Όλα όσα είπε ο Τσίπρας για το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ: Περασμένα, αλλά όχι ξεχασμένα (video)

Μετά από περίπου έναν χρόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε εμπάργκο κατά του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στο κανάλι του Φαλήρου προκειμένου να παραχωρήσει συνέντευξη  εφ’ όλης της ύλης.

Η παρουσιάστρια Σία Κοσιώνη στο καλωσόρισμά της στον πρωθυπουργό, του είπε ότι «η τηλεοπτική

συνέντευξη δεν είναι ρινγκ», με τον κ. Τσίπρα να της απαντά ότι «δεν πρέπει να έχετε παράπονο γιατί θα έχετε πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης».

Ο κ. Τσίπρας στην πρώτη ερώτηση της δημοσιογράφου για «επιστροφή στην κανονικότητα» με τη σημερινή εμφάνιση του στο κανάλι, δήλωσε:

«Το ελπίζω και εγώ να αποκατασταθεί. Όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν δεν είναι ξεχασμένα αλλά περασμένα. Δίνεται και μία ευκαιρία στον σταθμό να σκεφτεί τι έκανε στο παρελθόν».

«Η κριτική είναι κριτική, αλλά πολλές φορές ξεπερνιούνται τα όρια. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει τα όρια πολλές φορές. Εγώ δεν έχω απευθυνθεί σε όλους τους δημοσιογράφους, όμως θεωρώ πως τα ΜΜΕ παίζουν έναν ρόλο. Και πολλές φορές στον σταθμό σας υπερβαίνατε τα όρια. Και έχω σκεφτεί πολλές φορές να εξομαλυνθεί αυτή η σχέση. Πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια. Εγώ είμαι εδώ γιατί θέλω να ακουστώ από όλους τους πολίτες αλλά να επιστρέψουμε και σε μια μορφής κανονικότητα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απετέλεσε μια πολιτική δύναμη που δημιουργούσε ανασφάλεια, όχι σε δημοσιογράφους, αλλά σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών που σήμερα πληρώνουν για την κατοχή δημόσιας συχνότητας, σε αντίθεση με το παρελθόν που «δεν πλήρωναν μια».

Όσον αφορά στο εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Ήταν μια οριακή απόφαση που εκ του αποτελέσματος δεν φάνηκε να αλλάζει τη στάση του σταθμού απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε όμως ωφέλησε και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που είχαμε στα δικά μας τα χρόνια τη συσσώρευση τόσων μέσων απέναντι μας δεν το ξαναείχαμε. Υπήρξαν δημοσιογράφοι οι οποίοι διαμορφώνουν μια εικόνα που στερεί το κύρος της αντικειμενικότητας από ένα σταθμό που κατέχει μια δημόσια συχνότητα».

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα που στοχοποιήθηκε από πολλά κανάλια, διότι αρκετά από τα κανάλια που υπήρχαν τότε, όπως το MEGA, προσπαθούσαν να μας πείσουν πως τα μνημόνια ήταν ευλογία. Εγώ θέλω να παραδεχθώ πως και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει λάθη, αλλά δεν έχει κάνει μόνο αυτός. Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλούσε ανασφάλεια σε καναλάρχες. Μέχρι προχθές οι καναλάρχες δεν πλήρωναν τίποτα, τώρα πληρώνουν με την απόφαση της κυβέρνησης μας. Προσπαθήσαμε να βάλουμε όρους στην τηλεοπτική αγορά, με κριτήριο την οικονομία. Συγκρουστήκαμε για τις τηλεοπτικές άδειες και δημιουργήθηκε αυτό το κλίμα. Τώρα οι ιδιοκτήτες των Μέσων πληρώνουν ενώ δεν πλήρωναν τίποτα. Αν ίσχυε αυτά που έλεγαν για τις σχέσεις μας με τον κ. Καλογρίτσα δεν θα του παίρναμε την άδεια την επόμενη μέρα».

Το σχετικό απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όλα, Τσίπρας, ΣΚΑΪ, Περασμένα,ola, tsipras, skai, perasmena