Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος – «Η Ελλάδα δίνει μάχη για τους εργαζομένους», είπε ο Τσίπρας

Τέλος της Συνόδου για τα 60 χρόνια της Ε.Ε.«Υπερασπιζόμαστε καθημερινά τις κατακτήσεις των λαών της Ευρώπης», το μήνυμα Τσίπρα«Η καταφατική απάντηση σχετικά με την κοινωνική Ευρώπη, μένει να φανεί στην πράξη»Μήνυμα για την ενότητα της Ε.Ε., στη συνέντευξη Τύπου

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου η Σύνοδος της Ρώμης για την επέτειο του εορτασμού των 60 χρόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με το πέρας των διαδικασιών, ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, όπου έκρινε θετικό το ότι υπάρχει αναφορά στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ευρώπης.

«Πρέπει να υπερασπιζόμαστε καθημερινά τις κατακτήσεις των λαών της Ευρώπης. Δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε και θέλουμε, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε εντός της για να την αλλάξουμε, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης της Ρώμης.

Έθεσα στο επίκεντρο της Συνόδου την ανάγκη αυτή, να υπάρξει μνεία στην κοινωνική Ευρώπη και πλέον μένει να δούμε αν η πράξη απέχει από τα λόγια.

Η καταφατική απάντηση και η αναφορά των αιτημάτων μας στη Διακήρυξη, μας ενθαρρύνει να προχωρήσουμε σε μία μάχη που αφορά τόσο τους εργαζόμενους στην Ελλάδα αλλά και τους εργαζόμενους σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δινουμε μια μάχη για λογαριασμό των εργαζομένων όλης της ηπείρου».

Στη συνέχεια ο έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «εμείς δίνουμε έναν αγώνα για να προστατεύσουμε τις ιδρυτικές αξίες της Ε.Ε. και να ανακτήσουμε και τη αξιοπιστία της πολιτικής, του συνδικαλισμού, των πολιτικών οργάνων της Ε.Ε.».

Δραματική έκκληση στη συνέντευξη Τύπου

Δραματική έκκληση για τη Ενότητα της Ε.Ε., απηύθυναν από τη Σύνοδο της Ρώμης ο πρωθυπουργός της Μάλτας Ζοζέφ Μουσκάτ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα