Ολοκληρώθηκε η πώληση της Opel στον όμιλο PSA

Νέα σελίδα τον χώρο της αυτοκίνησης ανοίγει με την πώληση της Opel στον όμιλο PSAΟ όμιλος θα κατέχει συνολικά το 17% του μεριδίου αγοράς της πώλησης καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Η πώληση της Opel και της Vauxhall της General Motors στον όμιλο PSA ολοκληρώθηκε

σήμερα ανοίγοντας μια νέα σελίδα στον χώρο της αυτοκίνησης.

Πλέον, όλος ο όμιλος PSA μετά και την ένταξη της Opel, κατέχει συνολικά το 17% του μεριδίου αγοράς της πώλησης καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

«Είμαστε υπερήφανοι για τη συμφωνία. Τώρα ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας μετά από 88 χρόνια με τη General Motors. Θα συνεχίσουμε την πορεία μας, ώστε να μετατρέψουμε την Opel σε κερδοφόρα επιχείρηση. Είμαστε μάρτυρες της γέννησης ενός αληθινού πρωταθλητή Ευρώπης», τόνισε ο πρόεδρος του γκρουπ PSA, Carlos Tavares.

Ο επικεφαλής της Opel, Michael Lohschelle, επισήμανε: «Η ημέρα είναι ιστορική. Μετά από 88 έτη ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για την Opel. Ο ξεκάθαρος στόχος όλων μας είναι η επιστροφή στην κερδοφορία το 2020».

Σημειώνεται, ότι οι δύο πλευρές συνεργάζονταν από το 2012. Πρώτο κοινό μοντέλο αποτελεί το Crossland X, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη του Peugeot 2008. Επίσης, το SUV της Opel Grandland X ακολουθεί το φθινόπωρο, ο διάδοχος του ελαφρού επαγγελματικού οχήματος Opel Combo θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον επόμενο χρόνο και από το 2019 θα ξεκινήσει η επόμενη γενιά του Opel Corsa.

O όμιλος της PSA ανήκει κατά 14% στο γαλλικό κράτος, ενώ το ίδιο ποσοστό κατέχει η Peugeot και ο κινέζικος όμιλος Dongfeng.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα