Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την Μ. Βρετανία

Ένα φορτηγό το βράδυ του Σαββάτου έπεσε πάνω σε πάνω σε πεζούς πριν οι δράστες επιτεθούν με μαχαίρια σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 48 στην Γέφυρα του Λονδίνου σε μια διπλή τρομοκρατική επίθεση.

Η χώρα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια. Παραθέτουμε εδώ τα γεγονότα που συγκλόνισαν τη χώρα:

Μάης 2017: Μάντσεστερ Αρένα βομβιστική επίθεση

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδοτεί τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος έξω από μια ποπ

συναυλία της Ariana Grande στο Μάντσεστερ στη βορειοδυτική Αγγλία, σκοτώνοντας 22 ανθρώπους και τραυματίζοντας 116.

Επτά από τα θύματα ήταν ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Η επίθεση ήταν η πραγματοποιείται από 22χρονο Σαλμάν Αμπεντί, με καταγωγή από τη Λιβύη. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

–Μάρτιος του 2017: Επίθεση με αυτοκίνητο στο Westminster

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 50 τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Westminster στο Λονδίνο πριν το όχημα προσκρούσει στον περίβολο του βρετνικού κοινοβουλίου. Ο δράστης μαχαίρωσε θανάσιμα αστυνομικό.

Ο 52χρονος βρετανός Χαλίντ Μαχμούτ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία στο σημείο. Οι ερευνητές περιγράφουν την επίθεση ως δράση ενός μοναχικού λύκου η οποία όμως σχετίζεται με την ισλαμική τρομοκρατία.

Ιούνιος 2016: Δολοφονία βουλευτού

Η βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν φιλοναζιστή λίγες μόλις ημέρες πριν από το ιστορικό δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ. Ο ακροδεξιός εθνικιστής Τόμας Μέιρ καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τη δολοφονία της.

22 Μαΐου 2015 – Δολοφονία βρετανού στρατιώτη

Δύο Λονδρέζοι νιγηριανής καταγωγής χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους έναν 25χρονο στρατιώτη, τον Λι Ρίγκμπι, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο. Μάρτυρες λένε πως οι δράστες ενθάρρυναν τους περαστικούς να τραβήξουν βίντεο από το αποτρόπαιο θέαμα φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος), πριν συλληφθούν από την αστυνομία. σ

2007: Επίθεση στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης

Αυτοκίνητο γεμάτο με φιάλες αερίου έπεσε πάνω στον κεντρικό τερματικό σταθμό του αεροδρομίου της Γλασκόβης χωρίς να εκραγεί.

Ένας Ινδός που οδηγούσε το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρά εγκαύματα, αφού έριξε πάνω του βενζίνη. Υπέκυψε ένα μήνα αργότερα. Ο συνεπιβάτης του, ένας Ιρακινός, συνελήφθη και το 2008 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Την προηγουμένη δύο παγιδευμένες Μερσεντές γεμάτες με μπουκάλια με βενζίνη, φιάλες αερίου και καρφιά είχαν κοντά στο Πικαντίλι Σέρκους, στην καρδιά του Λονδίνου. Ένα πρόβλημα στη σύνδεση του πυροκροτητή εμπόδισε την πυρδότηση του μηχανισμού, σύμφωνα με την αστυνομία.

2005: Επίθεση στα ΜΜΜ του Λονδίνου

Τέσσερις Βρετανοί βομβιστές αυτοκτονίας εμπνευσμένοι από την Αλ-Κάιντα επιτίθενται σε δίκτυο του υπόγειου σιδηρόδρομου του Λονδίνου και σε ένα λεωφορείο κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής, σκοτώνοντας 52 ανθρώπους και τραυματίζοντας 700.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μόλις μία ημέρα μετά την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανία,vretania