλα τους, κουβαλάνε κι αυτή την εμπειρία την οποία την εισπράττεις από τον τρόπο που παίζουν και μιλάνε. Και μόνο που είσαι δίπλα τους παίρνεις πράγματα.

Ετοιμάζεται κάτι τηλεοπτικά;

Δεν έχω κάτι αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις αλλά όχι τίποτα βέβαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ορέστης Τζιόβας, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Χτυποκάρδια,orestis tziovas, dimitri papamichail, chtypokardia