Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Ράικου για τη διαχείριση της υπόθεσης Novartis

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της τέως εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που διενεργεί ποινική έρευνα για την υπόθεση της Novartis. Η κ. Ράικου διέκοψε την κατάθεση της προκειμένου να αποχωρήσει από το γραφείο του αντιεισαγγελέα και να επιστρέψει λίγο αργότερα για να καταθέσει έγγραφα και στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή της, η κ. Ράικου αναφέρθηκε σε όσα έχει καταγγείλει με επιστολές, έγγραφα,

κ.λπ. την επίμαχη περίοδο κατά την οποία «οδηγήθηκε σε παραίτηση από τη θέση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς».

Η Ελένη Ράικου παραιτήθηκε, τον Μάρτιο του 2017, από τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις που εμπόδιζαν την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Πάντως, κύκλοι της Εισαγγελίας Διαφθοράς χαρακτήριζαν αποκύημα της φαντασίας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, όσα φέρεται να αναφέρει σε κατάθεσή του για «ανύπαρκτο βίντεο που αφορά τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο», όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική δικογραφία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

Επίσης, οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι ουδέποτε υπήρξε βίντεο στον κατάλογο των στοιχείων που στάλθηκαν στη Βουλή, ενώ επισημαίνουν ότι την περίοδο που στάλθηκαν τα στοιχεία για τους 10 πολιτικούς στη Βουλή, ο Ιωάννης Αγγελής δεν ήταν καν επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

(με πληροφορίες από το ΑΠΕΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα